Trecerea timpului le-a dat şansa românilor să afle multe informaţii despre afacerea penală Roşia Montană a asasinilor economici şi asasinilor politici internaţionali sprijiniţi de cei autohtoni, precum şi despre avocaţii lor din Guvernul Ponta II şi din Parlamentul României.
Haita de asasini economici şi asasini politici pune o mare presiune pe Parlamentul României cu scopul de a fi adoptată o lege specială care să le permită atingerea următoarelor obiective: scoaterea integrală din ţară a celui mai valoros zăcământ de metale rare, aur şi argint de la Roşia Montană, evaluat la peste 10.000 miliarde euro, fără aprobarea proprietarului – Poporul Român; producerea unui dezastru ecologic fără precedent în Europa, în urma celor 3.000 de explozii şi cutremure devastatoare, precum şi a folosirii a 200 milioane kg cianură; obţinerea multor derogări şi excepţii de la legislaţia existentă; păstrarea secretului privind multe clauze din licenţa de exploatare, contractul de concesionare, actele adiţionale, dar mai ales asupra persoanelor fizice şi juridice implicate în acte de mare corupţie; stoparea cercetărilor şi dosarelor penale împotriva persoanelor vinovate de afacerea penală Roşia Montană.
În scenariul diabolic împotriva Poporului Român şi a României, pus la cale de asasinii economici şi asasinii politici internaţionali, un personaj important în relaţia dintre R.M.G.C., Guvernul Ponta II şi Parlament, a devenit, probabil fără să realizeze, domnul Dan-Coman Şova. Dânsul este absolvent al Facultăţii de Drept şi, ulterior, al Facultăţii de Istorie de la Universitatea Bucureşti. Domnul Dan-Coman Şova este conferenţiar universitar, avocat în Baroul Bucureşti, practician certificat în reorganizare judiciară şi faliment, senator din partea P.S.D. şi ministru în Guvernul Ponta. În primul Guvern Ponta, domnul Dan Coman-Şova, a fost ministru pentru relaţia cu Parlamentul. Din decembrie 2012 a fost trecut, în mod premeditat, în funcţia de ministru delegat pentru proiectele de infrastructură de interes naţional şi investiţii străine. În această numire a contat mai puţin pregătirea sa profesională şi experienţa în domeniu. Premierul Ponta ştia despre „ajutorul” de care putea beneficia tânărul ministru Şova din partea mamei sale, care consilia juridic firmele Bechtel şi R.M.G.C. Ca urmare, a aflat opinia publică despre dispariţia, deloc întâmplătoare a contractului încheiat de Guvernul Năstase cu firma americană Bechtel pentru cel mai scump kilometru de autostradă din lume, precum şi despre apariţia suspect de rapidă a unui proiect de lege privind afacerea penală Roşia Montană. Niciodată, în perioada 1997-2012, Guvernele Ciorbea, Radu Vasile, Isărescu, Tăriceanu, Boc şi Ungureanu nu au îndrăznit şi nu au iniţiat vreun proiect de lege pentru afacerea penală Roşia Montană împotriva Poporului Român şi a României. Pentru ca proiectul de lege al R.M.G.C., evident în favoarea acestei firme, să fie adoptat foarte repede de Parlament s-au pus la cale şi au fost parcurse următoarele etape:
-În luna aprilie a.c., Guvernul Ponta II a înfiiţat Societatea Minvest Roşia Montană, prin divizare parţială a Minvest Deva.Noua societate nu are sediul precizat în Hotărârea de Guvern, probabil că acesta este în Bucureşti, la o adresă confidenţială.
-„Minvest Roşia Montană” S.A. a fost trecută din subordinea Ministerului Economiei în subordinea directă a ministrului Dan-Coman Şova, delegat pentru proiecte de infrastructură de interes naţional şi investiţii străine, pentru a se ocupa exclusiv de pretenţiile şi proiectul R.M.G.C.
-Ministrul Dan-Coman Şova a negociat şi acceptat proiectul de lege al companiei R.M.G.C. vizând jefuirea Poporului Român de o bogăţie evaluată la peste 10.000 miliarde euro, distrugerea mediului înconjurător şi dinamitarea vestigilor arheologice unice în lume.
-La sfârşitul lunii august a.c., în şedinţa de Guvern, ministrul Dan-Coman Şova a susţinut şi a votat proiectul de lege primit de la R.M.G.C.
-Acelaşi ministru Dan-Coman Şova a pledat pentru proiectul R.M.G.C. în faţa Comisiei speciale pentru afacerea penală Roşia Montană.
