România, patria comună a fasciștilor și criminalilor de război maghiari!

Editarea, pe bani publici, a unui calendar cu figura scriitorului fascist și antisemit Nyirő József nu intră sub incidența O.U.G 31/2002 privind interzicea promovării cultului persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni contra păcii și omenirii. Așa a decis Parchetul de pe lângă Judecătoria Odorheiul Secuiesc după ce i-am sesizat în legătură cu faptul că direcțiunea Liceului ”Tamasi Aron” din Orodeiul Secuiesc îl promovează pe fascistul Nyirő József. Scriitorul Nyirő József a fost membru al unui partid fascist, a fost un anti-Semit declarat și a rupt oasele românilor cu bâta în timp ce aplauda intrarea armatei horthyste în Ardealul de Nord. Deci ce mare lucru a făcut? Dacă n-a omorât pe nimeni atunci e liber la proslăvit. Ne mai încurcăm acum în conduita sa fascistă și anti-românească?!

În luna aprilie a.c. publicam rezoluția Parchetului Parchetului de pe lângă Judecătoria Gheorgheni care a decis neînceperea urmăririi penale față de câțiva consilieri locali din Gheorgheni care l-au omagiat chiar în sala de ședințe a Consiliului Local Gheorgheni pe criminalul de război Wass Albert.

Ambele ”personalități” maghiare sunt promovate de către elita politică și civică a maghiarilor din România tocmai pentru că au promovat puternic sentimente revizioniste, anti-românești și șovine. Ambele ”personalități” sunt promovate puternic de guvernul extremist de la Budapesta condus de Viktor Orban tocmai pentru că sunt simboluri ale luptei pentru visul Ungariei Mari. Scrierile ambelor ”personalități” sunt contestate chiar de către intelectualitate din Ungaria.

În schimb, România tolerează tâmp cultul personalității celor doi, câteodată chiar pe bani publici sau chiar în incinta instituțiilor publice ale statului român. De vreme ce pentru promovarea personulităților Wass Albert și Nyirő József sunt implicate fonduri publice și instituții publice, ba mai mult, tot niște instituții publice (Parchete) sunt implicate în ”albirea” celor doi, putem afirma fără probleme să neo-fascismul este o politică de stat în județele Covasna și Harghita. Iar asta cu acordul tacit al guvernului de la București.

La dracu cu românii uciși la comanda grofului Wass Albert, zice Guvernul Victor Ponta! Pe cine naiba mai interesează faptul că Nyirő József s-a apucat cu bâta în mână să pregătească intrarea armatei horthyste în Ardealul de Nord, având grijă să rupă oasele românilor?! Pe Guvernul Victor Ponta sigur nu! Autoritățile de la București au uitat de scandalul internațional din mai 2012 când comunitatea evreiască din SUA și Israel se arătau consternate de faptul că un fascist ca Nyirő József este promovat de Ungaria. Liniște totală și bătaie de joc la adresa memoriei românilor care au avut de suferit de pe urma celor două ”personalități” maghiare.

Atitudinea instituțiilor statului român și a Guvernului României la adresa comemorării celor doi este mizerabilă și condamnabilă. Fie că este vorba de liberali (care culmea, mai au și cuvântul ”național” în titulatura partidului), social-democrați sau democrat-liberali, toți au sacrificat memoria victimelor acestor două nulități pe altarul bunei guvernări alături de UDMR. Politicieni de mucava, fără demnitate națională, își bat joc de victimele celor doi, transformându-se, peste ani, în complici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*