Cum a ajuns „Pufulica” TVR 3… ţap ispăşitor

Inimaginabilul s-a produs: Televiziunea Română a fost amendată! Dar nu pentru programele de o factură tot mai îndoielnică, nu pentru partizanatul politic făţiş, nu pentru tocarea fară rost a banilor de pe abonamente, nu pentru lansarea unei sinecure jurnalistice prin grila unui program „rural” care se recepţionează doar în marile oraşe, prin TVR 3 şi a sa „Pufulica” (oaia mascotă naţională) şi nici măcar pentru reintroducerea în grilă a zânei cheltuitoare, surpriza nesurprizelor…

Televiziunea publică a fost amendată pentru difuzarea unui colind… antisemit. Şi nu se ştie ce a deranjat mai mult: numele ansamblului care a colindat TVR 3 şi TVR Cluj, „Dor transilvănean”, ori prezenţa în fruntea acestuia şi a Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj a unui important lider pro Roşia Montana, Tiberiu Grozea. Nu un simplu simpatizat, ci un personaj care, prin pregătirea sa, prezenta argumentele forte ale obligaţiei de a salva Roşia Montană din mâinile veneticilor.

Un personaj vinovat pentru infracţiunea de a fi gândit liber, şi nu înregimentat la conserva de inepţi ai puterii, un infractor al pamfletului vizual care a săvârşit poate cea mai mare grozăvie pe care putea să o facă un angajat al statului, pe care puterea îl considera „de facto” înregimentat PSD, postând pe o reţea de socializare un insipirat trucaj cu Victor Ponta şi o posibilă doamnă de „companie”, recte „doamna Cianură”. Colaj care a deranjat pesemne şi cele două „dedublări” ale premierului, dar şi pe soţia reală şi, mai ales, socrul cioclu doctrinar.

Cum să scapi însă de un sef de direcţie judeţeană? Posibilul răspuns l-am putea găsi chiar în versurile colindului antisemit care pare tot mai probabil să fi fost „aranjat” pentru a se funiza atât motivul destituirii cât, mai ales, umflarea vechii gogoşi a antisemitismului veros la care se dedau românii din fire!

Şi nu trebuie uitat că cei mai mari promotori ai antisemitismului, specialişti în fabricarea de „probe” au fost, de fapt, evrei. Fapt care pare a se verifica şi acum, prin colindul „antisemit” difuzat de TVR 3 şi TVR Cluj, producătorul transmisiunii, care a verificat materialul înainte de difuzare, fiind tocmai un evreu. A. Rozenberg. Cel care, cum se întâmpla şi acum mai bine de două decenii, când evreii tunau şi fulerau în comisiile de cenzură, a audiat şi aprobat selecţia de colinde cu sămânţă antisemită… O corectură pe versuri care miroase de la distanţă a făcătură, prin cele câteva versuri care au aprins paiele la vatra antisemitismului. Şi care, într-adevăr, sunt scandaloase, dar, strecurate într-un colind vechi de 100 de ani, ies la iveală, pentru cei ce au ochi să vadă, ca o mizerabilă intoxicare şi încercare de a ne pune, iarăşi, asociaţiile evreieşti, în cap. „A născut un fiu frumos,/ Anume Iisus Hristos./ Toată lumea i se-nchină,/ Numai jidovii îl îngână./ Jidov – neam afuristit,/ Nu l-ar răbda Domnul sfînt,/ Nici în cer, nici pe pământ./ Numai la corlan (horn), la fum,/ Acolo-i jidovul bun,/ Să iasă şfară (fum) în drum”.

