Roşia Montană – ultima redută în calea jefuirii complete a României!

În ultimele circa două săptămâni opinia publică românească asistă, cu preocupare şi profundă îngrijorare, la un extrem de agresiv asalt pentru distrugerea definitivă a Statului Român şi preluarea, pe nimic, a ultimelor resurse energetice, metalifere, aurifere şi argintifere ale ţării noastre de diverse grupuri străine, în spatele cărora par a se ascunde o serie de importante cercuri de interese de peste Ocean. Motivul declanşării acestei ofensive făţiş anti-româneşti îl reprezintă eforturile unei companii canadiene de a pune mâna pe Roşia Montană, spre a exploata, sălbatic şi criminal, rezervele de aur, argint, dar mai ales de metale rare, existente aici, exclusiv în interesul său, urmând ca, peste vreo zece ani România să fie şi mai săracă decât în prezent dar şi complet distrusă, ca urmare a cianurilor şi a celorlalte tehnici de exploatare folosite, tehnici dezavuate de majoritatea specialiştilor şi a instituţiilor cu competenţe în domeniu.

Recurgând la tot felul de mijloace şi metode, din care nu par să lipsească mituirea, şantajul, ameninţarea etc., vreme de circa 14 ani această firmă nu a fost în stare să obţină, prin mijloace legale şi prin angajamente ferme, cu respectarea legislaţiei româneşti în domeniu, autorizarea demarării acestui proiect de exploatare. Dar, în tot acest timp, a cheltuit sume imense, cumpărând publicitate în toate ziarele şi la toate posturile de radio şi televiziune din România pentru a induce în eroare opinia publică românească în legătură cu adevăratele sale intenţii şi interese. O altă parte de bani, deloc neînsemnată, a fost folosită pentru a cumpăra o serie de persoane cu o oarecare popularitate, spre a se alătura şi susţine public acest otrăvit şi otrăvitor proiect.

În plus, guvernările post decembriste, din rândul cărora au fost destui beneficiari ai recunoştinţei respectivilor aşa zişi investitori, fără a fi avut girul Parlamentului sau o legislaţie corespunzătoare în domeniu, au făcut numeroase compromisuri, cedând presiunilor şi solicitărilor insistentei companii canadiene. S-a ajuns astfel ca, actualul guvern să adopte şi să trimită Parlamentului un proiect de lege profund anticonstituţional şi nociv, care contravine profund intereselor noastre naţionale. Adoptarea lui ar fi un lucru grav şi periculos, care ar crea un precedent cu consecinţe incalculabile, întrucât, în viitor, orice rechin ar putea pretinde şi obţine adoptarea unei legi similare, care să-i permită măsuri ce ţin cu adevărat de siguranţa statului, de apărarea şi respectarea drepturilor cetăţenilor acestei ţări.

Conştientizând, ca jurist, impactul propriului act al guvernului, premierul a decis să voteze, ca deputat, pentru respingerea lui. Decizia anunţată public a declanşat o incredibilă agitaţie în rândurile mass media, dar şi ale unor cercuri politice şi diplomatice. Există voci care susţin că, din partea unor cancelarii diplomatice vest europene şi nord atlantice, ar fi fost făcute intervenţii şi chiar proferate ameninţări, deloc voalate, spre a determina autorităţile să achieseze la acest proiect de jefuire a României.

Actuala stare de lucruri este oarecum şi rezultatul firesc al excluderii P.R.M. din Parlamentul României. Căci, este bine ştiut, P.R.M. a fost singurul partid politic, care, de la apariţia sa pe scena politică, a militat consecvent pentru stoparea privatizărilor frauduloase, pentru a nu permite subminarea şi jefuirea economiei naţionale. Nu este deloc întâmplător că absolut toţi ambasadorii nord americani acreditaţi la Bucureşti au încercat, prin toate mijloacele, să marginalizeze, să diabolizeze şi să compromită singura voce curat naţionalistă din viaţa politică românească post decembristă, chiar dacă ea acţiona şi milita pentru respectarea legii şi a principiilor democratice, pentru funcţionarea unei economii de piaţă şi în România. Pentru că era şi singura forţă care nu asculta de ordinele unor cercuri veroase de afacerişti, atât din ţară, cât şi din străinătate şi a cozilor lor de topor, cu interese vădite în acapararea avuţiei ţării, pentru apărarea intereselor naţionale ale poporului român, pentru afirmarea ţării ca un stat demn, suveran şi independent, pe plan internaţional.

P.R.M., aşa cum a făcut-o întotdeauna, se opune proiectului Roşia Montană în varianta şi condiţiile actuale. De asemenea, pornind de la situaţia cu adevărat dramatică a locuitorilor din zonele Munţilor Apuseni, cere Guvernului şi Parlamentului României să treacă urgent la măsuri necesare ameliorării condiţiilor lor de trai şi la asigurarea de locuri de muncă decente.

P.R.M. cere, încă o dată, celor două instituţii importante ale statului de drept să analizeze de urgenţă nivelul redevenţelor pentru toate resursele naturale aflate în exploatare şi să decidă majorarea lor la nivelele practicate în alte ţări din U.E.

P.R.M. cere prim-ministrului să nu cedeze ameninţărilor, presiunilor sau şantajelor ce se exercită asupra lui, să le facă publice pentru ca poporul român să ştie cine îi sunt adevăraţii prieteni.

BIROUL PERMANENT AL PARTIDULUI ROMÂNIA MARE ALES LA CONGRESUL EXTRAORDINAR DE LA ALBA IULIA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*