Un an de la „schimbarea” care n-a schimbat nimic

S-a împlinit un an de când Uniunea Social Liberală a câștigat alegerile parlamentare. Utilizând sloganuri anti-Băsescu, anti-RMGC și anti-gaze de șist, USL a promis ”schimbarea” atât de mult așteptată de milioanele de români mult prea scârbiți de mizeriile guvernărilor păpușilor de paie Emil Boc și Mihai Răzvan Ungureanu, dirijate de la Cotroceni de păpușarul Traian Băsescu.

O țară întreagă a așteptat schimbarea modului abject în care o gașcă de mafioți, condusă de președintele Traian Băsescu, conducea țara. După ce în luna iunie 2012 a câștigat zdrobitor alegerile locale, USL a promis că după câștigarea alegerilor parlamentare vom vedea schimbarea. Din păcate însă, încă din seara zilei de 9 decembrie 2012, Victor Ponta a flegmat în fața românilor care au votat cu speranța în schimbare, anunțând demararea discuțiilor cu UDMR, partenerul loial al guvernărilor toxice ale PDL.

La un an de la ”schimbarea” USL sloganul ”USL și PDL, aceeași mizerie!” e mai actual ca niciodată. Contrar celor promise în campaniile electorale, USL este acum promotorul proiecului RMGC de la Roșia Montană și partenerul de afaceri al firmelor, unele obscure, care vor să extragă gaze de șist în România. Deși condamna acordul cu FMI atunci când era în opoziție, Ponta execută tâmp toate ordinele FMI, aruncând România în marasmul datoriei externe ce crește din ce în ce mai mult în fiecare an.

Sub guvernarea USL proprietatea privată nu mai este apărată iar dreptul la protest este obstrucționat violent. Jandarmeria Română a fost transformată în firma de pază a companiilor străine care vor să ne bage gazul de șist cu forța pe gât. Salariile bugetarilor nu au revenit niciodată la nivelul de dinaintea tăierilor demente operate de guvernarea UDMR-PDL-UNPR, deși Victor Ponta minte cu nerușinare și pe acest subiect. În Covasna, Harghita și Mureș continuă politica de tolerare a tuturor mizeriilor UDMR, românii de aici fiind din nou lăsați pradă epurării etnice orchestrată de către UDMR. USL continuă să ”guverneze” țara pe bază de tupeu, mitocănie, hoție și manipulare. Nepotismul a continuat și în guvernarea USL. Co-președinții USL, Victor Ponta, Crin Antonescu și Dan Constantin, refuză să respecte votul celor 7,4 milioane de români care la referendumul pentru demiterea președintelui au votat DA pentru demiterea păpușarului de la Cotroceni, ceea ce îi face complici la toată această mascaradă pe care USL o numește ”guvernare prin coabitare”.

Vestea bună în toată această nebunie generalizată în care USL se manifestă cu mult mai infect decât a făcut-o vreodată PDL este că ”schimbarea” este tot în mâinile noastre. Doar noi putem să schimbăm ceva acum, în stradă, sau la viitoarele alegeri, la urne. Ne mulțumim cu această mizerie?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*