Poza Zilei de la Pungeşti surprinde sintetic revolta României profunde!

În presa care nu este cumpărată cu sutele de mii de euro de marile companii şi de către Guvernul Victor Ponta, marioneta marilor puteri, a apărut o poză sugestivă realizată la Pungeşti, care surprinde sintetic revolta fondului autohton şi răscoala României profunde. Nu ştiu dacă această poză excepţional realizată de către Daniel Mihăilescu va lua vreodată premiul Pulitzer, ştiind că şi acesta e controlat de multinaţionale, dar ar merita pe deplin. Am analizat şi admirat poza cu atenţie şi de la început, prin vibraţia sugestivă transmisă, mi-a adus aminte de marile imagini din manualele de istorie din şcoală.

Fotografia se dezvăluie sufletului românesc ca tabloul „România Revoluţionară” a lui C. Rosenthal, care îndeamnă la renaştere naţională şi simbolizează revoluţia de la 1848. Dar poza lui Daniel Mihăilescu mi-a adus aminte şi de bărbăţia şi curajul dorobanţilor din „Asaltul Griviţei” lui Nicolae Grigorescu, dar cel mai mult de hotărârea disperată de a îşi apăra pământul a ţăranului din celebrul tablou „Răscoala” de Octav Băncilă, care surprinde revolta neputincioasă a ţăranului român de la 1907. Şi atunci, dar mai mult acum, asistăm la o răscoală a unor ţărani disperaţi care îşi apără pământurile pângărite de o companie multinaţională, ce prin exploatarea gazelor de şist va orăvi apele, pământurile şi recoltele. Pentru Guvernul Victor Ponta sunt mai importante interesele companiei americane Chevron decât viaţa, apa şi produsele agricole ale ţăranilor români. Guvernul Victor Ponta este expresia cea mai coruptă şi cea mai fetidă a unei clase politice post-decembriste născută din vechile structuri securisto-comunistă, care l-au ucis pe Nicolae Ceauşescu, să-şi poată vedea liniştită de afacerile personale, devalizarea economiei naţionale şi să amaneteze, contra şpagă, multinaţionalelor viitorul românilor.

Instantaneeul din 7 decembrie 2013 a lui Daniel Mihăilescu surprinde această revoltă atavică a ţăranilor români ajutaţi de preoţii locului într o sinteză bio-mistică creştină autohtonă, vorba lui Lucian Blaga „veşnicia s-a născut la sat”, care nu mai o credeam posibilă după 24 de ani de corupţie post-comunistă. Poate aşa a dorit Dumnezeu ca revolta fondului autohton să nu înceapă pe marile bulevarde ale Bucureştiului, Clujului sau Timişoarei, ci într-un sat sărac, în cel mai nevoiaş judeţ dintr-un colţ de ţară. Renaşterea României parcă explodează din poza lui Daniel Mihăilescu, a ţăranilor cu steagul în mână luând cu asalt – ca Peneş Curcanul reduta Griviţa otomanilor de la 1877 – gardul multinaţionalei Chevron, simbol al corupţiei şi cârdăşiei americane cu clasa politică coruptă, şi recuperându-şi terenurile, apa curată, recoltele sănătoase şi, nu în ultimul rând, demnitatea umană de români stăpâni în propria ţară. Resurecţia ţăranilor români e telurică la Pungeşti. Cineva spunea că revoluţia începe la Roşia Montana, cred că s-a înşelat: revoluţia a început la Pungeşti. Doamne Ajută!

*

*                        *

Nota Bene:

ORDIN
Pungeşti/07 decembrie 2013

Se declară Eroi ai Frontului de luptă contra trădătorilor de ţară, următorii luptători, protestatari contra explorarii si exploatarii gazelor de şist, care au fost bătuţi şi arestaţi :
1.Oreste Teodorescu
2.Claudiu Crăciun
3.Vlad Ioachimescu
4.Wili Shuster
5.Michele Shuster
6.Erwin Albu

COMANDAMENTUL FRONTULUI DE REZISTENTA NATIONALA DE LA PUNGEŞTI

RĂZEŞI ŞI BRAVI CETĂŢENI ROMÂNI, INDIFERENT
CĂREI NAŢII APARŢINEŢI !

Aştept de la voi în ceasul acesta dovada disciplinei, a credinţei voastre şi a celei mai dârze rezistenţe. Aduceţi-vă aminte necontenit de morţii noştri care ne leagă şi care ne poruncesc.

Împărtăşind cu voi toţi durerea tuturor loviturilor ce le primiţi, beau alături de voi din paharul durerilor şi al nedreptăţilor, având mai mult ca oricând însă, credinţa că mâine vom bea împreună din paharul sfinţit de jertfe al biruinţii.
RĂZEŞUL COMANDANT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*