Ignoranță sau trădare? Liber la promovarea cultului fascistului Nyirő József!

Cotidianul de limba maghiară Haromszek anunță în numărul său de azi faptul că Parchetul de pe lângă Judecătoria Odorheiul Secuiesc a decis neînceperea urmăririi penale în cazul promovării cultului scriitorului fascist și antisemit Nyirő József de către conducerea Liceului ”Tamasi Aron” din Orodeiul Secuiesc.

În data de 19 februarie a.c. am adresat o sesizare Parchetului de pe lângă Judecătoria Odorheiul Secuiesc, urmare unuei știri apărute pe pagina de internet a Antena 3, cu privire la faptul că direcțiunea Liceului ”Tamasi Aron” din Orodeiul Secuiesc promovează cultul scriitorului facist, antisemit și antiromân Nyirő József prin faptul că a editat un calendar în care a apare imaginea scriitorului.

Conform Haromszek, Parchetul a decis neînceperea urmăririi penale împotriva directorului liceului, după ce l-a audit în prealabil, pe motiv că acesta nu a promovat cultul scriitorului fascist întrucât calendarul nu a promovat activitatea politică a scriitorului fascist ci activitatea literară în calitatea sa fost elev al liceului. Acțiunea mea este catalogată ca fiind una de intimidare iar directorul liceului afirmă că Nyirő József nu a fost condamnat niciodată.

De remarcat faptul că Parchetul de pe lângă Judecătoria Odorheiul Secuiesc nu a binevoit încă să mă informeze în scris cu privire la decizia luată, eu aflând informația dintr-un ziar de limbă maghiară.

După ce un alt parchet din zonă a dat liber la promovarea cultului criminalului de război Wass Albert iată că acum a venit rândul scriitorului fascist Nyirő József să fie promovat în voie de către extremiștii maghiari din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*