Gas du Pont(a)

Premierul Victor Ponta este decis să ne bage gazul de șist pe gât. Și nu oricum. A mobilizat sute de jandarmi care să-i scoale cu noapte în cap pe țăranii din Pungești. Iar după ce i-au sculat, unii au fost duși și la Poliție să dea cu subsemnatul. Ca să învețe cât mai repede care sunt beneficiile exploatării gazelor de șist prin fracturare hidraulică. Exact așa cum comuniștii băgau tancurile în Vrancea peste cei care nu înțelegeau beneficiile colectivizării în anii ’50, Ponta bagă reginele Jandarmeriei ca să-i învețe pe țăranii din Pungești ce bine e cu gazul de șist.

Evident, bătaia încasată de femeile și bătrânii din Pungești sunt repede apreciate public de premier. S-a făcut treaba bună. Proprietatea privată a fost apărată. ”Țăranii au blocat drumul”, zice Jandarmeria. Și ce dacă pe filmări se vede clar că oamenii au fost ridicați de pe proprietatea privată a unuia dintre ei, nu de pe drum. Nu le poate face nimeni nimic. Ponta și Jandarmeria mizează pe lipsa de reacție și coeziune a oamenilor.

La Moșna, în Sibiu, țăranul Willy Schuster își apără singur proprietatea privată. Îl mai ajută câțiva oameni de bine. Acolo, o companie privată intră fără aprobarea omului pe tarlua lui și o dinamitează în căutare de gaze de șist. Pentru Schuster nu se mai găsesc jandarmi care să-i apere proprietatea. Toți jandarmii sunt la Pungești ca să apere proprietatea privată unde Chevron va începe exploatarea gazelor de șist. Are și Guvernul Victor Ponta prioritățile sale. Mai întâi americanii de la Chevron, după aia românul Schuster.

Victor Ponta își otrăveste în primul rând propriul electorat. Locuitorii zonelor rurale sunt preponderent electoratul PSD. Sper doar ca aceștia să nu uite la viitoarele alegeri cine i-a trădat și otrăvit.

Efectele nocive ale exploatării gazelor de șist prin fracturare hidraulică nu pot fi contestate. Loialitatea lui Ponta față de poporul român da. Guvernul lui Victor Ponta a ajuns la fel de nociv ca și concesiunile pe care le-a semnat în favoarea unor companii străine care vor exploata gazul de șist. Care în România va fi cunoscut ca ”gazul de Ponta”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*