Rușine! A fost scos la vânzare steagul de luptă al Eroului Naţional Avram Iancu.

Piesa de colecţie, de o raritate absolută, a fost oferită organizatorilor licitaţiei, Casa Artmark, de un român stabilit în Germania, care se spune, în mass-media, că l-ar fi moştenit de la înaintaşii săi. Adevărul este cu totul altul! Acest steag de luptă al Eroului Naţional Avram Iancu i-a fost dăruit lui Corneliu Vadim Tudor, în anul 2008, de către un brav român din localitatea Baia de Criş, în timpul Manifestărilor Naţionale de la Ţebea. Donatorul se mândrea cu faptul că acest steag de luptă al lui Avram Iancu l-a moştenit de la strămoşii săi, care l-au păstrat cu multă sfinţenie, inclusiv în timpul ocupaţiei străine.

Fostul preşedinte al P.R.M., Corneliu Vadim Tudor a fost exclus din partid la Congresul Extraordinar al P.R.M. desfăşurat la Alba-Iulia în 27 iulie 2013. În perioada în care a fost preşedinte al P.R.M. şi vicepreşedinte al Senatului României, Corneliu Vadim Tudor s-a mândrit cu acest drapel pe care l-a avut expus în biroul său de la sediul P.R.M. din Bucureşti şi, de mai multe ori, l-a prezentat la emisiuni televizate.

În urma săvârşirii faptelor penale pentru care este cercetat de Oficiul European de Luptă Antifraudă (O.L.A.F.) din cadrul Parlamentului European şi de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru evaziune fiscală, fostul membru al P.R.M., Corneliu Vadim Tudor, pentru a scăpa de cei cărora le datorează mari sume în euro şi în lei, în urma proceselor pe care le-a pierdut, şi-a donat cea mai mare parte din avere către una din fiicele sale, iar bunurile mobile din casă, inclusiv cele din colecţia cu care se lăuda, le-a scos la vânzare în ţară şi străinătate. Printre acestea se află şi steagul de luptă al Eroului Naţional Avram Iancu, o piesă inestimabilă ca valoare pentru Poporul Român. Întrucât nu şi-a găsit cumpărători în ţară pentru suma de cel puţin 10.000 euro, Corneliu Vadim Tudor a apelat la un prieten din Germania, din Frankfurt pe Main, cu rugămintea de a scoate la vânzare steagul de luptă al Eroului Naţional Avram Iancu, la o casă de licitaţii.

Spiritul lui Avram Iancu veghează şi la „înmormântat” politic pe cel care i-a scos la vânzare steagul de luptă, în Germania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*