Fondarea Partidului Dacilor Liberi

Pe 25 decembrie 2013, de Crăciun, în sfintele sărbători de iarnă, de ziua lui Zamolse – întîiul nostru Iisus Christos, în fața statuii lui Mihai-vodă Viteazul, la esplanada cu statui din Piața Universității, s-a reunit Comitetul de inițiativă pentru fondarea Partidului Dacilor Liberi – D.L. la inițiativa dr. Geo Stroe – președintele Fundației Academia DacoRomână TDC.

Acest Comitet format din cinci membri fondatori va prelua sarcina organizării și desfășurării Congresului Partidului Dacilor Liberi în lunile următoare din anul 2014 în București. Au fost distribuite documentele provizorii pentru viitorul Congres și s-au trasat liber unele atribuții pentru fiecare membru al acestui Comitet.

Data și locul fondării vor constitui de acum încolo repere pentru renașterea spiritului dacilor liberi în întreaga dacoromânitate din statele România, Moldova și în comunitățile în care trăiesc dacoromâni din jurul granițelor politice ale țărilor noastre și de oriunde din întreaga lume în care se află români care vorbesc limba română.

Suntem convinși că de acum încolo, orice acțiune în interes național, orice protest care va avea legătură cu renașterea dacilor liberi, toate evenimentele politico-ideologice și social-culturale ale dacoromânității vor avea drept kilometru 0 acest simbol al renașterii naționale în spiritul desăvîrșirii revoluției de unitate națională și de reîntregire în granițele firești a tuturor românilor din întreaga lume.

Datele repere pentru bilanțul acțiunilor de strîngere a unor semnături de la susținători și de adeziuni din partea celor care simt dacoromânește, care vor ca România să renască în spiritul tradițiilor ei de zece ori milenare dacoromânești vor fi 24 ianuarie, 9 mai redobîndirii independenței de stat a României, cînd intenționăm să convocăm Congresul D.L. pentru a supune la vot documentele anexate și a alege democratic structura de conducere conform statutului și regulamentului de organizare și funcționare a D.L.

Totodată, Comitetul de inițiativă protestează față de abuzul autorităților locale de a îngrădi statuile de pe esplanada din Piața Universității care, pentru a face gheșefturi clientela alogenă a actualului primar – doctor eșuat în politică, au distrus spațiul verde și au asfaltat totul organizînd o piață în care să se vindă fără chitanța fiscală produsele lor (probabil, bani negri pentru alegeri prezidențiale).

Astfel au distrus un loc sacru al culturii istorice cu simboluri ale unor personalități care au constituit repere ale identității românești și le-au pus lacăte la porți metalice pentru încă un gheșeft în plus, contribuind la iudaizarea noastră. Deși este Crăciunul, pînă la prînz a fost încuiat complet întreg perimetru cu statui și cu căsuțe comerciale.

De aceea, vom protesta și ne vom bucura de acum încolo tot în acel loc împreună cu Mihai-vodă Viteazul, cu Mihai Eminescu – simbolul doctrinei naționale care ne călăuzește în lupta pentru libertatea țării de asuprirea neosclavagistă modernă pentru a fi stăpîni la noi acasă, pe viața și identitatea, pe tradițiile și modul nostru de viață autentic,  pe teritoriu și bogățiile noastre din moși-strămoși, ca oameni liberi din daci liberi.

Dacia nu este de vînzare, nici România. Spiritul dacic a renăscut în oamenii liberi.

Astfel fondarea Partidului Dacilor Liberi s-a făcut și prin protestul ocupației iudeomasoneriei euroatlantice care a distrus economia și armata țării, pentru libertatea valorilor temporale dacoromânești de pretutindeni și îndeosebi a celor care reprezintă identitatea națională, independența, suveranitatea, unitatea și reîntregirea, integritatea teritorială și inalienabilitatea pământului  străbun, pentru democrația și demnitatea uneia dintre cele mai vechi națiuni din Europa, națiunea dacoromână cu un inel identitar continuu de la atlanto-pelasgo-ramano-valaho-sarmato-iliro-scito-tracică la cea dacoromână.

