Când vor reacționa în mod real autoritățile?!

Nu a trecut foarte mult timp de la prestaţia eculubristică – în stilul de mult cunoscut al propagandei neorevizionist revanşarde antiromâneşti promovate de Jobbikul ungar – a lui Vona Gabor, liderul acestuia, potrivit căreia partidul său îşi asumă responsabilitatea unui conflict cu România în scopul obţinerii autonomiei teritoriale pe criterii etnice a aşa-zisului ţinut secuiesc. A auzit cineva ca autorităţile române să fi luat vreo măsură faţă de declarţiile iresponsabile ale respectivului? Nici vorbă, în afara acelor comunicate şi vorbiri ineficiente şi penibile! În asemenea situaţie, bineînţeles că ceea ce a urmat reprezintă o amplificare a precedentului deosebit de periculos generat de Vona Gabor.

Potrivit aceluiaşi registru ultraextremist antiromânesc al politicii partidului Jobbik faţă de România, aflăm că recent pe site-ul acestuia au fost postate declaraţiile unui anume Gaudi-Nagy Tamaş, şi el membru al Parlamentului Ungariei, ca şi şeful său de partid Vona Gabor, potrivit cărora în România „drepturile secuilor sunt îngrădite arbitrar, ei nu pot trăi liber în propria lor ţară” sau „secuii din România trăiesc în frică şi sunt oprimaţi în patria lor”!!! Respectivul oferă şi soluţia la aceste aşa zise nedreptăţi: „autodeterminarea până la autonomia teritorială deplină”, concluzionând că Ungaria este necesar să-şi asume susţinerea acestui deziderat „chiar cu preţul unui conflict”, iar în final ameninţă că în caz contrar se poate ajunge la un conflict sângeros ca în Kosovo!!!

Minciună, dezinformare, falsificarea realităţii şi inducerea în mod voit în eroare a opiniei publice internaţionale referitor la situaţia etnicilor minoritari secui din România,  acestea sunt caracteristicile definitorii ale declaraţiilor făcute de susnumitul. Scopul este bineînţeles, captarea simpatiei şi sprijinului opiniei publice  precum şi a diferitelor personalităţi politice internaţionale  pentru „secuii oprimaţi de români” şi  crearea unui curent antiromânesc legat de această problemă. În consecinţă, pentru Gaudi Nagy Tamaş,   batjocorirea simbolurilor naţionale româneşti în zonele aşa-zisului ţinut secuiesc, inclusiv catalogarea drept provocatoare la adresa secuilor a purtării unei bentiţe cu tricolorul românesc de către o elevă româncă la ea în ţară, spânzurarea simbolică, în mod public tot în aşa zisul ţinut secuiesc, a unei păpuşi reprezentându-l pe marele erou naţional al românilor Avram Iancu, repetabilele comemorări şi promovări ale cultului unor criminali de război, ideologi şi politicieni maghiari cunoscuţi ca reprezentanţi ai ideologiei fasciste horthyso-szallasiste – intrarea fascistului Miklos Horthy în Miercurea Ciuc în august 1940, Wass Albert, Nyiro Joszef – în acelaşi aşa zis ţinut secuiesc, permanenta propagandă antiromânească prin inscripţionări  şi sloganuri  neorevizionist-revanşarde şi şovine antiromâneşti practicată de extremiştii secui cu ocazia diferitelor manifestări, marşuri, concerte, adunări, tabere de vară etc. de genul „Ţinutul secuiesc nu este România”, „Să piară Trianonul”, „Ziua de 1 Decembrie este pentru maghiari o zi de doliu”, „Horthy, Horthy”, „Ardealul la Ungaria”, „Acum ori niciodată”, ”Mizerabilii de valahi, populaţii subumane”, „Pacea Europei a încetat în ziua Trianonului”, solicitarea instituirii unui „protectorat” al Ungariei pentru Transilvania, ameninţăti cu „nesupunerea civică” într-o primă fază după care „ieşim în stradă fără arme, apoi o să mai vedem”, prezenţa în unele publicaţii de limbă maghiară a unui discurs jurnalistic radical prin conţinutul său revizionist şi şovin antiromânesc, etc. etc. etc., toate aceste realităţi înseamnă că „secuii din România trăiesc în frică şi sunt oprimaţi”! şi că „ei nu pot trăi liberi în propria ţară”! Deci, în judecata acestui exponent al extremismului antiromânesc ungar, cei care calomniază, insultă, jignesc şi batjocoresc pe români şi ţara lor, în care li s-au acordat toate drepturile, sunt nişte secui fricoşi şi oprimaţi şi nu nişte descreieraţi a căror minte scelerată se adapă din ideologia ultraextremismului horthyst! Halal discriminare!

Dar pe lângă caraghioslâcul în care distinsul deputat ungur se afundă, şi numai pentru faptul că Europa şi SUA nu sunt nici oarbe nici surde ca să nu cunoască realităţile din România, acesta fidel arsenalului propagandistic al revizionismului extremist maghiar, pe lângă minciunile prin care răstălmăceşte realitatea, recurge la ameninţări deschise faţă de România chiar cu un conflict sângeros ca în Kosovo, în situaţia în care nu se acordă autonomie teritorială secuilor! Ce înseamnă toate acestea, inconştienţă? Nicidecum! Sunt incitări clare la declanşarea de conflicte interetnice între maghiari şi români, obţinerea sensibilizării străinătăţii de partea lor, întrucât cred ei numai aşa s-ar mai putea obţine autonomia pe criterii etnice a aşa-zisului ţinut secuiesc.

Acesta reprezintă un alt caz de o gravitate extremă în care autorităţile statului român nu reacţionează, dar nu pentru că nu ar avea cunoştinţă despre aşa ceva!

Lasă un răspuns