Primul lucru care a deranjat, dar care nu poate fi reproşat, fiind vorba de un termen arhaic (arhaic înainte de a fi căpătat sensul peiorativ) a fost termenul jidov. Academia Română a eliminat cu câţiva ani în urmă referirile „jidan”/„jidov” din DEX, iar în 2011 Patriarhia a eliminate din suljbe orice referinţe negative (din „Prohod” fiind înlăturate versete precum: „Îngâmfat Israil,/ Ucigaşe popor!/ Pentru ce pe Varava, pătimaş, slobozi,/ Iar pe Domnul pentru ce Îl răstigneşti? […] Pizmăreţ popor,/ Ucigaş blestemat!/ Ruşinează-te măcar, înviind Hristos,/ De mahrama şi de giulgiurile Lui. […] O, neam jidovesc,/ Îndărătnic, ce-ai primit arvuna !/ Cunoscut-ai ridicarea Bisericii;/ Pentru ce dar pe Hristos L-ai osândit?”. Al doilea lucru care a isterizat evreimea a fost asocierea dintre „horn” şi „fumul” care iese afară. Iar aici apar şi semnele de întrebare ale culegătorilor de folclor, care nu îşi amintesc a fi găsit astfel de variante ale colindului… Oricum, la presiunea preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Horia Uioreanu, care i-a cerut „vinovatului” demisia, deşi Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării nu a dezbătut încă reclamaţiile depuse între timp de Grupul de Dialog Social şi Revista 22, şeful CJ săvârşind în acest fel un grav abuz în serviciu împotriva unui funcţionar al Statului Român, Tiberiu Grozea şi-a dat demisia din fruntea Centrului pentru tradiţiilor.

Şi putem fi, într-adevăr, în faţa unei manipulări ordinare dacă ne gândim că în ultimele zile s-au înmulţit aceste reproşuri. Să nu uităm, de exemplu, acuzaţia de antisemitism aruncată în spatele avocatului Lucian Bolcaş, acuzaţia datorată faptului că acesta s-a opus cândva demolării bustului Mareşalului Antonescu, Institutul „Elie Wiesel”, aflat acum în subordonarea directă a premierului (ce întâmplare!), insistând pe această acuzaţie chiar dacă preşedintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti, Aurel Vainer, a precizat că nu l-a auzit niciodată pe avocatul Bolcaş proferând „vreo idee antisemită”.

Să nu ignorăm nici faptul că Antena 1 a fost recent amendată pentru că în cadrul unei emisiuni-concurs unul dintre juraţi a „a discreditat în mod public pe unul din concurenţi, din motive ce ţineau de orientarea sexuală a acestuia”. Atunci, CNA a primit 700 de reclamaţii. Şi a amendat postul respectiv chiar dacă pentru emisiunea „4 nunti şi o provocare” de la ProTV, o propagandă homosexuală făţişă, deşi au existat peste 3 000 de reclamaţii trimise la CNA, nu s-a luat nici până azi o decizie…

Ba, chiar şi postul de radio public a fost “ars” de CNA, Radio România Actualităţi primind somaţie publică din cauza unei emisiuni în care maestrul Dan Puric a spus că România este condusă de „un cuib mafiotic” şi de „o şleahtă de securişti”, delict de opinie pentru care emisiunea a fost eliminată din grila de programe!

Iar în timp ce românii sunt sancţionaţi, amendaţi şi înlăturaţi din funcţii, minoritatea maghiară îşi impune, de acum făţiş, oamenii, cea mai nouă pironire udemeristă în guvernarea pesedistă, din care nu au lipsit niciodată, fiind făcută prin numirea UDMR-istului Nagy Mihály Zoltán drept vicepreşedinte al Institului Cultural Român! Individul, care a ocupat un post şi în cadrul Arhivelor Naţionale ale României, este binecunoscut pentru propaganda sa autonomistă, și a promovării „eliberării Transilvaniei de sub ocupaţia României”.

Aşadar, maghiarimea politică îşi continuă aşezarea cârpei alb-verzui pe instituţiile Statului Român, după etapa maghiarizării Radiodifuziuni Române, a Arhivelor Naţionale, ori a feluritelor agenţii şi deconcentrate pe care le-au primit în timpul guvernării portocalii, ei se întorc acolo de unde nu au plecat niciodată. La guvernare. Căci, de la instalarea USL-ului, au avut cel puţin un post la guvernare, printr-un secretar de stat de la Educaţie, UDMR trecând astfel puntea continuităţii verzi de la pecinginea portocalie la cea galben-roşie, astăzi de-a dreptul roşie…

P.S.:

TVR3 s-a relansat cu o nouă emisiune: „Apasă pe verde!”. Un îndemn care a deranjat… Plus un colind care a devenit mult prea „verde”. Dar nu pentru oaia-mascotă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*