Cum trag unii șefi cu dinții de funcții

Suntem nevoiţi să readucem în spaţiul public numele şefului Poliţiei Roman din I.P.J. Neamţ, domnul cms. şef  Bălău Dragoş Constantin. Acesta dovedeşte că este deţinătorul unei danturi forte ce lasă urme adânci în spătarul scaunului ce-l ocupă şi se îndârjeşte să nu-l scape nicio clipă. Deşi i-am cerut şefului inspectoratului de poliţie să nu-i mai permită acestuia apariţia în mass-media pentru că aduce mari prejudicii de imagine, nu spune adevărul şi manipulează opinia publică, se pare că nu contează pentru nimeni .

În loc să desfăşoare toate activităţile ce se impun pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă în Mun. Roman şefului poliţiei îi place să se contrazică public cu reprezentanţii guvernului în teritoriu care, motivat şi documentat, au spus că Romanul este un oraş nesigur. Facem referire la articolele Romanul este cel mai nesigur oraş din judeţ, Poliţia Roman, campioană la numărul de hoţi identificaţi şi prinşi şi Trebuie depăşite orgoliile, să primeze doar interesul oamenilor din cotidianul local Ziarul de Roman. Cum este în curs de desfăşurare o achetă a MAI privind unele afirmaţii făcute de acesta iar funcţia pe care o ocupă nu mai stă în echilibru perfect, domnul comisar s-a gândit să intoxice prin minciuni cititorii, cetăţenii obişnuiţi, asumându-şi meritele altor poliţişti, agenţi de siguranţă şi din alte compartimente,  care prin eforturi financiare şi logistice proprii au făcut ce ştiu ei mai bine, să prindă hoţi.

De apreciat că îşi laudă subalternii dar trebuie spus că aceştia fac performanţă cu banii lor, cu maşinile lor şi din timpul lor liber nu ca urmare a vreunei coordonări manageriale de calitate a şefului Poliţiei Roman.

În ciuda faptului că acesta a dispus ca în luna iulie să nu mai patruleze nicio maşină de poliţie pe străzi motivând că nu s-a alocat carburant, lucru neadevărat, poliţiştii şi-au făcut datoria desfăşurând activităţi poliţieneşti cu mijloace proprii, din banii şi timpul familiilor lor.

În ziarul local acesta spune :”La sfârşitul săptămânii trecute, am reuşit să prindem în flagrant doi indivizi recidivişti din Bacău, plus un al treilea, din Cordun, care se deplasau cu o maşină de ultimă generaţie, care au săvârşit mai multe furturi şi tentative de furt şi care au fost arestaţi preventiv. Acţiunea a fost declanşată vineri noapte şi s-a încheiat sâmbătă seară, poliţiştii participând la acţiune cu maşinile personale, pentru a nu fi recunoscuţi”. Ne întrebăm dacă domnul comisar a respectat legea când a hotărât să-i oblige pe poliţişti să folosească maşinile personale în misiuni ale Poliţiei Române, din timpul lor liber, expunându-i unui pericol real pe aceştia şi pe acei care îi aşteaptă să vină acasă teferi şi nevătămaţi? Nu ştim să-şi fi folosit vreodată maşina personală în pânde s-au alte acţiuni poliţeneşti ci doar bicicleta în activităţile de control ale dispozitivelor de siguranţă. E mai uşor să pândeşti poliţiştii decât să te iei de gât cu infractorii. Subalternii nu te înjură, nu te scuipă, nu te lovesc, nu te umilesc aşa cum păţesc ei când patrulează pe străzi.

Domnul Cms. şef Bălău Dragoş Constantin îmbracă uniforma de poliţist la televizor şi când este chemat la raport în faţa domnului primar, după care o aruncă în cuier. Acesta este rolul unui sindicat, de a avertiza cu privire la abuzurile comise de oricine are vreo putere de decizie privind poliţiştii. Asta facem acum deşi nu este prima dată, expunem realităţile sistemului poliţienesc şi în acest caz denunţăm modul defectuos în care şeful Poliţiei Roman ştie să managerieze o subunitate de poliţie şi să stăpânească infracţionalitatea într-un minicipiu cu probleme reale dar ascunse sub preş chiar de cel care ar trebui să le rezolve.

Singurul vinovat pentru numărul redus de poliţişti din stradă este şeful Poliţiei Roman care a permis ca agenţii angajaţi în ultimii ani în structuri de ordine publică să fie mutaţi în alte compartimente, fie ele operative sau nu şi a închis ochii la unele activităţi infracţionale ale unor subalterni care au pactizat cu infractorii.

Cerem, cum am mai facut-o de nenumărate ori, demiterea domnului Cms. şef Bălău Dragoş Constantin din funcţia pe care o ocupă, cea de şef al Poliţiei Roman, şi tragerea la răspundere pentru gravele abuzuri comise.

Avem noroc cu poliţiştii devotaţi care-şi fac meseria din bună creştere şi educaţie, altfel sistemul ar funcţiona din inerţie şi la un moment dat ar colapsa.

Ioan Cănărău,

Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie din România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*