Gaze de șist lângă stațiunea Covasna? Solicit autorităților să informeze opinia publică!

Forfotă mare zilele astea în pădurea Manișca Mare de lângă orașul-stațiune Covasna, în județul Covasna. O parcelă de pădure a fost defrișată iar în zonă au fost aduse mai multe utilaje agabaritice. Nimeni nu știe foarte clar ce se petrece lângă stațiunea Covasna. Informații despre acest proiect apar pe pagina de internet a Agenţiei pentru Protecţia Mediului Covasna:

”PROIECT DECIZIE ETAPĂ DE ÎNCADRARE

Ca urmare a solicitării depuse de S.C.AMROMCO ENERGY S.R.L.,cu sediul în municipiul Ploieşti, B-dul Republicii, nr. 152 K, judeţul Prahova,înregistrată la Agenţia pentru Protecţia Mediului Covasna cu nr. 4839/05.08.2013 (nr. registratură electronică 145/02.08.2013), în baza Hotărârii Guvernului nr. 445/2009privind evaluarea impactului anumitor proiecte publice şi private asupra mediului şi a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 57/2007privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei şifaunei sălbatice, cu modificările şicompletările ulterioare,

Agenţia pentru Protecţia Mediului Covasna decide, ca urmare a consultărilor desfăsurate încadrul şedintei Comisiei de AnalizăTehnică din data de 03.10.2013, ca proiectul proiectul “Forajul sondei de explorare Gresu 4000”propus a fi amplasat în oraşul Covasna, extravilan, Pădurea Manişca Mare (tarla 236, parcela nr. 2422), judeţul Covasna, nu se supune evaluării impactului asupra mediului şinu se supune evaluării adecvate”.

Informațiile publicate fac referire la hidrocarburi însă și în cazul zonei Moșna tot la hidrocarburi s-a făcut referire la început pentru ca mai apoi să se vorbească de gaze de șist. Solicit public autorităților din Covasna să iasă public și să lămurească situația. Ce anume se întâmplă în pădurile din Covasna?

Un răspuns la “Gaze de șist lângă stațiunea Covasna? Solicit autorităților să informeze opinia publică!”

  1. ery era spune:

    nu mai minti atat!ce te intereseaza pe tine ce se intampla acolo?in timp ce are autorizatia firma sa foreze si e inchiriat de la o persona fizica terenul in padurea sa nu te intereseze.ori esti invidios ca nu era terenul tau ca sa iei bani tu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*