Spontan despre Bucureşti Optimixed

12 tineri artiști au optimizat Bucureștiul printr-o inedită intervenție creativă și tehnică adusă fotografiilor lui Igu Cristian Vasile. Artist care și-a pus la bătaie propriile lucrări pentru un experiment care a generat un altfel de culoar vizual, Bucureşti Optimixed, axă paralelă renumitului proiect al aceluiași artist, Bucureştiul Optimist. Cine este artistul donator? Cristian Vasile (Igu) este cunoscut pentru poveștile pe care le descoperă “despre jumătatea plină a orașului” și le fotografiază. A lansat proiectul sus-menționat anul trecut, colectând pe pagina de Facebook peste 30.000 de fani. Acolo unde artistul își prezintă documentarele foto cu feluritele laturii ale Bucureștiului și unde, dacă ne este permisă sugestia, ar trebui să lanseze și proiectul remodelării la cote demne de un record național al artistilor spontani. De la cei 12 profeșioniști la cei 30 000 de amatori.

În București Optimixed, „remodelarea” lucrărilor s-a făcut sub tușa ideii de artă remixată, pe pânză, print sau digital, cei 12 artiştii având libertatea de a transforma, parţial sau total, personajele şi peisajele urbane, prin abordarea tehnicilor care-i definesc.

În fapt, Bucureşti Optimixed este o iniţiativă de reactivare a singurului festival de artă digitală din România – Print Art Fest (PAF!) şi îşi propune să  scoată în evidenţă colţurile de Bucureşti care ne fac să zâmbim, prin reinterpretarea imaginilor de către artiştii invitaţi: Ghica Popa, Kitră aka Nicu Duţă, Loreta Isac, Mădălina Andronic, Adrian Laie, Artpi Arpad Rezi, Cătălin Lartist, George Roşu, Paula Rusu, Veronica Neacşu, Victor Fota, D’JR Victor Manea.

Inedit este și faptul că expoziţia are un caracter itinerant, de la găzduirea inițială, în cadrul Imbold, Galeria și inserarea în circuitul Romanian Design Week la optimizarea numărului de privitori prin găzduirea lucrărilor în cadrul Atelierului de Print.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*