Șovinism maghiar marca UDMR: Român AMENDAT de Poliția Locală din Sfântu Gheorghe pentru că a scandat ”La mulți ani, România!” de Ziua Națională

După românul din lotul național de hochei Under 16 al României bătut de colegii săi maghiari chiar de Ziua Națională în 2011, un român din Covasna a fost amendat pentru că de Ziua Națională a României a scandat în centrul municipiului Sfântu Gheorghe ”La mulți ani, România!” și a cântat ”Treceți batalioane române Carpații”.

În data de 1 decembrie 2013, de Ziua Națională a României, cetățeanul I.V. din comuna Dobârlău, jud. Covasna, se afla împreună cu familia în centrul municipiului Sfântu Gheorghe. În jurul orei 19:00, acesta s-a urcat singur pe scena amplasată în centrul municipiului Sfântu Gheorghe, cu drapelul României în mână, și s-a adresat mulțimii din fața scenei de la microfonul amplasat pe scenă. I.V. a scandat ”La mulți ani, România!” și a început să cânte ”Treceți batalioane române Carpații”, moment în care a fost imediat bruscat de către angajați ai Poliției Locale din Sfântu Gheorghe. Ulterior, cetățeanul I.V. a fost legitimat de către angajații Jandarmeriei Române prezenți și ei la fața locului. Pe moment, I.V. nu a fost înștiințat de comiterea vreunei fapte anti-sociale.

Scena era amplasată acolo de către Primăria Sfântu Gheorghe, condusă de primarul Antal Arpad Andras (UDMR), nu pentru a sărbători Ziua Națională. Primăria Sfântu Gheorghe nu amplasează niciodată o scenă în centrul municipiului Sfântu Gheorghe de Ziua Națională. Asta pentru că românii nu merită să-și serbeze Ziua Națională pe o scenă în centrul orașului. Scena era amplasată acolo pentru o manifestare religioasă catolică, dedicată Adventului. În fața scenei nu se aflau români care serbau Ziua Națională ci etnici maghiari care nu au sărbătorit Ziua Națională dar care au venit să serbeze Adventul. De menționat este și faptul că Primăria Sfântu Gheorghe, la comanda primarului, a dat jos drapelurile României de pe stâlpii din jurul scenei amplasată în Piața Libertății tocmai pentru ca să nu se creeze impresia că maghiarii adunați acolo ar sărbători în vreun fel Ziua Națională a României.

I.V. nu știa pentru ce anume este amplasată acea scenă și, de Ziua Națională a României, în plin centrul municipiului Sfântu Gheorghe, a îndrăznit să se urce pe scenă și să strige ”La mulți ani, România!”. Gestul său este considerat jignitor la adresa maghiarilor prezenți. Motiv pentru care Poliția Locală, controlată chiar de către primarul Antal Arpad Andras (UDMR), binecunoscut opiniei publice pentru declarațiile sale fascistoide la adresa românilor din zonă, a decis amendarea sa sub pretextul că ar fi afirmat că acolo, în Covasna, este pământ românesc. I.V. nu a făcut această afirmție ci doar a scandat, de bucurie de Ziua Națională, ”La mulți ani, România!” și a început să cânte ”Treceți batalioane române Carpații”.

Marea surpriză a venit însă luni, 30 decembrie, când la poarta casei sale a fost lipit un proces verbal, întocmit de Veres Gyorgy, șef birou în cadrul Poliției Locale din Sfântu Gheorghe, prin care I.V. a fost amendat în data de 11 decembrie 2013 pentru tulburarea liniștii publice. Procesul verbal a fost întocmit în lipsa contravenientului, martor fiind… Tamas-Barta Monika. Motivul pentru care I.V. a fost amendat reprezintă în opinia mea culmea șovinismului maghiar promovat de peste 24 de ani de Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR): un român amendat în Covasna pentru a scandat în piața publică ”La mulți ani, România!” chiar de Ziua Națională a României în fața maghiarilor adunați la o manifestare religioasă. Conform procesului verbal primit de către I.V., ”În ziua de 1.12.2013, ora 18:54, locul Centrul civic, Piața Libertății, a săvârșit următoarele fapte: sus-numitul la data și ora mai sus menționate a urcat fără drept pe scena amplasată în Piața Liberății pentru desfășurare manifestării cultural religioase organizate cu ocazia Adventului unde, fluturând în mână un steag al României, s-a adresat participanților prin intermediul microfonului cu afirmația că ”aici este pământ românesc”, faptă ce a provocat indignarea cetățenilor, tulburând astfel ordinea și liniștea publică”.

Gestul extremiștilor maghiari din Asociația Mișcarea Tinerilor din cele 64 de comitate – HVIM, o organizație care militează pentru refacerea Ungariei Mari și moartea României, care au scandat ”ținutul secuiesc nu este România!” chiar în timpul marșului de Ziua Națională din centrul municipiului Sfântu Gheorghe nu a fost sancționat în niciun fel de autorități. Conducerea Inspectoratului Județen de Jandarmi Covasna (IJJ), maiorul Adrian Nichifor, a afirmat într-un document pe care mi l-a expediat faptul că extremiștii maghiari au utilizat dreptul lor constituțional la liberă exprimare, motiv pentru care nu au fost sancționați pentru contramanifestație.

Așadar, la Sfântu Gheorghe doar maghiarii au voie să scandeze ce vor, unde vor și când vor, fără să respecte nicio lege. De altfel, cum să respecte maghiarii de rând vreo lege de vreme ce liderii lor politici din UDMR, PCM și PPMT nu respectă nicio autoritate a statului român în zonă și promovează în permanență șovinismul maghiar și disprețul la adresa a tot ceea ce este românesc în Covasna și Harghita.

Documentul redactat de Poliția Locală din Sfântu Gheorghe reprezintă dovada clară a prigoanei etnice la care sunt supuși românii din Covasna și Harghita cu largul concurs al autorităților publice centrale care ar trebui să asigure respectarea Constituției României și pe teritoriul județelor Covasna, Harghita și Mureș dar care sunt supuse umil în fața politicii revizioniste maghiare.

Un răspuns la “Șovinism maghiar marca UDMR: Român AMENDAT de Poliția Locală din Sfântu Gheorghe pentru că a scandat ”La mulți ani, România!” de Ziua Națională”

  1. Istvan Nagy spune:

    Dan Tanasa,aici trebuie clarificate citeva aspecte si anume:daca I.V.a fost in stare de ebrietate avansata sau nu?Daca I.V a fost invitat sa tina un discurs pe scena respectiva sau nu?Cu ce drept s-a urcat pe scena si a deranjat ordinea publica,daca aici era tinuta o serbare sau intrunire religioasa?Aici nu este vorba de sovinismul unguresc si din contra pot spune ca era un gest urit cu nesimtire al romanului I.V.si tot articolul fierbe de un sovinism de neinchipuit din partea dumneavoastre si ar fi mai bine sa cautati alte teme pentru articolele dumneavoastre,sau in alte domenii nu aveti succes sau cunostinte mai vaste?Pacat ca asemenea articole de instigare nu sint cenzurate,indiferent din parte carei natiuni vine.In aceste momente grele,Romania are nevoie de unitate,de respectul reciproc intre natii,popoare si nu de dezbinare la care instiga si subiectul acestui articol.Ramaneti cu bine si de altadata alegeti subiecte mai bune,mai vesele de prosperitate si avansare economica si lasati politica pe seama politicienilor mafioti care domina tara.Cred ca toti cetatenii Romaniei ne-am bucura daca nu am mai vedea asemenea articole pline de dusmanie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*