Instituție publică din Covasna inaugurată de UDMR cu steagul așa-zisului ținut secuiesc!

Potrivit paginii oficiale de internet a Consiliului Județean Covasna (CJ), în data de 2 iunie a.c. a fost inaugurată Biblioteca comunală Cernat. Instituția publică de cultură a preluat numele jurnalistului român de etnie maghiară Sylvester Lajos, care a decedat anul trecut. La inaugurare au fost prezenți, printre alții, președintele CJ Covasna, UDMR-istul Tamas Sandor, primarul comunei Cernat, UDMR-istul Bölöni Dávid, fostul senator UDMR Olosz Gergely și directorul Bibliotecii Județene Covasna, Szonda Szabolcs.

După festivitatea inaugurării, directorul Bibliotecii Județene Covasna și primarul comunei Cernat au tăiat o panglică în culorile steagului așa-zisului ținut secuiesc. Primarul comunei Cernat nu a purtat eșarfa tricoloră, conform legii.

Pe clădire a fost montată o placă comemorativă cu numele lui Sylvester Lajos. Sub numele acestuia este scris în limbile maghiară, română și engleză faptul că acesta a fost jurnalist și scriitor. Tot pe această placă mai apare un text exclusiv în limba maghiară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*