Cine vede vreo deosebire între PLDM și PCRM?

Deosebire de două litere în titulatura celor două partide, care sunt, de fapt,  bune de adormit proștii dintr-o gubernie rusească a lui Vladimir Putin și Vladimir GAndiaev, tot el mangafaua Kirill. Ambele organizații politice cred vîrtos în Limba moldovenească, în Statul moldovenesc  și în Poporul moldovenesc. Ambele organizații politice au în fruntea lor, și nu doar acolo, bogătași racolați de KGB-ul rusesc încă în secolul XX.

Ambele organizații adoră maica lor-Rusia și pe conducătorii acesteia: fie Putin, Medvedev, Rogozin sau Kirill. Ambele organizații dimineața sunt cu rușii, la prînz beau vermut cu europenii, dar adorm tot cu chipul  lui Lenin, Stalin, Dzerjinski  și Beria sub pernă.

Și Vladimir  Ilici  Voronin și Vladimir (așa e corect!) Edmundovici Filat sunt creaturi  bizare ale Moskovei, infiltrate în mișcarea politică a Moldovei  cu scopul de a stîrpi românitatea din teritoriu și de a păstra  dominația rusească asupra acestui pămînt românesc încă vreo mie de ani. Ambii președinți de partide sunt de meserie antiromâni, chiar dacă Filat a studiat la Iași, are afaceri la Iași și e cetățean al României. Ambele partide sunt niște organizații diversioniste din anticamera Kremlinului. Scriu acestea doar pentru cine vrea și poate să vadă…

De fapt, există, totuși, o mică și neînsemnată deosebire între ele. PCRM-ul lui Voronin, oricum, e mai național decît PLDM-ul lui Filat. Din simplul considerent că abreviatura  organizației poate fi descifrată  și ca Partidul Comuniștilor Români din Moldova. Adică PCRM. Dar asta e cu totul altă mîncare de pește la papuași.

P.S.:

Săptămîna aceasta am citit cartea lui Ion Constantin, Ion Negrei și Gheorghe Negru, intitulată “Ioan Pelivan, Părinte ale mișcării naționale din Basarabia”. Acum citesc cartea lui Marin A. Cristian ”Mihai Viteazul” cu subtitlul “Io Mihai Voievod, din mila lui Dumnezeu, Domn al Țării Românești și al Ardealului și a toată Țara Moldovei”. Citesc și mă cutremur. Ce figuri istorice  mărețe au fost și-au rămas! Ce Oameni neploconiți nici  la picioarele păgînilor de turci, nici la sutanele  barbarilor de ruși. Și ce gîngănii sunt pentru a nu rămîne în veac Snegur, Lucinski, Voronin, Timofti, Filat, Leancă, Lazăr și alții ca ei??? Gîngănii sub roata Istoriei pe care n-o vor putea cumpăra cu toate Politicoanele și miliardele lor!

Lasă un răspuns