De fapt, prin aplicarea proiectului R.M.G.C. se vor lichida peste 5 000 locuri de muncă!

Asasinii economici și asasinii politici străini și autohtoni fac eforturi disperate pentru a trece rapid prin Parlamentul României un proiect de lege inițiat de R.M.G.C. și însușit tacit de Guvernul Ponta II. Este un proiect al jafului, dezastrului și al morții pentru Roșia Montană, localitățile învecinate și România.

La recensământul populației şi locuinţelor din anul 2011 s-au înregistrat: 2.656 locuitori şi 1.166 clădiri în comuna Roșia Montană; 4.540 locuitori şi 1.769 clădiri în comuna Bistra; 1.454 locuitori şi 947 clădiri în comuna Bucium; 3.052 locuitori şi 1.370 clădiri în comuna Lupșa; 5.072 locuitori şi 1.252 clădiri în orașul Abrud și 7.221 locuitori şi 2.177 clădiri în orașul Câmpeni. În total, aproape 24.000 de locuitori.Toți aceștia, la care se adaugă multe zeci de mii de locuitori din zonele ce vor fi afectate de cutremurele catastrofale și poluarea cu cianuri, riscă să fie evacuați, iar locuințele lor și alte construcții pe care le au în proprietate, precum și bisericile, cimitirele și instituțiile publice vor fi dinamitate, distruse de undele seismice ori acoperite de ceea ce se va scurge din iazul de decantare (cu suprafața de 360 ha), la care se adaugă uriașele halde de steril, estimate la circa 300 milioane tone. Se pregătește cu încăpățânare iadul pe Pământ în zonele apropiate Roșiei Montane.

Asasinii economici și asasinii politici străini și-au găsit multe cozi de topor autohtone (mai ales din rândurile alogenilor din etnia lor) care împreună cu cei din conducerea R.M.G.C. repetă sloganul mincinos că vor fi create locuri de muncă la Roșia Montană. În primii doi ani promit circa 2.000 de locuri de muncă și în faza de exploatare sunt prevăzuți în documentația R.M.G.C. doar 217 angajați. Conducătorii R.M.G.C. și miniștrii-avocați ai acestei firme din Guvernul Ponta II nu le spun românilor adevărul privind:

1. Genocidul pus la cale în Munții Apuseni, prevăzut să înceapă în Roșia Montană și localitățile învecinate, de unde populația va fi evacuată pentru a face loc exploziilor cu 50-60 tone de dinamită, din două în două zile, urmate de cutremure devastatoare. Vor fi pulverizate toate clădirile și galeriile din patru sate ale comunei Roșia Montană și patru munți.
2. Lichidarea a peste 5.000 de locuri de muncă existente în Roșia Montană, în comunele și orașele din vecinătate ca urmare a prăbușirii construcțiilor existente, a cianurii evaporate zilnic și a celei infiltrate în apa freatică.

3. Distrugerea durabilă, pentru sute de ani, a zonei Roșia Montană, după folosirea a 150 milioane kg dinamită și 200 milioane kg cianură. După vizita de câteva ore la Roșia Montană, în 25 septembrie a.c., Comisia parlamentară pentru proiectul R.M.G.C. ar trebui să se deplaseze în Guatemala, Honduras, Canada și statul Montana din S.U.A. pentru a vedea consecințele groaznice asupra populației și mediului produse în urma exploatării zăcămintelor de aur prin folosirea cianurii. Firmele asasinilor economici internaționali au jefuit cât au putut și apoi, în urma revoltelor populare, au plecat lăsând în urma lor o populație cu boli incurabile, teritorii întinse fără apă și un peisaj selenar. Toate cheltuielile de refacere a mediului și despăgubirile uriașe pentru cei afectați de pe urma cianurii le suportă cetățenii din statele nominalizate. Pentru proiectul R.M.G.C. se laudă Guvernul Ponta II că a negociat o garanție de mediu de 146 milioane euro, chipurile foarte mare. Dacă această sumă va fi înscrisă în legea pregătită de R.M.G.C. atunci, după dezastrul ecologic proiectat la Roșia Montană, urmează ca Poporul Român să suporte miliardele de euro pentru despăgubiri (inclusiv la țările vecine) și refacerea mediului. Este posibil ca după ce reușește să jefuiască o bună parte din zăcământul de la Roșia Montană, R.M.G.C. să intre în insolvență și atunci Statul și Poporul Român să suporte toate consecințele acestui proiect. În această perspectivă ar trebui ca populația ieșită în stradă să ceară Comisiei speciale pentru Roșia Montană să propună Parlamentului ca să aprobe lista lungă cu miniștrii, senatorii, deputații, primarii, președinții de Consilii județene, prefecții, consilierii locali și alte persoane care susțin proiectul R.M.G.C. și care acceptă, în scris, să-și pună averile lor în gaj pentru acoperirea cheltuielilor de mediu în urma folosirii a 200 kg cianură.

4. Clauzele secrete ale contractului și numeroaselor acte adiționale de care beneficiază R.M.G.C., la care nu au acces nici parlamentarii, nici miniștrii. Nefiind desecretizate și apoi mediatizate clauzele din contractul cu R.M.G.C. este evident că așa-zisa consultare a populației este o diversiune, iar Raportul Comisiei speciale pentru Roșia Montană va fi netemeinic și parțial.

