Demisia poporului e iminentă!

Republica Moldova! Stat cu pretenții de țară, unde preoții  n-au vocație, dar au Jeep-uri și zgîrie-nori, în care huzuresc, nerușinați,  din jertfa celor mai săraci enoriași, stat, unde există  două mitropolii,  cu prețuri diferite la toate, inclusiv la lumînări. Dau să cumpăr o lumînare pentru  sănătatea  gîndirii lui Ghimpu. La Catedrala “Sfînta Teodora de la Sihla” dai un leu și te poți ruga în pace oricînd ai dori. Dau să cumpăr o lumînare pentru sănătatea  rrrrrrostirii  sincerrrre a lui Leancă. La biserica Sf. Gheorghe  dai trei lei minimum, ori șase, ori zece (!) și te poți ruga pentru  orice demnitar în ananghie. Restul  nu se mai dă integral, totul e comerț, totul e tîrg, totul e ca la talciok.

Iată că doar  în acest stat o lumînare poate costa cît o pîine, iar o sticlă de apă de izvor-cît două. Pîini, evident. Noi îi îmbogățim pe toți, inclusiv, Rusia  cea clericală, care face și din vînzarea de lumînări business de milioane. Noi îi îmbogățim și pe  ai noștri  guvernanți, care se prefac a închide  ochii la prețurile cosmice ale celor de se consideră  producători de apă, cînd nu sunt decît niște îmbuteliatori și atît. Iar pentru întrebuințarea  darurilor lui Dumnezeu  în scopul strict de îmbogățire al unor afaceriști locali n-ai altă cale decît să scoți  șapte lei din buzunar și să-ți potolești  setea fizică.

Setea de dulce și culoare ne-o potolește America, nimicindu-ne sănătatea, la un preț aiurea  ce-l achităm tot noi. Setea de credință ne-o potolește doar Moskova scutită de orice impozite în semiMoldova?

Consecvenți în huzur și lenevie, parlamentarii  de pe Bîc și-au zis că “Leacul nostru este Leancă”  și obosesc  lucrînd doar o zi în  săptămînă. De la o vreme plînge cerul  peste sufletele noastre aproape  continuu. Guvernul  însă muncește fără-ncetare. De fapt, numai el mai muncește acum  cu-ndîrjire pe-aceste coclauri.

Ceea ce înseamnă că demisia poporului e iminentă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*