Mihăiță Calimente, un alt Cațavencu al politicii românești!

Mihaita CalimenteProbabil că nu mi-aș fi răpit din timp să scriu despre atitudinea liberalului Mihaiță Calimente din timpul unei emisiunii ”La ordinea zilei”, de la Antena 3, emisiune la care am avut o interenție telefonică, dacă nu aș fi văzut zecile de recții nefavorabile acestuia pe rețelele de socializare. Cei care au urmărit emisiunea l-au putut asculta pe Calimente cum încerca să ne zică ce băieți buni sunt cei de la UDMR. Asta după ce am atras atenția asupra faptului că tabăra extremiștilor maghiari de la Joseni a fost finanțată din fonduri publice chiar de către UDMR prin intermediul Consiliului Județean Harghita și Primăriei Joseni.

Întrebat de către Dana Grecu cu privire la lipsa de reacție a autorităților de la București față de finanțarea din fonduri publice a unor manifestări ostile României, am opinat că ar tebui să-l întrebăm pe liberalul Mihăiță Calimente, prezent în studio, având în vedere că atunci când era în opoziție USL afirma prin vocea lui Victor Ponta că „ținutul secuiesc nu există” iar acum USL tace din gură și tolerează finanțarea din fonduri publice a manifestăriloe extremiste maghiare ostile României. La o astfel de provocare Calimente a luat foc. A adoptat imediat atitudinea unei gorile care se bate cu pumnul în piept urlând, în direct, cât îl țin brăcinarii, că el nu ia lecții de patriotism de la mine. Când a fost vorba să spună ceva despre finanțarea din fonduri publice a taberei extremiste maghiare Calimente a plictisit telespectatorii cu poveștiri de adormit copiii, însă s-a apucat să urle ca un nebun de îndată ce mi-am permis să-i atrag atenția că una a spus în opoziție și alta face acum, când e la putere.

Trei chestiuni enunțate de Calimente în timpul emisunii îl plasează definitiv pe acesta în zona ridicolului. În primul rând, Calimente a afirmat, de la înălțimea sa de președinte al Comisiei speciale a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii Serviciului de Informaţii Externe, faptul că informările pe care le face Serviciul Român de Informații la nivelul prefecților nu sunt demne de luat în seamă, pentru că informările bune se fac doar la nivelele superioare ale structurilor de stat. Cu alte cuvinte, potrivit liberalului Calimente, SRI le trimite cărți de colorat și reviste de integrame prefecților în loc să-i informeze cu privire la pericolele din teritoriu. Nu am niciun dubiu că afirmațiile lui Calimente erau menite să-l scoată basma curată pe prefectul de Harghita în contextul taberei extremiste de la Joseni împotriva căreia prefectul nu a făcut nimic. Chiar și așa, afirmațiile lui Calimente sunt stupide. Nu poți să faci afirmații gratuite fără să ai dovezi. Nu de la înălțimea poziției pe care o are Calimente.

În al doilea rând, în accesul de furie la adresa mea, Calimente m-a comparat nici mai mult nici mai puțin decât cu Jobbik, partidul de extrema dreaptă din Ungaria. După ce actualul prefect de Harghita m-a amenințat cu un dosar penal pentru articolele pe care le public pe blog, liberalul Mihăiță Calimente m-a comparat, în direct la Antena 3, cu Jobbik, afirmând că ceea ce fac eu se aseamănă cu acțiunile Jobbik.

În al treilea rând, Calimente a deplâns soarta maghiarilor din Arad care, chipurile, sunt marginalizați, și a lăudat reamplasarea în așa-numitul parc al reconcilierii româno-maghiare, în aprilie 2004, a statuii celor 13 generali maghiari la Arad, demontată în anul 1925 de guvernul Ion I. C. Brătianu. Calimente a lăudat reamplasarea unei statui dedicată unor criminali ai românilor. Pentru liberalul Calimente amplasarea acestei statui este un lucru bun. În viziunea lui Calimente, dacă au trecut nouă ani de atunci fără ca acea mizerie să dispară înseamnă că relațiile româno-maghiare merg foarte bine. La nouă ani de la amplasarea acelei statui, se vede cu ochiul liber că reconcilierea a fost mai degrabă româno-română, pentru că ungurii urcă rapid pe drumul revizonismului care a ajuns politică de stat la Budapesta.

Dacă vreodată stăm și ne întrebăm de ce a trebuit ca politica dâmbovițeană să stea de 23 de ani la cheremul mofturilor UDMR cred că ar trebui să ne uităm și la Mihăiță Calimente. Dacă-l ascultăm vom înțelege foarte bine de ce, după 23 de ani de democrație, am ajuns unde am ajuns ca nație. Și cât de toxic este un astfel de personaj pentru noi toți, ca popor.

P.S.:

În aprilie a.c. liberalul Mihăiță Calimente a votat cot la cot cu UDMR pentru respingerea unei propuneri legislative care ar fi pus capăt maghiarizării străzilor și piețelor din Covasna și Harghita. Cațavencu era mic copil pe lângă Calimente!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*