Faţa nevăzută a afacerii penale Roşia Montana!

În perioda post-decembristă, stăpânii străini ai României, cei care au pus la cale Holocaustul împotriva Poporului Român, au stabilit şi au schimbat periodic lozincile pentru papagalii din guvernele de la Bucureşti şi pentru manipulatorii de opinie. Ne amintim de tranziţie, reforme şi privatizare. Bilanţul acestor acţiuni diabolice împotriva Poporului Român nu l-a prezentat oficial nimeni. De asemenea, nici unul dintre decidenţi nu răspunde pentru consecinţele tranziţiei, nesfârşitelor reforme şi al privatizărilor. Efectele acestor etape post-decembriste sunt negative şi extrem de periculoase pentru prezentul şi viitorul Poporului Român şi al României ! În ultimul deceniu, popândăii politici din Guvernele Năstase, Tăriceanu, Boc, Ungureanu şi Ponta, precum şi eternii deputaţi şi senatori (începând din anul 1990) care-i susţin, repetă lozincile despre investitorii străini, investitorii strategici şi independenţa energetică a României. Insultând inteligenţa românilor, guvernaţii le spun cetăţenilor că trebuie să atragă investitori străini şi să le acorde numeroase facilităţi şi excepţii sau derogări de la legile existente pentru ca ei să poată jefui bogăţiile Poporului Român, inclusiv resursele naturale, pentru a putea obţine profituri uriaşe în prima ţară colonială din Uniunea Europeană. Un exemplu edificator este afacerea penală Roşia Montană unde jaful şi genocidul prezintă un interes internaţional deosebit ! Pentru obţinerea legală a licenţei de exploatare a uriaşului zăcământ de aur, argint şi metale rare de la Roşia Montană şi-au depus oferta mai multe firme străine şi cu o bogată experienţă în minerit. Regimul Constantinescu – Ciorbea nu a organizat o licitaţie, conform legii, ci a „transferat” ilegal licenţa de la Regia Aurului şi Cuprului Deva la o firmă de apartament care s-a înfiinţat cu câteva săptămâni înainte de a primi pentru exploatare cel mai mare zăcământ din lume . „Transferul” licenţei pentru Roşia Montană şi toate documentele şi acţiunile ilegale ale R.M.G.C. , în perioada 1996-2013, nu puteau să nu fie însoţite de acte de corupţie şi de numeroase fapte penale. Unele sunt cunoscute şi în curs de cercetare penală. Afacerea penală pusă la cale şi desfăşurată de asasinii economici şi asasinii politici străini şi autohtoni de la Roşia Montană are puţine lumini şi foarte multe umbre. La întuneric, ascunse după cuvintele secret şi confidenţial, stau foarte multe din pregătirile şi etapele jafului şi genocidului de interes internaţional deosebit vizând marea avuţie naţională de la Roşia Montană.

A sosit vremea când soarele adevărului îi luminează pe cei peste 30 milioane de români din Ţara-Mamă şi de pretutindeni asupra lungului şir de ilegalităţi săvârşite de asasinii economici şi asasinii politici străini şi autohtoni pentru jefuirea numeroaselor şi uriaşelor bogăţii naturale din România, care aparţin de drept Poporului Român în Grădina Maicii Domnului !

