Ce au în comun ministrul Apărării, prefectul de Harghita și președintele UDMR

În aprilie anul acesta președintele UDMR, Kelemen Hunor, mă ataca mizerabil într-un interviu servit de Ioana Lupea și Dan Marinescu în redacția cotidianului Adevărul. Printre altele, Hunor îmi reproșa că aș fi, alături de fostul prefect de Covasna, dr. Codrin Munteanu (cel schimbat de Guvernul Ponta la comanda UDMR) un element dăunător relațiilor româno-maghiare și că aș imflama artificial spiritele în Ardeal din Spania.

În luna mai anul acesta, ministrul Apărării Naționale, deputatul PSD de Harghita Mircea Dușa, îmi reproșa în direct la Antena 3 în cadrul emisiunii ”La ordinea zilei”, cu mine prezent în studio, că inflamez spiritele în relațiile româno-maghiare din Covasna și Harghita pentru că nu aș locui în zonă ci în Spania. Tot, în cadrul emisiunii ”La ordinea zilei” de la Antena 3 prefectul județului Harghita, Jean-Adrian Andrei, îmi reproșa în direct, cu mine în legătură telefonică, că-i trimit în fiecare săptămână câte o petiție și că nu înțelege preocupare mea pentru soarta românilor din Covasna și Harghita pentru că eu locuiesc în Spania iar el locuiește în Harghita.

Trei politicieni români, unul de etnie maghiară, din două partide diferite, toți trei plătiți din fonduri publice de ani de zile, ultimii doi cred că dintotdeauna. La prima vedere te-ai aștepta să aibe discursuri diferite. În chestiunea ”Dan Tanasă” toți trei parcă s-au pus de acord la aceeași masă cum să mă atace. Și cum n-au găsit ceva mai bun deocamdată (sunt cunvins că sunt într-o permanentă căutare de informații care să mă compromită) îmi reproșează că aș locui în Spania. Cu asta m-au jignit profund. De parcă dacă locuiesc în Spania nu mai am dreptul să spun nimic despre ce se întâmplă în România. De parcă să locuiești în Spania e ceva josnic, rău, murdar.

Evident, de la primul nu aveam absolut nicio pretenție. Ultimii doi însă sunt din cale afară de abjecți. Ultimul m-a și amenințat chiar că mi-a făcut dosar penal pentru ceea ce am publicat despre el pe blog. Plătiți atât de gras din fonduri publice ca să asigure respectarea Constituției României, ultimii doi se războiesc cu mine, nu cu fasciștii și neo-naziștii maghiari care sunt finanțați din fonduri publice chiar sub nasul lor. Problema lui Dușa și a lui Jean sunt eu, Dan Tanasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*