Banariuk, uitucul de meserie din Guvern

Cei care-l cunosc zic despre el că e mafiot, ca și prietenul său de hoții, unul Filat. Eu spun că sportivul fără nici o performanță la activ e pur și simplu uituc de meserie. Vi-l mai amintiți? Centrul Național Anticorupție l-a prins  odată cu  700 000 lei ținuți în seifeul de la serviciu. Pe care-i primise mită, zice lumea, de la un om. A fost anchetat, i se pregătise dosar penal. Zero condamnare, badei!

La întrebarea ziariștilor și anchetatorilor de unde s-au luat banii, el mai întîi a zis că a uitat să-i ducă acasă de la nunta din secolul trecut, a doua zi a mărturisit  că erau strînși de la rude pentru operația mamei sale, a treia zi a spus că erau de la cumătria fiicei sale, a patra zi a declarat  că el, de fapt, uită și nu ține minte de unde îi are precis… Apoi aflasem că era implicat și în cazul unui microbuz donat unei familii cu 15 copii  de către mărinimosul  Filat, dar neachitat de nimeni, ba din contra Banariuk  și unul Balițki  l-ar fi amenințat pe importator că dacă mai cere 35 de mii euro pentru microbuz atunci  îi va sta capul unde-i  stă mașinii roata.

A fost anchetat și pe acest caz, i se pregătise dosar penal. Zero condamnare, badei! La întrebarea ziariștilor și anchetatorilor de ce a somat unele fundații de caritate ca să achite în locul lui Filat costul… donației, acesta a zis că el a uitat de ce. Banariuk  mai era implicat și-ntr-o  estorcare de bani de la un investitor evreu, căruia-i promisese dreptul de construire și  dare în arendă  pentru 49 de ani a etajului tre din Casa Presei, unde dînsul e președinte al Consiliului de administrație din partea Guvernului. Cică i-a luat cîteva zeci de mii de euroi, așa, pur și simplu, pentru faptul că c-au cunoscut,  investitorul a mai cheltuit tot pe-atîta și cu schițele de proiect și aprobările necesare, după care a fost trimis de Banariuk  în patria de origine. Nereturnîndu-i  banii, se subînțelege. Banii pe care-i împărțise cu șeful său de guvern de atunci.

La întrebarea omului de afaceri cînd va primi măcar banii acordați lui, acesta i-a spus că nu-l cunoaște și, clar lucru, nu ține minte despre  ce este vorba, dar dacă mai crîcnește cuiva despre asta atunci îi va sta capul unde-i stă mașinii roata. Urarea  sa preferată de cînd activează-n Guvern.

Azi aflu că o comisie națională de integritate, cică morală, ar fi supărată și ea pe un Banariuk, fiindcă Uităciunea Sa a… uitat să includă în declarația de avere încă un apartament, pe lîngă celelalte două pe care le are.

Off, Doamne, zic, bine că n-a uitat măcar acum să declare cei 700 000 lei ținuți în safeul de la etajul opt al Guvernului. Da, da, agonisiți  cu chiu, cu vai de la nunta din secolul trecut. Cînd era mire tînăr, cu păr pe scăfîrlie și nițică minte în cap. Și nu suferea de boala Uitării, pe care medicii o mai numesc: Amnezie.

Lasă un răspuns