Puterea vrea să ducă românii la sapă de lemn!

Actualul Executiv nu ia în discuţie măsurile de relansare economică propuse de partidele din Opoziţie. Noi, respectiv Partidul Poporului – Dan Diaconescu, am propus un set de măsuri care ar asigura, în primul rând, stoparea crizei, iar apoi repunerea motoarelor economice la treabă.

Mai mult, am cerut înfiinţarea unui comitet anticriză, din care să facă parte atât reprezentanţi ai arcului guvernamental, cât şi ai Opoziţiei, dar şi specialişti ai Băncii Naţionale a României. Constat cu tristeţe că demersurile noastre nu sunt luate în considerare de guvernanţi, fapt ce constituie un atentat la adresa democraţiei din această ţară.

Sunt convinsă că viitoarea situaţie economică a României nu se va vedea deloc în „roz”, în contextul realităţilor existente în prezent în Statele Unite ale Americii şi în multe ţări din Europa. Mai mult, cred că guvernanţii refuză să prezinte românilor adevărata situaţie a României, care se poate afunda în orice moment într-o prăpastie, cu şanse mici de ieşire.

Noi am propus un dialog deschis pe această temă între Putere şi Opoziţie, un comitet de consultări, dar refuzul premierului şi al camarilei sale ne duc spre realitatea că Executivul nu vrea binele românilor, iar aceştia sunt în continuare minţiţi.

În realitate, aşa-numitele întrevederi ale miniştrilor Guvernului Ponta cu grupurile parlamentare nu sunt decât nişte monologuri fără sens. Atunci când ajung la întâlniri, miniştri îşi prezintă ţintele viitoarelor acţiuni, însă ce proiecte poţi să mai faci atunci când premierul recunoaşte că suntem într-o situaţie dificilă, că nu sunt bani, că stăm prost cu colectarea la bugetul de stat şi că vom avea o iminentă rectificare bugetară negativă!

Adevăratele probleme ale ţării sunt duse în derizoriu de acest Guvern şi de miniştrii săi, unii dintre ei având grave probleme de conştiinţă, respectiv de a-şi respecta cuvântul dat. Un exemplu în acest sens este ministrul Internelor, Radu Stroe, care, nu numai că nu a ajuns la întâlnirea solicitată de el însuşi Grupului parlamentar al PP-DD, dar s-a remarcat în ultima vreme prin câteva ieşiri publice dezastruoase, care eclipsează chiar hulita activitate a fostului ministru „branconier” Igaş…

România nu va putea ieşi din criză doar cu tăieri şi reduceri de cheltuieli. Trebuie create locuri de muncă, circa un milion conform promisiunilor USL, avem nevoie de oameni activi, nu să îi trimitem în şomaj pe toţi, după care să stingem lumina! Trebuie să luăm exemplul la îndemână al Ungariei, care a luat măsuri de relansare economică inatacabile, nu prin tăieri inexplicabile ale cheltuielilor şi ale veniturilor populaţiei.

La toate acestea se adaugă intenţia Guvernului de a mări cota unică, fapt care, coroborat cu introducerea impozitului forfetar şi modificarea Codului insolvenţei, ar constitui un dezastru pentru mediul de afaceri, şi implicit pentru relansarea economică pe care ne-o dorim cu toţii.

Creşterea încasărilor la buget nu se poare realiza într-o ţară sleită de puteri, cu oameni săraci şi fără perspective de a-şi asigura un trai decent de la o lună la alta. Actualul Guvern îşi încalcă una câte una toate promisiunile electorale, în dispreţul românilor, poate blestemaţi pentru votul masiv dat anul trecut unei coaliţii care este departe de aşteptări.

Deputat PP-DD Brăila,
Marioara NISTOR

Lasă un răspuns