Românii din Covasna și Harghita trădați de deputații lor

Pe 29 octombrie a.c., Camera Deputaților a adoptat tacit propunerea legislativă pentru punerea în aplicare a prevederilor art. 9 Justiția al Chartei Europene a Limbilor Regionale sau Minoritare conform Legii de ratificare nr. 282/2007, inițiată de către UDMR-iștii Márton Árpád-Francisc și Máté András-Levente, prin care se dorește legiferarea obligativității ca instanțele de judecată din România să angajeze cunoscători ai limbilor minorităților în zonele în care aceștia au o pondere de peste 20 la sută din totalul populației. Mai mult, proiectul de lege prevede faptul că vor putea fi introduse cereri și alte înscrisuri și în limba minorității naționale, traducerea acestora căzând în sarcina statului. Limba maghiară va deveni astfel a doua limbă oficială în instanțele din România.

Proiectul adoptat tacit de către Camera Deputaților va constitui baza epurării etnice a românilor din instanțele de judecată și parchetele din județele Covasna și Harghita. Exact așa cum Legea nr. 215/2001 a administrației publice locale a constituit și continuă să constituie baza legală a epurării etnice a românilor din administrația publică locală din cele două județe, controlate economic și politic de către UDMR, proiectul adoptat tacit de către Camera Deputaților va constitui baza epurării etnice a românilor din instanțele de judecată și parchetele din județele Covasna și Harghita.

Interpretarea tendențioasă și abuzivă a prevederilor Legii nr. 215/2001 a făcut posibilă o realitate incontestabilă la această oră: în județele Covasna și Harghita există zeci de instituții publice în care nu este angajat niciun român. Și nici nu v-a mai fi angajat un român vreodată!

Reprezentanții românilor din Covasna și Harghita, deputatul PSD Horia Grama, respectiv deputatul PSD Mircea Dușa, ministrul Apărării Naționale, nu au recționat în niciun fel în fața acestei noi legi toxice pentru românii din cele două județe. Având în vedere calitatea celor doi, de deputați și reprezentanți ai românilor din județele Covasna și Harghita, la care mai adăugăm și calitatea de ministru a lui Dușa, este evident faptul că cei doi parlamentari români nu au absolut nicio scuză pentru faptul că nu au reacționat deloc cu privire la acest proiect de lege.

De altfel, nu este pentru prima dată când cei doi se manifestă fățiș în contra intereselor românilor pe care susțin că-i reprezintă și care i-au votat care să le reprezinte interesele în Parlamentul României. În aprilie a.c., Horia Grama a votat cot la cot alături de UDMR pentru respingerea unui proiect legislativ care ar fi pus capăt maghiarizării străzilor și piețelor din județele Covasna și Harghita. Proiectul fusese inițiat de către Mircea Dușa în legislatura anterioară însă de data aceasta nici măcar nu a venit în Parlament pentru a-și susține proiectul. La vot deputatul UDMR Kelemen Hunor s-a abținut.

Lasă un răspuns