Modelul de vitejie MIHAI: Rapcea și Tociu

Am aflat aseară câteva detalii ale acțiunii întreprinse de dumnealor MIHAI RAPCEA și MIHAI TOCIU. Cei doi au găsit o soluție tehnică ingenioasă pentru a inscripționa la loc numele Bupadesta pe lista localităților unde românii au murit vitejește pentru Țară și Neam în timpul Primului Război Mondial. Ba, la Budapesta, pentru a fi ocupată de români prin alungarea armatei bolșevice, cominterniste, se poate spune că flăcăii noștri au luptat și mulți au murit pentru Europa și pentru lumea întreagă, salvând-o de la bolșevizare! Dar mai presus de priceperea inginerească cei doi români au dovedit că au un suflet întreg la simțire, precum și elanul, mai ales elanul vitejesc, elanul făptuitor, care i-o oprit să accepte nerușinarea „celuilalt” și să-i lase „în plata Domnului”! Soluție prea des activată de români!…

Gestul ministrului udemerist, care a ticluit această manevră rușinoasă pentru toată maghiarimea, rămâne unul pe cât de penibil, pe atât de caracteristic pentru năravul unguresc de a produce falsuri în toate domeniile, dar cu precădere în materie de istorie, cu accent deosebit pe falsificarea datelor privind contenciosul vlaho-bozgoresc… Nenorocitul de Kellemen, te pomenești că vreodată i se va ridica munumentul recunoștinței maghiarimii mondiale pentru isprava de a fi ajustat Arcul de Triumf din București, corectându-l: doar deh, intervenția românilor la Budapesta s-a produs după închiderea oficială a lui WW1…

Sunt vreo trei ani, dacă nu mă înșel, de când s-a produs gestul nerușinat de a acoperi sub mizeria unui strat de tencuială numele Budapesta, timp în care câțiva români s-au adresat autorităților – primărie și ministere, al culturii și al apărării, fără nicio reacție din partea acestora.

Dar s-au găsit doi flăcăi – cam tomnatici, e adevărat!, de care sunt mândru că îi cunosc de pe vremea când erau ceva mai… verzi, Mihai RAPCEA și Mihai TOCIU, care au luat taurul de coarne și, sfidând legile care la noi au devenit paravan al nelegiuirilor guvernamentale, au pus la loc numele Budapestei, pe panoul de onoare! Budapesta, numele unui oraș european pe care amprenta românească este la tot pasul prezentă, chiar dacă edilii maghiari se străduie să o ascundă…

Pe partea interioară a Arcului de Triumf, unde sunt săpate în piatră numele localităților devenite repere ale vitejiei românești, a reapărut deci numele Budapesta, scris cu vopsea, peste tencuiala cu care UDMR a încercat să elimine din istorie datoria de recunoștință pe care maghiarimea de pretutindeni ar trebui s-o arate Armatei Române.

Cei doi viteji merită recunoștința noastră a tuturor, români de pretutindeni! Pre numele lor avocatul MIHAI RAPCEA și inginerul MIHAI TOCIU. Mergeți în pelerinaj la Arcul de Triumf să vă bucurați și să vă mâniați totodată! Gestul lor are valoare de model, de simbol: nu putem aștepta la nesfârșit să se producă reacția legitimă și legală a autorităților. Aceste autorități, este limpede, s-au vândut dușmanilor noștri! Trebuie acționat fără să mai așteptăm nimic bun de la nemernicita noastră clasă politică!

Trebuie urmat și aplicat modelul MIHAI de vitejie românească: mâna pe par sau pe cutia de vopsea, după cum situația o cere! „Aux armes, citoyens!”

E timpul să constituim batalioanele rezistenței naționale la agresiunea totală care se face de la zi la zi tot mai vizibilă, mai periculoasă și mai dureroasă! „Batalioane române”! Treceți la acțiune! Constituți-vă ca nuclee de rezistență lucidă și tenace în toate domeniile! Iar în cadrul larg și camaraderesc al acestor „batalioane”, să-și afle rostul specialiști din toate domeniile și de toate vârstele, de pretutindeni, căci suntem agresați în toate felurile imaginabile, și mai ales cu armele lașității și ale sperjurului!… Lovitura pe la spate fiind specialitatea adversarilor noștri!