Chemăm pe oamenii liberi de bună credință, adevărații patrioți și iubitori de patrie, oamenii cinstiți, buni și liberi, să ni se alăture în susținerea demersului nostru de a elibera România și Moldova de sub jugul imperiilor moderne Uniunea Europeană, Federația Rusă și N.A.T.O. de sub sclavia nouă în care am fost ademeniți cu așa zisa revoluție din decembrie 1989. De fapt a fost un UN COMPLOT TERORIST, INTERNAȚIONAL, POLITICO-MILITAR, SÎNGEROS, REUȘIT, PUS LA CALE DE U.R.S.S. și S.U.A. ÎMPREUNĂ, CA AGRESORI PRINCIPALI EXTERNI, CU UNELE PUTERI OCCIDENTALE EUROPENE și îndeosebi cu ȚĂRILE VECINE cu noi și AȘA-ZIS PRIETENE, în mod deosebit UNGARIA și fosta IUGOSLAVIE, cu AJUTORUL UNOR COZI DE TOPOR DIN ROMÂNIA, mai ales ALOGENI (EVREI, UNGURI, ȚIGANI, ȘI DE ALTE NAȚIONALITĂȚI), care au sprijinit fățiș AGRESIUNEA EXTERNĂ după cum recunosc și U.R.S.S., și S.U.A., și Ungaria, și Iugoslavia. Agresiunea externă a fost scînteia urmată de UN GENOCID CONTRA NAȚIUNII DACOROMÂNE, precum și alte CRIME CONTRA UMANITĂȚII, CRIME DE RĂZBOI ȘI CRIME CONTRA PĂCII.

Restul, este tăcere. Acum, există drepturi proclamate de a critica, de a fi liber, de a spune ce vrei, dar nu te ascultă nimeni. Banii vorbesc. Ești liber să mori de foame, altfel, faci ce vrei. Cam asta am obținut: libertate, demnitate, democrație…, vorbe! Planul – țintă era dezmembrarea României, desființarea ei ca stat și risipirea națiunii în cele patru zări. Nici azi nu au renunțat la acest plan, dar România distrusă, jefuită, dezarmată, umilită și demoralizată s-a trezit. Feriți-vă de o națiune umilită care își va face dreptate! Veniți cu noi! O națiune-matcă a Europei, cu prieteni precum China și alte țări libere ale lumii, cu BRICS este și va fi nemuritoare!

DacoRomânia va renaște prin adevăr, dreptate, muncă și credință! Trăiască Dacia nemuritoare, liberă și suverană!

Din partea Comitetului de inițiativă,

dr. Geo Stroe, președinte fondator

​Ioan Dănilă, secretar

Bârdan-Raine Gheorghe,

Golescu Mircea,

Pahont Paul

14 răspunsuri la “Fondarea Partidului Dacilor Liberi”

 1. miksunel spune:

  dle Stroe, inteleg ca partidul e al „dacilor liberi” (ca aceia au existat candva); ce facem cu dacii ocupati? Ii lasam fara partid? Ca Dacia in granitele de azi e ocupata cu dacii ei cu tot. Si atunci, partidul alcatuit din daci din interiorul acestor graniti ,cum pot fi „liberi”? E o confuzie la mijloc. Locuitorii Daciei actuale fiind ocupati, membri partidului dvs nu pot fi „liberi”, fiind si ei locuitori ai unei tari ocupate; sunt, deci, „ocupati”! Lamauriti-ma!

 2. miksunel spune:

  dle mucanu, n-aţi vrea sa ne spuneti si cine „le-a pus pusca-n mana legionarilor” si ce intelegeti prin aceastea.

 3. Biti Madalin spune:

  Foarte multi, dar foarte multi nebuni si prosti. :))

 4. Vicus spune:

  Ce nu pricep e cum i-au lasat pe cei din comitet sa paraseasca spitalul in perioada respectiva…

 5. Mucanu Aurel spune:

  Citez : Feriți-vă de o națiune umilită care își va face dreptate! Veniți cu noi! O națiune-matcă a Europei, cu prieteni precum China și alte țări libere ale lumii, cu BRICS este și va fi nemuritoare!
  Comentez : Natiuni mai unite decat au fost Japonia si Germania alte natiuni nu pot fi. Si totusi praful s-a ales de ele in WW2. Cum poate Romania umilita sa-si faca dreptate ? Nimeni pe aceasta lume nu-si face dreptate singur. Trebuie sa existe o terta parte care sa fie cat de cat obiectiva pentru a se face dreptate. Domnule Dr. Geo Stroe, va jucati cu vorbele.
  Faceti-i pe romani oameni culti, instruiti, valorosi intelectuali, care sa poata sa transmita doleantele noastre la marile puteri : Marea Britanie, SUA, Franta, Germania, Rusia si sa nu omiteti Israel. Asa cum au facut inaintasii nostri care au realizat Mica Unire, Independenta si Marea Unire care au avut alaturi pe sora noastra Franta. Si nu uitati Vaticanul care are influienta in toate aceste tari. Lasati China care este alta lume si nu va mai ganditi nici la BRICS. Nu ne ajuta. Parerea mea.
  Inchei acest ultim comentariu fara a va ura succes laa PDL pentru ca nu pot ura succes unui partid cu accente xenofobe si antisemite. Imi pare rau. Cu atat mai mult cu cat discreditati si miscarea dacista. Nu-mi dau seama daca este cu intentie sau fara intentie. De fapt nici nu mai conteaza. Raul a fost facut.

