La sfat cu poporul

Lucrez la o carte nouă. Nu știu cum s-o intitulez. Ies în stradă… Ion îmi sugerează s-o botez: „Din R. Moldova fiecare al treilea om vrea să fugă în zori!” Zic: „Nu, pe umerii mei am adus Alianța la Putere, așa că eu nu pot fi dușman al lui Filat, Leancă, Streleț, Lupu, Corman, Plahotniuc, Ghimpu, Chirtoacă, Hadîrcă, Ana Guțu și ceilalți.

Andrei îmi  propune să-i spun cărții: „Alternativa celor trei partide democratice  e  numai  în ele însele”. Marta mă roagă s-o numesc: „Numai în Moldova un partid liberal reformator încă nu s-a născut, dar deja a luat-o razna la… gubernare!”. Zic: „Nu, pentru că eu cred în copiii și tinerii acestui stat, care pot crea și alte partide – de alternativă. Numai că ÎNCĂ n-au bani pentru asta!”

Clara îmi spune: „Lăcustele au invadat Hanatul Moldovei” este cel mai reușit titlu de carte. Safta îmi șoptește la ureche să n-o audă cumva Măslina: „Plahotniuc—sinonimul binefacerilor, Filat—sinonimul corupției.Titlu mai  cool și mai trendy nu există! Titlu mai comercial, îți jur pe sînii mei siliconați, n-o să ai!” Vasile a scăpat o mînă-ntre  mingile Saftei și șuguiește: „Lipsa memoriei la politicienii Moldovei! Este alegerea mea!”

Îi scot tîlharului mîna din poarta duduii și-i zic: „Nu, Nu și iară Nu! Îl voi numi foarte simplu: „Vagabonzi de Lux la guvernare”. Cu subtitlul: „Idei în ștreang”. Zic și surîd, cu ochii  tot la merele Saftei, căreia îi repet titlul cărții  la ureche  și-apoi  tandru-i  surîd, c-o luleancă de aur în gură!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*