Gol politic la Ghiţă la portiţă…

S-a lipit de „sticlă” (dar nu de cea cu gheaţă precum locatarul Cotrocenilor, ci de cea a TV-ului) aidoma babelor credincioase de lemnul cutiilor cu moaşte făcătoare de minuni. Căci, unde mai găsesti cinci milioane de români, fie ei şi „doar” telespectatori, aliniaţi frumos în faţa ecranului?! Acum, doar aliniaţi în faţa televizoarelor la lovitura liber politică în poarta tot mai goală a românului sărăcit de orice speranţă, dar mâine-poimâine aliniaţi poate direct pe şantierele vizitelor de lucru ale tovarăşului Pontgaură de Drumul Taberei.

Şi a venit întâiul cârmaci în faţa a milioane de telespectori, în direct la portiţa lui Ghiţă RTV, să-şi transmită mesajul de ocârmuitor prezent în toate. Să-şi bage bine la cap ţara cine l-a dat jos pe Hopa Mitică din Liga cea tot mai mică doar cu o zi înainte de marele meci al unei uriaşe înfrângeri. Şi ar fi tăiat pesemne şi o panglică, dar unde să o întinzi în studioul plin de „tovarăşi”?!

Căci, înaintea… întâiului tovarăş au venit să pregăteacă „ambientul” ei, Dragnea, Zgonea, Firea, cunoscuţii (go)gonaci cu vuvuzetă roşie. Că doar nu dădea Ghiţă sfertul de milion pe meci să se bucure ţară (păi ce, ţara îi dă contracte?!), ci pentru promovarea cârmuirii la ceas de maximă audienţă. Căci au clocit-o bine meşteşugarii la portiţă: aşa cum ţara îl asculta de nevoie pe tovarăşul Ceaşcă la ceas de An Nou, numai să nu piardă gongul schimbării, tot aşa şi acum, ţara era nevoită să-l admire pe tovarăşul Ceaşcă-imitată când îşi rostea „mesajul” către ţară şi fotbalişti, fix cu un sfert de oră înaintea „gongului” de meci, moment în care nici un microbist, cât de neactivist ar fi fost, nu ar fi lăsat telecomanda din mână nici pentru cea mai vârtuoasă înjurătură.

Meciul a fost dară cum a fost (şi cum altfel, când l-a „vernisat” nu simbolul fair-play-ului, ci drapelul roşu pesedist?!), dar, chiar dacă acum pare cinic, pe undeva e mai bine că am mâncat bătaie! Păi, altminteri, ce mai congres politic aveam după meci! Trei zile şi trei nopţi de fiesta guvernamentală. Şi ce mai preparări de lot politic, pentru vizitele oficiale la Rio ale capilor PSD, s-ar mai fi pus la cale! Dar aşa, Ponta a rămas doar cu tricoul de (handi)baschetbalist. Or, mai bine în tricoul gigant al lui Ghiţă cel mare decât pontaur la poarta lui Ghiţă „alesul”, nu?!

Desigur, e posibil ca ai noştri să fi pierdut meciul într-un aranjament al ecuaţiei divine în care cunoscuta promisiune de a juca în echipament portocaliu dacă olandezii ne „împing” „la baraj” (şi au făcut-o!), a fost încălcată. Călcată strâmb, cum altfel?!, căci oare cum ar fi dat ca pe portiţa roşie a lui Ghiţă, pe banii lui de mecena-pesedist, nu microbist, într-un studio TV cu fundal pesedizat, ai noştri să joace în portocaliu? Şi, iată că, din nou, s-a dovedit că nici Dumnezeu nu-i iubeşte pe farsorii PSD! Păi cum să iubeşti o gloată de plagiatori? Şi am încasat-o pe stadion, în direct şi spectaculos, aşa cum o tot încasăm de un an încoace în propriile buzunare. Şi atunci, să nu te juri că e un semn?

RTV s-a transformat dară în agenţie de Marketing Guvernamental. Dar, a pierdut mai rău decât pe teren! A pierdut şi banii, a pierdut şi angajata notorietate microbisto-pesedistă pe care trebuia să o televizeze „per capita” de tovarăş de studio. Că aşa se întămplă când puterea îşi bagă mizeria politică şi în ultima bucurie a românului. Fotbalul. Iar acum, după băza de bătaie încasată, mai mult politic decat fotbalistic, chiar se potrivesc vorbele  lui Iordănescu de la alegerile din 2004: „Să ţineţi cu PSD aşa cum ţineţi cu echipa naţională!”…

Dar nu numai prezenţa premierului în avanpremierea politică a lui Ghiţă TV, transmisă de la Pireu, a deranjat. Nu doar felul în care acelaşi premier şi-a vârât picioarele cu „jartiere” de pseudomicrobist în sufrageriile noastre ne-a scârbit, ci şi felul în care corifeii selectivi ai CNA-ului şi-au luat brusc liber pe parcursul meciului, lăsându-l pe Ghiţă să care la portiţa RTV sacii plini cu publicitate agresivă.

Lasă un răspuns