Cine i-a pierdut mințile lui Victor Ponta?

Congresul UDMR de la Miercurea Ciuc a fost un nou prilej pentru premierul Victor Ponta să arate câtă lipsă de caracter are și cât de mult se poate apleca în fața eternului partid de guvernământ, UDMR. Spun etern pentru că UDMR se află chiar și acum la guvernare. Are directori și consilieri prin ministere și agenții și directori la majoritatea deconcentratelor din Covasna și Harghita.

Cel mai vocal politician susținător al UDMR a fost președintele PSD, vremelnicul premier al României, Victor Ponta. Același Victor Ponta care mi-a strâns mâna la Madrid și a promis ”fără UDMR la guvernare” și care în seara alegerilor anunța demararea negocierilor cu UDMR, disprețuind total votul alegătorilor care au girat antibăsismul USL. Sâmbătă, premierul Ponta și-a reiterat dragostea ce-o poartă UDMR. E obsedat.

În martie 2010, Ponta se afla la Toplița, la congresul Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș. Atunci afirma hotărât că ”ținutul secuiesc nu există”. Atunci Ponta era în opoziție. Sâmbătă, Ponta s-a dus la congresul celor care militează pentru autonomia teritorială pe criterii etnice și a girat cu prezența sa discursul revizionist și antiromânesc al UDMR. Acum e la putere. Ponta a afirmat că are un foarte mare respect la adresa steagului secuilor. Același steag despre care se știe că a fost inventat în urmă cu câțiva ani de Consiliul Național Secuiesc și despre care heraldistul român de etnie maghiară Szekeres Attila afirma în presa de limbă maghiară din România că este o copie după un model de față de pernă și că nu l-ar arbora.

Urmărind discursul premierului Ponta la congresul UDMR am stat și m-am întrebat cine i-a pierdut mințile? Afirmația lui cu privire la găsirea unei soluții prin care să se garanteze maghiarilor prin Constituție că fac parte din națiunea română este dovada indubitabilă a faptului că un iresponsabil din anturajul premierului i-a pierdut mințile șefului guvernului de la București într-un moment cheie, când se aștepta din partea premierului să apere Constituția României, nu s-o negocieze politic pentru viitoarele alegeri.

Toți cei născuți în România și care au cetățenie română fac parte din națiunea română. Nu trebuie nicio prevedere specială care să-i facă pe unii ”mai parte” decât alții ai națiunii române. Este pur și simplu o aberație. Dacă-i pe-așa, vreau și eu o mențiune specială prin care să se certifice în Constituția României faptul că Dan Tanasă este parte a națiunii române.

Este aberant să-i faci pe maghiarii din România să se simtă români cu forța. Liderii lor afirmă cât se poate de răspicat că maghiarii din România nu sunt români și nu fac parte din națiunea română. De la Tokes la UDMR și PCM toți liderii maghiarilor din România nu mai contenesc să-și manifeste public disprețul față de România, față de Constituția României și față de tot ceea ce este românesc. UDMR, PCM sau PPMT trăiesc și acționează doar pentru visul Ungariei Mari și pentru moarte României. De ce să-i faci români cu forța dacă ei urăsc România?

Doar un dement poate afirma că maghiarii din România nu au drepturi pentru a-și păstra identitatea națională și culturală. În mod paradoxal, cu sprijnul politicienilor pe care Victor Ponta îi reprezintă, românii din Covasna și Harghita au ajuns să fie epurați etnic de maghiarii care militează pentru autonomia teritorială a așa-zisului ținut secuiesc. Despre acești români premierul Ponta nu mai scoate o vorbă. Ei nu contează în ecuația viitoarelor alegeri prezidențiale. Ponta e acum la putere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*