Turpitudinea numitului Marga!

În scandalul legat de tema unui colind străvechi difuzat la TVR, s-a implicat şi Andrei Marga, de pe postura de etnograf şi teolog improvizat. Andrei Marga a fost un vajnic teoretician al marxism-leninismului, ale cărui cărţi erau recomandate în bibliografia studenţilor. După retrovoluţia din 1989, a năpîrlit în „ţărănist”, iar după căderea P.N.Ţ.C.D.-ului în groapa Istoriei a renăpîrlit în „liberal“. Căci şi P.N.L.-ul este pe marginea gropii şi, fiind în pierdere de viteză şi de „’telectuali“, are nevoie să se făţuiască şi l-a primit cu braţele deschise – deoarece numai cu istorico-filosoful Crin Antonescu nu mai făcea faţă. Numai că prestigiul lui de „filosof“ nu a acoperit trecutul lui de ideolog marxist reşapat în antimarxist şi, aşa cum a relevat laconic d-l Coja, a fost uşuit din toate funcţiile de stat în care l-au proţăpit liberalii, pentru că s-a compromis de fiecare dată.

Din toată aura lui de „filosof“ nu s-a ales decît cu faţa lui autentică de culturnic şi a ajuns să fie desemnat ca „omul cu caloriferul“. Toată viaţa lui a fost – în terminologie economică – un parvenit, iar sub specie morală un om fără caracter, cum l-a caracterizat corect d-l prof. univ. Ion Coja.

Astfel că, de la filosofia marxistă a trecut la filosofia iudaică, deoarece, după cum remarcase tot d-l Coja în altă parte, e bine să de dai „evreu“, sau, măcar, să te jidăneşti – atitudine în care Andrei Marga excelează. În comentariul său postat la articolul d-lui Coja, „Andrei Marga, filo-zoful pe care l-a smintit slugarnicia“, Mihai Delamare relevă ceea ce puţină lume ştie, anume că ministrul Marga a fost primul care a dat ordinul să se studieze obligatoriu holocaustul în şcoli: este vorba de Ordinul nr. 3.001/4 ianuarie 1999 cu privire la acţiuni în învăţământ privind Holocaustul. Şi vă rog să remarcaţi că respectivul ordin a fost dat hoţeşte: în 4 ianuarie, cînd nu se terminaseră sărbătorile de iarnă, iar lumea nu era atentă la nefăcutele pe care le fac guvernanţii „cu iuţeală de mînă şi nebăgare de seamă“. El a fost urmat de Notificarea nr. 9.995/din 22 martie 1999 privind punerea în aplicare a Ordinului Ministrului Educaţiei Naţionale nr. 3.001/4 ianuarie 1999 cu privire la…“ etc. Acum chiar s-a fabricat un manual pentru clasa a XI-a despre „holocaust“, deşi holocaustul constituie „Minciuna secolului XX“, cum o numeşte Arthur Butz (vezi Arthur R. Butz, The Hoax of the Twentieth Century: The Case Against the Presumed Extermination of European Jewry. Dar, pentru că opinia publică are memoria scurtă, mai relev că o crimă la fel de mare ca introducerea printre materiile de învăţămînt a apologiei holocau$tului de către Andrei Marga este subliniată de Adrian Botez: „…învăţământul românesc a avut parte doar de demolatori – cu excepţia lui Andrei Marga, care a fost un asasin get-beget al spiritualităţii româneşti, prin acceptarea (sub comanda «factorilor» deznaţionalizatori ai S.U.A.-U.E.) a diversiunii manualelor alternative“.

Cartea „Fraţii mai mari“ – titlul fiind plagierea sintagmei lansate de papa Maledictus Întîiul, pardon, Benedictus al XVI-lea – începe cu o prezentare supertare (cum se spune la TV; altfel nu se putea, căci nu mai obţinea catedra de la Ierusalim), elogioasă, dedicată unei „filosoafe“ de mîna a doua, dar gonflată de propaganda jidănească, Hannah Arendt – una dintre detractoarele cele mai scîrboase a României, deşi individa nu a fost în România, nu a avut contacte cu vreun român, dar a avut contacte cu alţii prin care a cunoscut situaţia reală din România, anume ca ţară protectoare a „evreilor“; ca atare, atitudinea ei este „expresia manifestă a antiromânismului visceral al autoarei“, cum se exprimă, indignat, prof. dr. Gică Manole.

Şi tot aşa. Ăştia sunt „fraţii noştri mai mari“. Desigur, papei Benedictus al XVI-lea îi făcea plăcere să-i numească pe evrei „fraţii noştri mai mari“, fiindcă, în calitate de „Cardinalul Ratzinger“, se trăgea din evrei şi avea tot interesul să-i laude pe evrei, căci se conforma propagandei jidăneşti de a-i substitui pe jidani evreilor. Dar Andrei Marga ce gheşeft (mai) are?

