Ponta, Dragnea, urmează autonomia ținutului secuiesc?

Desen de Horațiu MălăeleDragnea e categoric. Va vota proiectul de la Roșia Montană în varianta RMGC. Și-l va vota fără ezitare. Nu ca Premierul Victor Ponta care suferă de dedublarea personalității și afirmă că una a propus ca Premier și alta va vota ca deputat. Măcar Dragnea e hotărât în ticăloșia lui. Șeful lui de partid e mai nehotărât. În legătură cu ce să spună public, pentru că în legătură cu proiectul minier al RMGC e hotărât și el. Ca premier. Ambii lideri PSD au ales să ignore faptul că au câștigat alegerile promițând electoratului că vor respinge proiectul minier de la Roșia Montană în varianta celor de la Roșia Montană Gold Corporation. Aia era atunci, înainte de alegeri. Acum e acum, după ce-au câștigat alegerile.

La fel stau lucrurile și cu situația așa-zisului ținut secuiesc. Înainte să câștige alegerile, deputatul Ponta afirma răspicat, chiar din Harghita, că ținutul secuiesc nu există. După ce-a câștigat alegerile Premierul Ponta s-a sucit. Închide ochii la ilegalitățile anti-Constituționale ale UDMR întocmai ca predecesorii săi Emil Boc, Mihai Răzvan Ungureanu sau Călin Popescu Tăriceanu. În scurt timp se împlinește un an de când USL a câștigat alegerile iar în Covasna și Harghita niciun membru UDMR nu a fost schimbat de la conducerea instituțiilor publice deconcentrate. Adică în Covasna și Harghita UDMR e la putere în continuare. Evident, totul pe criterii etnice.

Se ridică atunci întrebarea legitimă către cei doi lideri ai PSD și implicit ai USL: urmează acordarea autonomiei teritoriale pe criterii etnice a așa-zisului ținut secuiesc? ”Nu, nu vom permite niciodată așa ceva”, veți spune! Așa ați afirmat și despre gazele de șist și proiectul RMGC. Ați scos lumea în stradă. Apoi, ați câștigat alegerile și v-ați sucit, domnilor! Dacă ați ales să fiți împotriva propriului popor în cazul gazelor de șist și al proietului de la Roșia Montană de ce oare nu v-am crede în stare de o nouă ticăloșie împotriva noastră în cazul așa-zisului ținut secuiesc? Vă întreb așadar, la fel de răspicat: urmează autonomia teritorială pe criterii etnice a așa-zisului ținut secuiesc?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*