-Senatorul, ministrul – avocat Dan-Coman Şova a pledat la multe emisiuni televizate in favoarea R.M.G.C, dar ocolind cu abilitate răspunsul la şase întrebări esenţiale, respectiv:
1. Este de Interes Naţional deosebit afacerea penală a R.M.G.C. care urmăreşte scoaterea integrală a concentratului minier de la Roşia Montană, evaluat la peste 10.000 miliarde euro, fără ca Statul Român şi Poporul Român să aibă dreptul să afle ce cantităţi pleacă din România şi ce conţinut au ?
2. După investiţia străină, de ce să rămână Poporul Român:fără cel mai valoros zăcământ din lume; fără patru munţi şi patru sate; fără vestigiile arheologice unicat pe glob; cu un lac de 363 ha plin cu cianuri şi metale grele; cu dezastru ecologic şi un genocid în Munţii Apuseni; cu obligaţia de a plăti zeci de miliarde euro despăgubiri pentru poluarea durabilă, inclusiv a ţărilor vecine ?
3. Având Statul Român o reprezentare de 0,6 procente în capitalul social al R.M.G.C. şi în contractul de concesiune fiind prevăzută o redevenţă de numai patru la sută, care nu poate fi majorată, pe ce se bazează şi cum se justifică Interesul Naţional? Procentele respective justifică un interes internaţional extraordinar!
4. De ce Guvernul nu a modificat licenţa de exploatare la Roşia Montană în funcţie de conţinutul zăcământului în minerale principale (wolfram, telur, arsen, vanadiu şi altele) şi minerale secundare (aur, argint şi altele )? De pildă, în tona de minereu din zăcământul de la Roşia Montană există 5.000 grame de arsen, 2.500 grame de vanadiu şi numai 1,5 grame aur şi 10 grame de argint. După explorările făcute de R.M.G.C şi analizele de laborator, din perioada 1997-2013, se ştie că zăcămâtul complex de la Roşia Montană conţine în principal wolfram, telur, arsen ş.a. şi secundar aur şi argint. R.M.G.C. a susţinut public că în zăcământul de la Roşia Montană sunt foarte mici cantităţile de aur şi argint. Ca urmare, licenţa de exploatare şi contractul de concesionare trebuie modificate radical şi puse de acord cu realitatea faptică. Cunoscând aceast adevăr referitor la conţinutul real al zăcământului de la Roşia Montană, Comisia specială a Parlamentului este obligată să adopte un Raport de respingere a proiectului de lege al R.M.G.C. în care nu se face nicio referire la mineralele principale care revin gratuit firmei respective, fără nicio redevenţă.
5. Care sunt motivele pentru care Parcheul şi D.N.A întârzie cu arestarea, reţinerea pentru 29 de zile şi cu interdicţia de a părăsi România pentru cetăţenii implicaţi în afacerea penală Roşia Montană şi în tentativa de genocid în Munţii Apuseni ?
6. Care sunt rezultatele analizelor de laborator efectuate în Australia, în perioada 1997-2013, pentru probele în greutate de peste 1.000 tone de minereu de la Roşia Montană? Diferă rezultatele obţinute în Australia de cele existente la A.N.R.M. (în Fondul Naţional de Resurse Minerale) şi dacă s-au făcut contraexpertize într-un laborator acreditat al Uniunii Europene?
În şedinţa din 6 noiembrie a.c., Guvernul Ponta II a hotărât ca să ia din portofoliul ministrului Dan Coman-Şova societatea „Minvest Roşia Montană” şi să o treacă, din nou, în subordinea Ministerului Economiei, în speranţa că opinia publică şi parlamentarii nu vor afla şi înţelege rolul jucat de acesta în afacerea penală Roşia Montană. În loc să fi sesizat Parchetul şi D.N.A. în legătură cu infracţiunile despre care a luat act, Comisia specială pentru afacerea penală Roşia Montană se chinuie să facă un Raport referitor la un alt proiect de lege pe care l-a încropit la porunca asasinilor economici şi asasinilor politici. Contrar celor declarate şi promise în campania electorală, reprezentanţii P.S.D. şi P.P.D.D. în Comisia specială au ordin să voteze pentru afacerea penală Roşia Montană şi împotriva Poporului Român, inclusiv a Interesului Naţional, încălcând grav jurământul depus când au devenit senatori şi deputaţi. Asistăm la o altă aberaţie în politica românească: parlamentarii Partidului Poporului votează împotriva Poporului Român, a celor care i-au votat, dar în favoarea asasinilor economici şi a asasinilor politici internaţionali.
Uniţi, salvăm Roşia Montană, Munţii Apuseni şi România!
Lasă un răspuns