Paradoxul istoric şi imoral în care se bălăceşte Andrei Marga este dat de faptul că el i s-a închinat pe deplin lui Karl Marx, în vremea Socialismului românesc, în care el a ajuns „filozof“, iar acum, în vremea capitalismului importat cu ajutorul unor evrei ca Adrian Severin, Petre Roman, Ovidiu Tender, Sorin Beraru, Marc Rich, Radu F. Alexandru, Aurel Vainer, Radu Ioanid, Vladimir Tismăneanu, Niels Schnecker ş.a., a făcut volta cu 180 de grade şi se închină iudaismului. Or, cum recunosc mulţi evrei, îndeosebi Michael Shapiro în cartea sa Cei mai influenţi 100 de evrei din toate timpurile (Ed. Paralela 45, 2006), Karl Marx, care „rămîne cel mai influent filosof din istoria evreiască, de fapt din istoria lumii“, „a devenit un evreu care a urît evreii“, fiind considerat de aceştia drept cel mai mare antisemit!

Iată că, în mod similar, Andrei Marga a ajuns şi să-i urască pe români: probabil prin contagiune intelectuală, de pe vremea cînd îl teoretiza pe Marx şi, acum, pe Hannah Arendt, ură accentuată prin apologia făcută iudaismului, din care cauză i-a căşunat, în aceste zile, pe un colind tradiţional, care e cîntat de secole. Dar puteţi decela şi urma „copitei despicate“, care a întărîtat la antiromânism glosîndu-se pe tema pretinsului antisemitism: Niels Schnecker a fost numit şef de campanie a „liberal-monarhistului“ Crin Antonescu, după care Crin Antonescu s-a îmbăţoşat brusc şi a propus un proiect de lege prin care vrea să accentueze filojidănismul şi antiromânismul criminalei O.U.G. nr. 31/2002. Cu acest lider, P.N.L. va ajunge rapid în cavoul politic alături de P.N.Ţ.C.D.!

Totodată, e important să reţinem că rectorul Andrei Marga l-a pripăşit la Universitatea Babeş-Boliay şi pe nemernicul Michael Shafir, care, cît a lătrat la Radio Europa liberă, a denigrat copios România (vezi şi afirmaţiile istoricului Larry Watts, în deja faimoasa lui carte Fereşte-mă, Doamne, de prieteni!), pe urmele lăsate de Hannah Arendt, iar de cînd a venit în România a proferat, printre altele, şi insanităţi la adresa lui Raoul Şorban, care tocmai murise şi nu mai avea cum să se apere! Într-un editorial antologic, George Bara îi rezumă viaţa găunoasă şi plină de păcate, îndeosebi cît a fost rector al U.B.B., văzînd în el „un Andrei Marga ajuns la vârsta la care greşelile din trecut nu se mai pot spăla şi la care singura preocupare a rămas colecţionarea de titluri onorifice şi de diplome de la facultăţi anonime“.

Ăştia sunt indivizii pe care-i protejează, promovează şi elogiază Andrei Marga, care îşi poleieşte, pe banii noştri, turpitudinea în manta intelectuală. În schimb, execrează fraze goale contra unui colind străvechi şi vrea să schimbe şi liturghia! Fireşte, după laudele pe cît de nemăsurate pe atît de neîntemeiate aduse unor jidani şi iudaismului, şi lui Andrei Marga îi sunt adresate ditirambe de către sponsorii săi. Un exemplu elocvent este Aurel Vainer, care scrie, în Cuvînt înainte, astfel: „Un mare erudit, un gînditor profund şi original, un om preocupat nu doar de studiul istoriei ca materie în sine, ci mai ales ca mijloc indispensabil salvgardării omenirii, profesorul Andrei Marga a încredinţat Editurii Hasefer cea mai recentă lucrare a sa, intitulată Fraţii mai mari…“ etc. O fi fiind Marga „cult în cap“, dar nu e gînditor profund, ci e găunos, mercenar ideologic al iudaismului şi, mai ales, lipsit de caracter. Mai trebuie adăugat că editura Hasefer este subvenţionată de stat – deci, ne înjură pe banii noştri –, iar Aurel Vainer a fost, înainte de retrovoluţia din decembrie 1989, contabil la o întreprindere de achiziţionat sticle şi borcane, unde se pare că a şi băgat mîna în borcan. Ăştia sunt indivizii care ne dau acum lecţii de cultură, de moralitate, care ne hărţuiesc cu procese, care ne impun ce cuvinte să eliminăm din limbaj, ce medalii jubiliare să batem şi cum să ne organizăm societatea şi să ne dezvoltăm spiritualitatea.

Cît trebuie să îi mai răbdăm?!

4 Responses to Turpitudinea numitului Marga!

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    *