În a doua parte a anului 2013, asasinii economici şi asasinii politici străini şi cei autohtoni au obligat Guvernul Ponta II ca la punctul „Diverse” de pe ordinea de zi a şedinţei din 29 august a.c. să discute fugitiv şi să voteze în unanimitate proiectul de lege primit de la R.M.G.C. privind afacerea penală Roşia Montană. În timp ce se desfăşoară cercetări penale la D.N.A. şi Parchete, iar pe rolul instanţelor judecătoreşti sunt procese privind ilegalităţile de la Roşia Montană, Guvernul Ponta II şi-a însuşit proiectul de lege al companiei străine, fără să existe acord de mediu. Mai mult, Guvernul Ponta II ştie că au fost falsificate hărţile geologilor privind numeroasele fisuri existente în rocile de pe fundul proiectatului lac cu cianuri şi metale grele, având o suprafaţă de 363 ha. Acelaşi Guvern Ponta II a fost informat de Serviciile Secrete şi de mass-media cu privire la documentul ilegal încheiat între Institutul Naţional al Patrimoniului ( I.N.P., din subordinea Ministerului Culturii) şi S.C. R.M.G.C., cu nr.8755 din 15 iunie 2011 (la R.M.G.C.) şi nr.3518 din 19 iulie 2011 ( la I.N.P.), un act scris ce confirmă mita de 70 milioane U.S.D. Această mită, pe bază de protocol scris de cooperare între asasinii economici şi asasinii politici autohtoni, s-a prevăzut să fie plătită în tranşe, în funcţie de realizarea faptelor penale (abuz în serviciu, trafic de influenţă, dare şi luare de mită, asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni etc) de către angajaţi ai Ministerului Culturii şi altor ministere. Este de reţinut că, acelaşi Guvern Ponta II ştia că la 25 iunie a.c. s-a înregistrat la Senat o propunere legislativă vizând modificarea şi completarea Legii minelor, Legea nr.85/2003. Această propunere legislativă a fost depusă la Parlament şi a intrat în procedura normală şi legală de dezbatere. Proiectul adus ulterior de compania R.M.G.C. beneficiază de o susţinere specială şi suspectă din partea Guvernului Ponta II şi a majorităţii partidelor politice care se grăbesc să adopte o lege pentru o afacere penală într-o mină închisă din anul 2006 de la Roşia Montană, unde valoarea reală a zăcământului de metale rare, aur şi argint, se pare că, este de circa 6.000 miliarde euro.

În timp ce Guvernul Ponta II nu reuşeşte să încaseze la Bugetul de Stat veniturile stabilite împreună cu stăpânii de la F.M.I. , Banca Mondială şi Comisia Europeană, miniştrii şi majoritatea parlamentarilor acţionează în viteză pentru a înstrăina pe nimic bogăţiile naturale ale Poporului Român pe baza unor contracte şi licenţe cu clauze secrete încheiate cu asasinii economici şi asasinii politici internaţionali !

Pentru a se afla adevărul este obligatoriu să se îndrepte reflectoarele pe foarte multe din etapele afacerii penale Roşia Montană şi să se obţină răspunsuri clare la următoarele întrebări:
1.Cine este cetăţeanul Frank Vasile Timiş, cine l-a adus şi susţinut în România, ce licenţe a obţinut, cui le-a înstrăinat şi pe ce sume?

2.Ce rol a avut fostul preşedinte al României (în perioada 1996-2000), Emil Constantinescu, în concesionarea către firme străine a bogăţiilor naturale ale Poporului Român ? Se ştie că, Emil Constantinescu este alogen, a terminat Facultatea de Drept (în anul 1960) şi a profesat ca judecător la Tribunalul Piteşti. Apoi şi-a abandonat profesia dragă şi a intrat student la zi la Facultatea de Geologie şi Geografie din Bucureşti pe care a absolvit-o în anul 1966. A deţinut funcţii importante în Partidul Comunist, ca secretar cu propaganda în mediul universitar. A devenit doctor în ştiinţe în anul 1992 la Universitatea Duke, S.U.A. Apoi, a ajuns preşedinte al Convenţiei Democrate Române (C.D.R.) şi candidat la alegerile prezidenţiale din 1992 şi 1996. Nu se ştie, încă, dacă a beneficiat sau nu de acţiuni sau alte „stimulente” de la R.M.G.C. ori alte firme care au primit licenţe de explorare, exploatare-dezvoltare în perioada 1996-2000. Fiind jurist şi geolog, este greu de înţeles tăcearea şi nevalorificarea informaţiilor de la S.R.I. şi S.I.E. în legătură cu afacerea penală Roşia Montană şi celelalte ilegalităţi pe tema jefurii bogăţiilor naturale ale Poporului Român.

