Socialiştii lui Victor Pepelea-Ponta: Mariana Minciulescu (!) Câmpeanu

De câte ori apare, bate câmpii. Pentru că, de fapt, acesta este rolul ei. Să mintă în izul buruienilor de câmp. Să ne mintă în faţă cu senilitatea greu de reproşat pensionarului reangajat. Iar de ar fi vorba numai de senilitatea seninătăţii de a minţii, am avea o compasiune pentru dânsa. Ne-am gândi cât de neuruşinată a putut fi floarea tot mai scuturată a liberalismului pentru a se folosi de un ministru-pensionar. Dar, în vorbele ei nu se simte de fel inocenţa, ci mult tupeu. Prin care promovează, cu o lejeritate şi dexteritate de invidiat, minciuna drept adevăr.

Acum a venit să ne convingă că, de fapt, la Cotroceni se bat câmpii pe post de preşuri! Şi nu ar fi nicidecum vorba de vreun şomaj dramatic în cifrele ESA-UE relevate de Traian Băsescu, reacţia ministăresei pensionare venind după ce preşedintele a avertizat că ne apropiem de pragul „extrem de riscant” al unui şomaj de opt la sută. Astfel, Mariana Minciulescu (!) Câmpeanu se jură că şomajul ar fi crescut din cauza neintrării în câmpul muncii a celor ce au picat bacalaureatul. O explicaţie care ar trebui să ne liniştească pentru că, nu-i aşa?!, nu e atât de grav dacă şomajul a crescut, nu pe seama celor daţi afară din tot mai puţinele locuri de muncă din economie, ci din cauza celor ce au ieşit de pe băncile şcolilor dar nu au reuşit să sară pârleazul Bac-ului.

Numai că buruienile pe care le sădeşte ministăreasa-pensionară prin emisiunile de televiziune, pentru a induce ideea că piaţa activă a muncii nu a fost afectată, sunt mai toxice decât mătrăguna din actul socialist de coabitare. Al „socialiştilor” de sorginte, dar şi a celor de conjunctură. Căci, oare cât de nesocialist poate fi un ministru în exerciţiul democraţiei dacă a fost amar de vreme contabil de întreprindere socialistă?! Sau cât de deschis gândirii liberal-democratice poate fi un altul pe care tocmai ce l-a ajuns vârsta pensionării şi care a activat masiv în câmpul muncii socialiste.

Iar încercarea de a stinge pârjolul cifrelor şomajului din raportul piromanului de la Cotroceni, prin dovedirea creşterii procentelor din statistici pe seama celor picaţi la bacalaureat, este mai penibilă decât şmecheria găsită de Adrian Năstase la vremea sa, şi care mai este de folos şi azi!, de a-i raporta ca şomeri doar pe cei ce beneficiază de indemnizaţiile de şomaj, ştergându-i din liste pe cei ieşiţi din plată după intervalul de nouă sau 12 luni.

Totuși, dezinformarea e precum minciuna: are picioare scurte! Iar „acoperirea” procentului diferenţă, între ceea ce au lăsat guvernele Boc şi MRU ca număr de şomeri şi ceea ce a înfăptuit Ponta în lupta lui de destructurare a capitalismului, doar pe seama absolvenţilor picaţi nu acoperă nici măcar un colţ din imensa batistă pe ţambal de care are nevoie cabinetul Ponta pentru a-şi masca incompetenţa, indiferenţa şi, adesea, trădările. Mai ales că a fost din capul locului strâmb croită drept explicaţie a şomajului raportat pentru luna iulie. Căci nu poţi raporta şomajul pentru iulie pe seama celor ce nu au luat Bac-ul, tinerii având oricum două luni la dispoziţie pentru a se înscrie la oficiile de şomaj (pentru a primi timp de şase luni de zile o indemnizaţie de 250 de lei). Prin urmare, raportarea corectă a şomajului produs de picarea Bac-ului ar fi trebuit calculată în septembrie! Mai ales că vorbim şi de o a doua sesiune, „de toamnă”. În plus, nu pot fi incluşi otova în statistica şomajului toţi cei ce au picat Bac-ul doar pentru a măscări cifrele, mulţi dintre absolvenţi rămânând în continuare în grija părinţilor dispuşi să-i întreţină pentru a se pregăti pentru anul următor.

Şi totuşi, să considerăm că procentul diferenţă relevat de preşedinte s-ar datora într-adevăr celor ce au picat Bac-ul. Cum va justifica însă puterea ministăresei „Minciulescu” datele şomajului pentru luna decembrie? Pe seama căror „absolvenţi”? Mai ales că nu este greu de anticipat cum vor arăta datele în iarnă dacă, în plină vară, când şomajul ar fi trebuit să scadă pe seama seama activităţilor sezoniere din turism, agricultură ori construcţii, am atins un nou record…

Pesemne, însă, nu vom mai avea oricum timp de atâtea întrebări! Pentru că, între timp, Victor Pepelea-Ponta, a pus la cale un grotesc plan de asuprire a românilor cu biruri şi hârţogării. Pentru ca, între alergătura dintre ghişee, de la plata taxelor până la depunerea a zeci de declaraţii (precum depunerea documentelor pentru animalele de companie, sub ameninţarea unor amenzi care sfidează subnivelul de trai, până la cea mai nouă iniţiativă a guvernanţilor socialişti, declaraţia de avere!), români chiar să nu mai aibă timp să se gândească la ceea ce le va spune atunci preşedintele despre noile cifre record ale şomajului!

P.S.:

Mariana Minciulescu (!) Câmpeanu ne explică, băbeşte (!), că toate cifrele şomajului date venite de la ESA –UE și la care se referea Traian Băsescu sunt diferite de cifrele noastre, fiind cu două-trei procente mai mari pentru că iau în calcul şi persoanele în căutare de lucru (adică pe acelea pe care le-a mascat guvernarea Năstase). Iar şomajul ar fi crescut, de fapt, cu numai 29 000 de persoane în iulie (oricum aproape jumătate din cifra pe care o promitea Ponta drept locuri de muncă!). Numai că nu au fost încă însumate concedierile colective uriaşe (aici guvernul mai are un tempo de nouă sau 12 luni până vor ieşi din plată cei ce umează să fie concediaţi de la mariile companii!). Abia atunci vom avea adevăratul tablou, fiind posibil ca nici măcar ESA să nu mai aibă vreo scală de măsură pentru şomajul din România!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*