Editorii ziarului Națiunea invitați și parteneri media la spectacolul ”Georgeta e un om normal…”

Georgeta Constantin - eroina serii de la BrăilaFiind programat inițial să aibă loc la sala mare a teatrului ,,Maria Filotti” din Brăila, dacă organizatorii ar fi primit îngăduința muncipalității și a diriguiroilor culturii care s-au dovedit mai exigenți decât în cazul unei  licitații de achiziții publice cu dedicație, solicitând fel și fel de formalități, cereri, înscrisuri și acte doveditoare (!), mai rău decât pe vremurile de tristă amintire ale cenzurii și proletcultismului tovărășesc, cu mărinimia și lăudabila bunăvoință a administratorilor sălii Lyra, a avut loc în ziua de 18.04.2013 mult așteptatul spectacol  caritabil de muzică, poezie și rezonanțe spirituale „Suflet pentru suflet” din cadrul campaniei „Georgeta e un om normal. Ajutați-o să trăiască normal!”, organizat de către inimosul scriitor și militant cultural și umanitar din Brăila,Virgil Andronescu, colaborator de nădejde al ziarului Națiunea.

La  susținerea acestui eveniment de suflet și-au dat concursul oameni de excepție din literatură, teatru, muzică, presă, cultură și învățământ, dar și români cu suflet mare din mediul de afaceri, care au dorit să rămână anonimi, fiind vorba despre o manifestare de sprijin umanitar, preferând să ajute efectiv, să doneze, nu să-și promoveze imaginea. Generosul program gândit de către organizatori  prin tineri pentru tineri și pentru nu puținele persoane cu dizabilități față de care mai ales utoritățile sunt Înmânarea Diplomei domnului Virgil Andronescu, organizatorul evenimentuluiindiferente – un program poate prea generos cât să nu fi incomodat și să nu fi făcut să se simtă inutili și eclipsați chiar șefii cu aprobările adimisitrative din cultură – a inclus muzică rock susținută de formații de tineri cu experiență (și) în spectacole de caritate, o lansare de carte și prezentare de cărți, recital de poezie cu acompaniament musical și o miniexpoziție cu lucrări de caricaturistică. Spectacolul s-a bucurat de succes, cu sala plină,  pe scena „Lyra” unde, chiar dacă nu au fost prezenți toți invitații anunțați inițial în program și pe afișe, cei prezenți au trăit momente emoționante de vibrație și admirație pentru oamenii care, prin solidaritate, pot face minuni.

Fraza pe care o scrie în presa locală colaboratorul Națiunii, jurnalistul Mihai Vintilă, prezent la eveniment alături de Virgil Andronescu și Dragoș Ionescu (toți trei fiind și co-autori ai primului volum din colecția antologică „Cu patria în suflet” a editurii Națiunea aflată la tipar, volum care va fi lansat și la Brăila  după prezentarea la Book Fest 20134 – București), spune tot ce se poate spune într-o frază jurnalistică de comunicat: ”În fața unui numerosRomeo Tarhon recitând din creația proprie public, spectacolul caritabil desfășurat în sala Lyra, joi 18 aprilie, s-a constituit într-o formă pură de ajutor prin cultură… Au ridicat sala în picoare trupele rock din Brăila: Morphix, The Ancestors și Zenith. Caricaturistul Costel Pătrășcan a organizat o expozitțe în hol unde s-a găsit și un stand cu ultimele cărți publicate la editura Națiunea, pe care aceasta le-a donat cu generozitate organizatorilor. O echipă de la TVR1 a filmat spectacolul pentru emisiunea  Dosar de România….

În cadrul evenimentului scenic, directorul Ziarului Națiunea, publicistul Cezar A. Mihalache, i-a înmânat jurnalistului și scriitorului Virgil Andronescu „Diploma 2012” a ziarului Națiunea, iar Romeo Tarhon, co-patronul trustului Alcero-Națiunea, în calitate de poet, a adus un omagiu liric „Eminescului din noi”, elogiind brăilenii pentru iubirea sacră și dorul de țară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*