Fiind profesor de mineralogie şi după ce în finala alegerilor prezidenţiale din anul 1996 candidatul Emil Constantinescu l-a întrebat pe alogenul ateu Ion Ilici Iliescu: „Credeţi în Dumnezeu?” este firesc ca acum fostul preşedinte al României să spună adevărul despre afacerea penală Roşia Montană. Tăcerea dânsului de până acum nu-l scuză, ci dimpotrivă ! După jurământul depus ca preşedinţi ai României şi pentru a mulţumi Poporului Român pentru privilegiile pe care le asigură, cei doi foşti preşedinţi Emil Constantinescu şi Ion Iliescu ar fi trebuit să pledeze pentru adevăr în faţa Comisiei speciale parlamentare pentru afacerea penală Roşia Montană şi la cât mai multe posturi de televiziune. Din păcate, amândoi au intrat prea repede în hibernare artificială. Fostul preşedinte al României, Emil Constantinescu a renunţat brusc la candidatura pentru un nou mandat în anul 2000. De ce ? L-au „învins” Serviciile Secrete pe şeful lor sau şi-a îndeplinit misiunea vizând înstrăinarea bogăţiilor naturale ale Poporului Român ori a fost şantajat…? Tăcerea e de aur, iar clauzele importante din contractul cu R.M.G.C. sunt secrete pentru proprietar, Poporul Român.

3. A fost sau nu implicat fostul prim-ministru Victor Ciorbea (din perioada decembrie 1996-aprilie 1998) în afacerea penală Roşia Montană care a început şi a fost sprijinită de membri ai Guvernului Ciorbea? Se ştie că, domnul Victor Ciorbea este absolvent al Facultăţii de Drept din Cluj-Napoca, în anul 1979, fiind specializat în drept civil şi comercial. A fost judecător al Tribunalului Bucureşti, procuror la Parchetul General şi apoi cadru didactic universitar. Este doctor în drept civil (titlu acordat de Facultatea de Drept Bucureşti) şi în management al Universităţii din Cleveland, Ohio, SUA, în anul 1992. Fiica sa a urmat liceul şi studiile universitare în U.S.A. Se pare că, persoane care s-au aflat în conducerea Agenţiei Naţionale de Resurse Minerale (A.N.R.M.) şi a R.M.G.C. cunosc unele amănunte interesante privind susţinerea financiară a studiilor şi deplasărilor periodice în S.U.A. ale membrilor familiei Ciorbea. Până la aflarea întregului adevăr, este normal ca fostul lider al P.N.Ţ.-C.D., C.D.R., A.N.C.D., acum senator P.N.L. să se declare incompatibil cu proiectul R.M.G.C. şi să nu participe la vot în Parlament, fiindu-i cunoscute ilegalităţile foarte clare pe această temă. Până la proba contrarie, înclin să cred că domnul Victor Ciorbea nu este un profitor, aşa cum a declarat public domnul Viorel Chirilă, preşedintele Centrului Cultural Românesc al Exilului din New York. Fiind născut în Munţii Apuseni, în comuna Ponor, este firesc ca domnul Victor Ciorbea să apere Roşia Montană şi să spună adevărul privind afacerea penală începută în timpul mandatului său de prim-ministru al României. Fiind specializat în drept comercial, domnul Victor Ciorbea a acceptat să fie încheiat, în mandatul său de prim-ministru, un contract cu clauze secrete în favoarea unei firme de apartament care să jefuiască cel mai bogat şi valoros zăcământ din Europa, prin dinamitare şi cianurare. De ce are o tăcere de aur senatorul Victor Ciorbea pe tema afacerii penale Roşia Montană şi de ce nu solicită în Parlament să fie făcute publice toate licenţele de explorare şi exploatare a bogăţiilor naturale din România ?

4. Are R.M.G.C. licenţă de explorare la Roşia Montană ? Specialiştii în domeniu susţin, în mass-media, că nu are o asemenea licenţă. Atunci de ce Statul Român a permis să exploreze şi să scoată din România circa 1.000 tone de concentrat minier, inclusiv filoane de aur, în perioada 1997-2013 ? De ce se permite ca R.M.G.C. să exploreze cei patru munţi de la Roşia Montană şi perimetrul extins la circa 4.000 hectare, dacă nu are licenţă pentru explorare ? Cine şi de ce pemite scoaterea din România a bogăţiilor extrase de R.M.G.C. la Roşia Montană ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*