 6. Mucanu Aurel spune:

  Citez : Planul – țintă era dezmembrarea României, desființarea ei ca stat și risipirea națiunii în cele patru zări. Nici azi nu au renunțat la acest plan, dar România distrusă, jefuită, dezarmată, umilită și demoralizată s-a trezit.
  Planul de dezmembrare al tarii in favoarea cui ?
  Dvs.chiar credeti ca pucistii care au luat puterea in 1989 aveau in vedere sa imparta tara in stanga si in dreapta ? Si ei cu ce ramaneau ? Chiar credeti ca tarile ortodoxe care ne inconjoara ar fi dat Ardealul Ungariei sa faca din Ardeal o tara ungureasca catolica ?
  Cum puteti gandi ca ar fi de acord tziganii, care au familiile regale si imparatesti in Ardeal, sa admita sa li se injumatateasca teritoriul si sa piarda Ardealul cand ei stapanesc actualmente cca. 20 milioane de romani ?
  Poate ca vecinii ar dori sa sfartece tara noastra, bulgarii sa ia Dobrogea, sarbii sa ia Banatul, ungurii sa ia Ardealul, Ucraina sa ia Basarabia si Delta pentru ca Insula Serpilor deja au l;uat-o definitiv prin bunavointa Dlor Aurescu si Basescu. Nu vor lasa tziganii sa le scape din mana o tara asa mare si frumoasa si bogata si au si sprijinul evreilor pentru aceasta. Asa ca nu va mai ganditi la dezmembrare.
  Dvs chiar credeti ca România distrusă, jefuită, dezarmată, umilită și demoralizată s-a trezit. Nici poveste sa se trezeasca. Este inca in adormire. Si daca n-o trezeste cineva la realitate, somnul va fi vesnic.
  Trezirea la realitate nu este sa le pui pusca in mana sa traga in dusmani cum le-au pus-o legionarilor pacalindu-i ca-i spre binele tarii.
  Primul semn al trezirii va fi atunci cand absolventii de liceu vor promova cel putin 95% la examenul de bac.
  Al doilea semn va fi cand cele 10 porunci din Biblie vor fi respectate de tot romanul. Dar va mai trece multa apa pe Dambovita ca romanul sa respecte cu strictete cele 10 porunci.

 7. Mucanu Aurel spune:

  Citez : ..mai ales ALOGENI (EVREI, UNGURI, ȚIGANI, ȘI DE ALTE NAȚIONALITĂȚI), care au sprijinit fățiș AGRESIUNEA EXTERNĂ.
  Comentez : Este drept ca in grupa alogenilor includeti si alte minoritati din tara noastra. Dar dupa umila mea parere cuvantului alogen i se da in context o conotatie preponderent antisemita.
  Este drept ca aceste minoritati au sustinut si au participat efectiv la agresiunea contra neamului romanesc. Sa distrugi mii de frabrici si uzine si sa le dai la fier vechi ca materie prima pentru furnalele Rusiei sau Ucrainei si sa nu pui nimic in loc si sa lasi fara locuri de munca milioane si milioane de romani asta nu s-a mai intamplat in istoria moderna. Au distrus aliatii Germania in WW2, dar SUA si cu planul Marshal au redresat situatia. La noi au distrus-o cu intentia de a distruge si nu au pus nimic in loc.
  Ati uitat sa mentionati ca printre acele „cozi de topor” au fost si multi romani, romani naivi si usor de dus de nas care le-au facut jocul pucistilor. Amintiti-va valurile de romani de la 23 August, Republica, IMGB, Masini Unelte, Vulcan si nu numnai cum strigau dupa „libertate”, cum il huiduiau pe Ceausescu.
  Tinta Dvs. nu trebuie sa fie „alogenii”, nu grija lor trebuie s-o aveti ci grija pentru educatia, instructia, moralitatea si civismul romanilor.
  Eu nu cred ca „alogenii” ii invata pe romani sa se omoarew tata cu fiu, nepot cu unchi sau matusi, sa-si omoare fetele mamele, sa=si arunce fetele pruncii la gunoi sau in latrina. Romanilor sa le puneti in mana o carte, o Biblie si nu o pancarta sau un pistol cu care sa se lupte cu alogenii.
  Poate partidul Dvs sa-i invete pe romani sa fie civici de exemplu : sa nu arunce gunoaie pe strazi si aiurea, sa pastreze in buna stare mijloacele de transport in comun, sa se comporte civilizat cu semenii, sa nu faca scandaluri care sa deranjeze vecinii, etc ? Daca nu Dvs trebuie sa va ocupati de aceste aspecte ale neamului romanesc, cine ar trebui ? Pentru ca cineva ar trebui sa se ocupe de educatia lui. Eu daca merg pe strada sa nu-mi scuture presul in cap cucoana de la etajul 10, de exemplu, cum am patit acum cateva zile.

