Păunul lui Mădălin şi minicvorumul de revizuire

La prima vedere ar părea că e vorba doar de incapacitate şi indolenţă. De o tergiversare şi o răsturnare a termenelor pe care singuri şi le-au propus şi impus (câtă agitaţie şi cât spectacol la vremea respectivă!), amânări şi nerealizări care erau cât se poate de previzibile venind din partea celui mai adormit liberal al ţării. Somnorosul care veghează (!) la „clădirea” constituţiei printre ceştile de cafea şi genele lungite de somn ale membrilor comisie de revizuire.

Dar la mijloc nu este vorba de vreo incapacitate de a gestiona activitatea feluritelor  comisii. Nu suntem nici în faţa unei bruşte revelaţii a somnabulilor politici ori a unei mustrări de conştiinţă din partea unei puteri care a promis ţării o constituţie până în toamnă. Dimpotrivă, lucrurile sunt bine croite şi programate în făgaşul tăvălugului revizuirii şi a regionalizării peste dorinţele, nevoile şi aşteptările simplilor oameni. Iar faptul că s-a avansat un nou termen, spre sfârşitul anului, face parte dintr-o strategie în care referendumul pentru revizuirea constituţiei ar trebui să aibă loc în cea mai nepotrivită zi a anului. Iarna, pe ger şi viscol dacă se poate, pentru că numai aşa munca de impunere a ilegalului cvorum de 30 la sută va funcţiona. Pentru că puterea nu vrea la urne electorat nepolarizat, ci structuri ordonate și instruite în aşezarea stampilei.

Şi, da!, poate părea improbabil ca USL să profite cu adevărat de marja de 30 la sută. Chiar dacă aparatul politic ar scoate la urne toţi membrii. Iar din acest punct de vedere, poate era mai util un prag de 15 sau 20 la sută, dar chiar râdea Comisia de la Veneţia! În fapt, cvorumul chiar este fezabil, pe lângă aparatul politic al celor trei formaţiuni de la guvernare, plus restul trădătorilor din „opoziţie”, puterea mai are un as în mânecă. Iar pentru a-i cuprinde posibila eficacitate, este suficient să privim spre îndârjirea cuplului „rrom” (da, cu doi de „r”!), Mădălin-Păun, care, nu întâmplător, forţează acum o lege de aministie-graţiere a condamnărilor cu închisoarea de maxim şase ani ori a celor care au primit amenzi penale!

Un decret pentru care toţi cei eliberaţi vor trebui să mulţumească puterii, inclusiv prin deplasarea ordonată la urne. Mai ales că tot vor fi legați „eliberații” (!) de o prezentare periodică la secţiile de poliţie, de ce nu s-ar deplasa şi la alftel de „secţii”, nu?! Şi apoi, cum vor mai merge ei la poliţie, pentru „revizuirea” comportamentală, dacă nu vor face dovada timbrului special pe buletin de la revizuirea constituţiei?! Mai mult, cum ar putea fi vorba de amnistierea unor infracţiuni şi graţierea unor pedepse, nu vor beneficia doar cei ce vor ieşi efectv din puşcării, şi care îşi vor încolona şi neamurile de la porţile penitenciarelor la cele ale secţiilor de vot, spre a-i mulţumi noului lor preşedinte-eliberator, iar de acum Ion Iliescu va cădea în uitare!, ci şi cei cărora li se vor șterge amenzile penale!

În plină iarnă, românii ar putea fi dară chemaţi să se pronunţe pe un „pachet” legislativ care va sfâşia ţara în bucăţi. Care va anula toate jertfele înaintaşilor, căci USL a decis să treacă în protocolul de funcţionare şi revizuirea constituţiei şi regionalizarea. Un mesaj clar că sunt două puncţii de extirpare a românismului care merg la „pachet”. Pentru că românii nu vor fi întrebaţi dacă vor regionalizarea, ci li se va pune pe masă un set metodologic care defineşte deja regionalizarea. Iar în privinţa revizuirii, va fi prima adoptare a unei constituţii pe seama minorităţilor de tot felul. De la cele etnice, sexuale (cu o constituție care ar putea legaliza și căsătoriile între homosexuali!) la cele infracţionale!

P.S.:

Umilirea noastră, ca neam și țară, va fi şi mai mare în momentul în care detractorii şi veneticii revizuirii vor reuşi să schimba și Ziua Naţională. Căci, deşi împing referendumul în iarnă, ei se zdruncină de grija că ziua naţională nu este sărbătorită cu suficient fast pentru că este sărbătorită în frig şi lapoviţă! Un argument batjocoritor la adresa înaintaşilor au stat în frig, nămol şi zăpadă în tranşeele luptei pentru Patrie! Iar cei mai fericiţi vor fi maghiarii, căci ar scăpa de povara a celei mai negre zile pentru ei: 1 Decembrie. Iar dacă liberalii înfundă rândurile constituţiei cu propuneri privind stabilirea datei de 10 mai ca zi naţională, nu ne-ar surprinde se regăsim printre propunerile maghiarimii data de 15 martie…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*