UDMR incită la NESUPUNERE CIVICĂ în cazul steagului secuiesc!

După ce au primit semnale dure din partea presei de limbă maghiară, mai mulți lideri ai UDMR au ieșit zilele acestea la declarații pentru a îndemna primarii maghiari din Covasna și Harghita să nu dea jos steagul secuiesc de primării și instituții publice.

Cotidianul de limbă maghiară Szekely Hirmondo publică azi pe pagina sa de internet un interviu cu deputatul UDMR Marko Attila în care acesta îi incită pur și simplu pe primarii maghiari din Covasna și Harghita să nu dea jos steagul secuiesc de pe primării sau instituții publice și să ignore somațiile prefecților. „Eu ca primar nu aș lua în considerare scrisorile și atenționările până ce nu s-ar nominaliza acel paragraf din lege care spune în mod neechivoc că este interzisă arborarea steagului secuiesc”, a declarat Marko Attila.

Consilierul premierului Victor Ponta a declarat ieri pentru cotidianul de limbă maghiară Haromszek că „Un primar pune pe casa lui ce vrea dar pe primărie nu poate pune steagul fără hotărârea consiliului”. Întrebat dacă după adoptarea unei hotărâri de consiliu local stegul secuiesc va putea fi arborat legal, Frunda a declarat: ”din acel moment steagul (secuiesc) va fi arborat legal”. Frunda a mai declarat și faptul că punctul său de vedere pe acest subiect coincide cu punctul de vedere al premierului Victor Ponta.

Afirmațiile celor doi reprezentanți UDMR reprezintă instigări la nerespectarea unor sentințe judecătorești și minciuni sfruntate. Steagul secuiesc nu va putea fi arborat legal pe clădirile publice nici măcar dacă vor fi adoptate hotărâri ale consiliilor locale sau județene în acest sens întrucât legislația românească nu permite existența unui steag al unității administrativ teritoriale. Și spun asta pentru că steagul municipiului Târgu Secuiesc și cel al județului Harghita au fost anulate definitiv și irevocabil de instanțele din România. Nu pentru că erau secuiești, ci pentru că pur si simplu nu permite legea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*