  • bura spune:

   Biblia este cartea neagră a umanităţii domnule Aurel. Românii nu şi pot pune speranţele.salvării într o carte a ororilor moral-educative.

 8. Mucanu Aurel spune:

  Citez : …așa zisa revoluție din decembrie 1989. De fapt a fost un UN COMPLOT TERORIST, INTERNAȚIONAL, POLITICO-MILITAR, SÎNGEROS, REUȘIT, PUS LA CALE DE U.R.S.S. și S.U.A. ÎMPREUNĂ, CA AGRESORI PRINCIPALI EXTERNI, CU UNELE PUTERI OCCIDENTALE EUROPENE și îndeosebi cu ȚĂRILE VECINE cu noi și AȘA-ZIS PRIETENE, în mod deosebit UNGARIA și fosta IUGOSLAVIE, cu AJUTORUL UNOR COZI DE TOPOR DIN ROMÂNIA, mai ales ALOGENI.
  Comentez : Aici aveti partial dreptate. A fost un complot international. Dar acest complot international n-ar fi avut loc fara acordul si cu sprijinul URSS, Gorbaciov, KGB. Printre tarile prietene si vecine ati omis sa amintiti Bulgaria si Ucraina., chiar daca acestea nu au actionat direct si efectiv precum dusmanii nostriu de moarte sarbii si ungurii.
  Dupa cum vad, aveti ce aveti cu evreii tratandu-i ca alogeni. Ii jigniti ca si atunci cand le-ati zice jidani, desi nu este acelasi lucru si nu are acelasi impact. Dar este o conotatied negativa care face rau neamului romanesc si cu care eu nu sunt de acord. Dar cui ii pasa de neacordul meu !

 9. Mucanu Aurel spune:

  Citez : ..demersului nostru de a elibera România și Moldova de sub jugul imperiilor moderne Uniunea Europeană, Federația Rusă și N.A.T.O. de sub sclavia nouă în care am fost ademeniți cu așa zisa revoluție din decembrie 1989…
  Comentez : Noi si Moldova nu am iesit inca de sub jugul imperiului tarist al Federatiei Ruse ca sa ne eliberam de sub jugul Vest-ului care nu exista. Ca suntem in UE si NATO nu inseamna ca am scuturat jugul tzarist. Prietenii stiu de ce.

 10. Mucanu Aurel spune:

  Citez : ..Astfel fondarea Partidului Dacilor Liberi s-a făcut și prin protestul ocupației iudeomasoneriei euroatlantice care a distrus economia și armata țări..
  O alegere nefericita a denumirii partidului(PDL) care se poate confunda cu Partidul Democrat Liberal(alt PDL).
  Dvs. chiar credeti ca noi suntem sub ocupatia iudeomasoneriei euroatlantice ? Dvs chiar credeti ca Gorbaciov cu KGB si cu sprijinul lui Ion Iliescu au mosit cu atata truda „revolutia” ca sa dea tara pe mana Vest-ului ? Aveti o impresie foarta proasta si dec i gresita fata de Gorbaciov, KGB, Putin si Ion Iliescu. Dar nu-i timpul pierdut sa reveniti cu picioarele pe pamant.

 11. Mucanu Aurel spune:

  Citez : ..contribuind la iudaizarea noastră…
  Comentez : Nici poveste sa fim iudaizati. Chiar crede cineva ca judeii ar accepta sa le fim colegionari ? Jamais ! Si in definitiv ce ar fi daca am fi judaizati ? Ne-am umple de noroi sau ce ? Ba cred eu chiar ar fi de folos neamului romanesc sa accepte rigurozitatea preceptelor judaice(cu doua exceptii : fara circumcizie si cu liber la carnea de porc pentru ca suntem romani si sa nu devenim evrei sau musulmani> Parerea mea. Poate gresesc dar nu sunt convins realmente ca gresesc in privinta binelui pentru neamul romanesc.

 12. Mucanu Aurel spune:

  Citez : ..clientela alogenă a actualului primar..
  Comentez : Daca ati pornit la drum cu aceasta interpretare, cu siguranta veti esua.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*