„Bula” îngăduinţei pontaniene către omul politic… „socializat”

În timp ce îi tot cere ministrului „Goe”, de la Interne, să ia felurite măsuri împotriva românilor (imediat şi, mai ales, „fără complexe”), forţând în mod voit suspendarea prezumţiei de nevinovăţie, prin sancţionarea omului de rând şi restrângerea „drepturilor” acestuia la obligaţia de a-şi dovedi el nevinovăţia, dar, juridic, numai după achitarea „cotizaţiei” datorată unei vinovăţii necerte dar stabilită a priori de către guvernanţi, Viorel Ponta ridică scuturi de protecţie în jurul „apropiaţilor”. Nu împrejurul „omului politic”, specie din care face parte prin subîncrengătura de rădăcini roşii, ci în jurul omului „socialist”. Pentru că, înmulţirea dinţilor furcilor caudine puse în mâinile gospodarei ANI, singura care mai reuşeste să-i strunească din abuzurile lor pe feluriţii baroni (nu neapărat pe cei pesedişti, dar aşa vede premierul), îl deranjează tot mai mult prim-plagiatorul ţării.

Drept urmare, acesta a aruncat primarilor reuniţi în cadrul Ligii Aleşilor Locali, un balon de săpun (deşi ar fi trebuit să le arunce doar săpunul!), anunţând că în viitoarea lege privind conflictele de interese şi incompatibilităţile, ANI va fi obligată, dacă a descoperit astfel de situaţii, să-l anunţe mai întâi pe cel aflat în incompatibilitate şi să-i ofere un răgaz „de îndreptare”. Pentru că, ne mai spune spune „dorelul” guvernării, el îşi doreşte „o legislaţie care să prevină”.

Or, dacă încercările de mai agârţ de a o pensiona definitiv pe „draga de ANI”, cu riscul blocării Justiţiei şi a declanşării unor scandaluri care ne-au aruncat în gura Europei într-un soi de neomineriadă politică, ori strădania de a o lăsa pe aceeaşi ANI fără mărunţiş la mai recenta „rectificare” (nu atât de bugete, cât de selectare a instituţiilor fidele) nu au avut sorţi de izbândă festivist-socialistă, premierul încearcă acum, pe sub buza tot mai indiferentă a Europei, să o transforme pe vigilenta ANI într-o călugăriţă de pension. Ruşinoasă şi arătând timid cu degetul spre baronii vinovaţi, nu-i aşa?!, prin neintenţie.

Prin urmare, deşi pe muritorul de rând îl tratează, instinctiv şi instituţional, din postura de infractor, altoindu-l cu taxe şi impozite şi înhăţându-i de sub nas dreptul prezumţiei de nevinovăţie (iar abuzurile legislative împotriva unor segmente sociale şi categorii profesionale vor rămâne consemnate ca începuturi ale „noii” istorii a ceea ce s-ar putea numi, peste ani, când vom căuta să vedem de unde a „irumpt” răul unei alte staze de dictatură, drept „izvoare ale despotismului”), amicului politic îi strecoară iniţiative legislative de protectorat „socialist”. Asta pentru a mai racola şi ceea ce nu a fost încă incubat în supramajoritatea Marii Adunări Socialiste. O „bulă” de îngăduinţă pontaniană sub premiza scuzei că orice om, dar numai parte a speciei politice, poate greşi.

O ofertă limitată făcută strict în perspectiva alegerilor! Căci, Ponta oferă aleşilor locali această „bulă” a graţierii incompatibilităţilor, fie ele şi penale, ştiind bine că, în multe cazuri, aceste „îngăduinţe” valorează, pentru aleşi, mai mult decât toţi banii alocaţi de la buget. O reaşezare în care ANI este dezbrăcată sub ameninţare violului guvernamental de atribuţiile sale şi izgonită într-un colţişor al nedemocraţiei de unde să mimeze discretele atrageri de atenţie. Către „cutărescu” incompatibil, dar om (politic), aşadar, de drept beneficiar al unei „îngăduinţe” pontaniene pentru reintegrarea socialiastă, către alt „cutărescu”, îmbogăţit prin incompatibilităţile sale penale dar tratat mai discret decât un şofer ce tocmai a trecut pe galben. Ultimul amendat, suspendat chiar din dreptul său de a mai conduce, primul elegant atenţionat pentru a intra în legalitatea ilegalităţii impuse de Viorel – cârmaciul de mahala, pentru rezerva sa politic socialistă ori în curs de „socializare”(!).

Căci, se întreabă retoric Victor, cu un aer de filosof plastifiat: „Care e scopul prioritar şi primordial al oricărei instituţii publice?”. Şi răspunde tot pentru sine: „De a preveni!”. Se aude domnul Goe, de la Interne, se aude şi pe la Finanţele hărţuitoare? Sau „trenul” dvs. nu trece prin gara „prevenţiei”?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*