Pe surse, am aflat că una dintre clauzele secrete ale contractului prevede că toate cheltuielile pe care le face R.M.G.C. pentru proiectul Roșia Montană le suportă Statul și Poporul Român, indiferent dacă încep sau nu lucrările de exploatare. Ca urmare, cheltuielile făcute și cu care se laudă R.M.G.C. privind restaurarea unor clădiri, amenajarea galeriei muzeu, descărcarea de sarcină arheologică pe câteva hectare din cele 4.000 ha obținute prin modificarea licenței etc, toate vor fi recuperate de la Guvernul României, inclusiv sumele folosite pentru darea de mită, trafic de influență, cumpărarea unor manipulatori de opinie, reclamele din mass-media etc. În perioada 1997-2013 nimeni din partea Statului Român și a R.M.G.C. nu a negat existența acestei clauze secrete care permite firmei străine să cheltuiască fără limită și pe ce vrea din banii contribuabililor români, cu implicarea Guvernului României. Firma R.M.G.C. susține public că a cheltuit până acum 550-600 milioane dolari, iar miniștrii-avocați declară că Statul Român are de plătit “despăgubiri” de două sau patru miliarde euro !

5. Scoaterea din România de către R.M.G.C. a întregului concentrat minier obținut după cianurare, fără ca Statul și Poporul Român să aibă acces la informațiile privind cantitățile extrase și conținutul acestora în aur, argint și metale rare. Așa scrie în contractul cu R.M.G.C.! Metalele rare din zăcământul de la Roșia Montană, evaluate la peste 200 miliarde euro, revin gratuit firmei R.M.G.C., care nu plătește nici măcar o redevență de 0,1 la sută. Parlamentul României știe că nu s-a aprobat de către Consiliul Suprem de Apărare a Țării (C.S.A.T.) scoaterea din România a întregului concentrat minier de la Roșia Montană. Ca urmare, Comisia specială pentru Roșia Montană este obligată să propună Parlamentului un Raport de respingere a proiectului de lege al R.M.G.C. În confruntarea provocată de R.M.G.C. și Guvernul Ponta II împotriva Poporului Român pentru adoptarea unei legi neconstituționale și extrem de periculoase se întrevăd următoarele etape:

– Vor continua și se vor amplifica manifestațiile publice de protest ale cetățenilor români, mai ales ale tinerilor, împotriva proiectului R.M.G.C.
– Se vor înscrie multe mii de persoane în audiență la Comisia specială parlamentară pentru Roșia Montană, care va avea nevoie de multe luni ca să le audieze.
– Pe site-ul Comisiei speciale pentru Roșia Montană se vor adăuga sute de mii de mesaje ale cetățenilor români pe care aceasta s-a angajat să-i consulte. Vor mai trece alte luni până când Comisia va citi și valorifica mesajele, după care urmează răspunsurile argumentate.
– Cetățenii nemulțumiți de proiectul de lege al R.M.G.C., mai ales cu ocazia manifestațiilor publice de protest, îi vor căuta pe senatori și deputați la birourile parlamentare sau la domiciliu pentru a le solicita să-și exprime public poziția față de ce se pregătește împotriva Poporului Român la Roșia Montană și să anunțe cum vor vota deschis în Parlament: pentru sau împotriva proiectului de lege.

– În fiecare judeţ, probabil din iniţiativa prefecţilor şi a preşedinţilor de Consilii judeţene, vor fi organizate întâlniri ale senatorilor şi deputaţilor cu reprezentanţii presei, unde aleşii cetăţenilor în Parlamentul României îşi vor prezenta poziţia şi votul pe care îl vor da la proiectul de lege al R.M.G.C. privind jaful şi genocidul pregătit la Roşia Montană.
– Partidele politice și, mai ales, O.N.G.-urile care apără Roșia Montană își vor intensifica eforturile folosind rețelele de socializare și fluturași, pentru a chema cetățenii să participe la manifestații pașnice pentru aș apăra Țara, nevoile, Neamul și proprietățile lor care riscă să fie expropriate în baza modificărilor propuse de P.S.D. și P.D.L. la Legea minelor, votate în unanimitate de Senat în 27 octombrie 2009.

Pe numeroase autovehicule vor putea fi citite afișe cu, cel puțin, următoarele texte:

a) „Uniți, salvăm Roșia Montană ! ”
b) „Afară, afară ! Afară cu R.M.G.C. din Țară ! ”
c) „Comisie de anchetă pentru Roșia Montană ! ”
d) „R.M.G.C., nu uita, România nu-i a ta ! ”
e) „No hai, pentru salvarea Roșiei Montane ! ”
f) „Desecretizaţi contractul cu R.M.G.C. !”
g) „Nu dinamitaţi bisericile, clădirile şi galeriile din Roşia Montană !”

Dumnezeu să le dea gândul cel bun celor care au acceptat să facă parte din Comisia specială pentru Roșia Montană, iar ei să nu uite că pot fi co-părtaşi la infracţiunea de genocid pregătită pentru zona Roşia Montană, infracţiune care nu are termen de prescripţie !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*