…Auzi la ei ce să le treacă prin cap! Să șteargă de pe hartă numele localității pentru a cărei cucerire eliberatoare românii au vărsat atâta sânge!…

O asemenea infamie nu se poate șterge decât prin ridicarea la Budapesta a unui monument al recunoștinței ungaro-maghiare față de budoș olahii care le-au dat de mâncare și le-au redat demnitatea de popor liber în vara lui 1919… Nu mai fuseseră ungurii un popor liber din 1527… Le-am redat noi, românii, acest statut! Pe opincarii din Oltenia și Moldova eliberarea Budapestei și a Ungariei i-a costat viața a 69 de ofițeri și a 3601 de soldați. În total, morți și răniți, pe pâmîntul Ungariei 188 ofițeri și 11.478 de soldați români. Sunt prea puțini pentru ca amintirea lor să rămână în memoria noastră?!… În memoria bozgorilor pe care acei morți i-au salvat?! În sinea lor, maghiarii din România chiar aprobă, acceptă și își însușesc toate potlogăriile și ticăloșiile udemeriste?! Până când?!

4 răspunsuri la “Modelul de vitejie MIHAI: Rapcea și Tociu”

  1. Mucanu Aurel spune:

    Cred ca duo-Mihai au muncit degeaba. Am aflat ca pentru 2014 s-au aprobat fonduri in vederea renovarii Arcului de Triumf. Iar or sa stearga astia cuvantul Budapeste de pe Arc. Probabil vor instala si un gard electric pentru ca nimeni sa nu se apropie si sa ating Arcul ca sa mai reinscriptioneze cuvantul Budapesta.

  2. Mucanu Aurel spune:

    Istvan Nagy se intreaba : Intrebarea ar fi-Cine beneficiaza( sau cui folosesc)de pe urma acestor idei?
    Raspunsul meu ar fi : Chiar nu v-ati dat seama pana acum ca beneficiarii sunt KGB-ul si minoritatea roma care ne conduce in prezent ?

    Nu va incriminez ca incercati sa domoliti avantul „anti-bozgoresc” al unora. Dar ma intreb daca depuneti acelasi efort si in tabara cealalta din care faceti parte dupa nume. Nu cred ca faceti acest lucru, nu aveti curaj pentru asa ceva pentru ca v-ar anihila co-etnicii.
    Apropo de etnicii dvs. De foarte multi ani ma intreb cum nu-si dau seama ca sunt manipulati contra romanilor. Mi se pareau oameni inteligenti. Am avut de-a face cu multi maghiari destepti de-a lungul anilor. Nu conteaza cum. Ma mir ca se lasa atat de usor manipulati contra romanilor. Cand esti asa usor manipulat nu-i motiv sa apreciezi ca individul da pe dinafara de desteptaciune.

    In alta ordine de idei, chiar mi se pare o magarie sa stergi un nume sau o denumire de pe un monument, cu atat mai mult cu cat mentionarea acestui nume de oras nu reprezinta un mesaj de antisemitism sau antitziganism ca sa fie sters pentru ca ar incalca legile.
    Nu pot sa ma pronunt daca cei doi Mihai au incalcat legea sau au fost in cadrul ei.
    Nu pot fi de acord nici cu „chemarea” la „lupta antibozgoreasca” promovata de autorul articolului. Imi aduce aminte de „avantul legionar” in contra bolsevicilor. Si azi suferim din nesabuinta sau reaua credinta a unor legionari. Dar unii se pare ca nu invata nimic din lectiile istoriei. Nici la noi si nici la maghiari. Pacat. Poate intr-o zi am sa le explic, dar lupta ei o vor pierde, cu tot sprijinul aparent american.
    .

  3. Istvan Nagy spune:

    Tot articolul suna ca instigare la razboi civil.Promovarea acestor idei fasciste,ar trebui interzise,cenzurate si nepermise publicarea articolelor asemanatoare pentru ca sa domine pacea in Romania.Pacat ca mai sint persoane care incearca la tot pasul sa impiedice convietuirea in pace ale etnilor care traiesc pe teritoriul Romaniei de mai multe secole.Totusi se poate ca ma insel eu si articolul,face parte dintr-un plan bine pus la punct pentru mentinerea tensiunii intre popoare.Este un mare pacat sa promovezi dusmania in loc de iubire,pace si fratie.Intrebarea ar fi-Cine beneficiaza( sau cui folosesc)de pe urma acestor idei?

    • Stefan spune:

      Istvan! un ministru ungur distruge din antiromanism evident un monument istoric si tu imi spui ca articolul este instigare la razboi civil. Ceea ce ma face sa cred, ca vorba aia cu curva de la Balaton este adevarata…Bai nene, este posibil sa fiti si voi odata drepti si cinstiti in ce faceti? De secole numai minciuni, lucruri pe furis facute si vaiacareli de femei usoare. Nu-i de mirare nene ca atunci cand v-au prins valahii si moldovenii v-au izbit in fata, barbateste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*