Străchinile lui Isărescu şi antirachetele lui Obama

Atenţie români, banii la ciorap! Niciun politician din bătătură nu ne mai poate asigura că naţionalizarea depozitelor nu se va întîmpla şi la noi. Sub umbrela instituţiilor financiare, e o mare mafie la nivel planetar! Marea confiscare din Cipru, pusă la cale de miniştrii de finanţe din zona euro, de F.M.I. şi, fireşte, de cei care au orchestrat criza financiară a lumii, e un abuz fără precedent şi n-are legătură, cum motivează ei, cu depozitele magnaților ruşi! Încălcarea garantării depozitelor bancare este un spectru sinistru pentru sud estul Europei. Ciprioţii s-au trezit jefuiţi peste noapte, cu conturile blocate, de unde vor fi extraşi 6,75 la sută pentru toate depozitele de pînă la 100.000 de euro şi 9,9 la sută pentru ce depăşeşte, banii fiind folosiţi, chipurile, la „salvarea” sistemului financiar”. Despre ce salvare vorbesc ei? Ticăloşia aceasta, lăudată de politicienii germani de toate culorile, va demantela treptat moneda euro. Europarlamentarul Corina Crețu atenționează „că există riscul folosirii Ciprului ca laborator pentru testarea suportabilității sociale a europenilor.” Taxarea depozitelor bancare din Cipru ar putea deveni regulă, mai ales în țările puternic îndatorate, în condițiile în care, în Europa se fac deja calcule privind efectele unei măsuri similare. După ce au evaluat negativ corupția din România, Germania şi alte state membre U.E. pot condiţiona şi la noi naționalizarea depozitelor, în cazul unui viitor împrumut. Plecînd de la cutremurul din Cipru, confiscarea depozitelor va fi o soluţie gata preparată pentru seismele bancare. Normal ar fi fost ca statul cipriot să nu eludeze garantarea depozitelor, ci să ia exemplu islandezilor şi să lase băncile în faliment.

În vreme ce euro se umflă în pene în bătătura noastră, în urma manevrelor şi speculaţiilor, B.N.R. se dă de ceasul adevărului şi recunoaşte că în sistemul financiar-bancar din Ţară se practică manipularea clientului. Cu toate astea, guvernatorul a făcut tot timpul lobby în favoarea băncilor, încurajînd fraudele. Iată de ce el nu poate mînca din aceleaşi farfurii ca săracii şi va arunca aproximativ 158.000 de euro pe veselă, marca Rosenthal. Mai exact pe ceşti, farfurioare, pahare, recipiente alimentare şi farfurii, spre folosinţă evenimentelor în Palatul Vechi al B.N.R., după cum au precizat reprezentanţii instituţiei. Nu uitaţi, guvernatorul a permis creditul cu buletinul, mai clar a dat startul declinului. Cele peste patruzeci de bănci cămătăreşti din ţară şi miile de filiale au urmat conduita impusă de B.N.R. Şi încă un lucru: fără semnătura sa, România nu se putea îndatora în halul acesta. B.N.R. avea obligaţia să vegheze ca băncile să respecte legea, iar clienţii să nu fie fraudaţi. S-a întîmplat tocmai invers. Clienţii sînt trataţi ca nişte oi din a căror lînă de aur tunde fiecare bancher cît vrea. Pe lîngă ei, recuperatorii-cămătari stau la pîndă după o bucăţică. Justiţia trebuie să funcţioneze liber! Lucrurile să fie puse sub control! Fraudele băncilor, sancţionate, iar clienţii despăgubiţi! Se impune intrarea în legalitate a contractelor de credit, aprobarea legii falimentului personal, care nu vor conduce la abuzuri din partea clienţilor, ci vor reaşeza relaţia dintre clienţi şi bănci. Pînă cînd băncile nu vor lucra cinstit, românii doresc să renunţe la sistemul bancar. Aşadar, reiterez mai vechea mea invitaţie: Afară cu băncile din ţară, bancherii şi recuperatorii sfidează naţiunea, bancherii şi recuperatorii au abuzat milioane de români!

Din sînul finanţelor, să ne mutăm în cel al sănătăţii. Pentru că a inaugurat şi el, acolo, o secţie spitalicească, a tăiat nişte panglici, iar acum lucrează la un proiect de lege care are în vedere schimbarea statutului medicilor, ministrul sănătăţii trage nădejdea unui loc pe banca istoriei. Pînă la implementarea schimbărilor, vin alegerile, jucătorii se schimbă, poarta de intrare a ministerului nu-i mai recunoaşte vocea, iar programele rămîn orfane. Toţi miniştrii se apucă şi strică, destructurează, modifică după mintea fiecăruia sau a dispoziţiilor primite, şi nu mai pun nimic la loc. La fel face şi Obama. Dacă s-a distrat şi a cheltuit prea mult cu războaiele, nu mai poate suporta financiar o prezenţă militară de magnitudinea celei de pîna acum şi ca atare, mai taie strategiile de ici, de acolo şmecheriile, funcţie de interesul asupra zonelor. Văzîndu-se constrîns, va modifica din nou planurile Apărării Antirachetă în Europa (EPAA). Să fie o concesie făcută Rusiei, care reclama faptul că faza a IV-a reprezintă o ameninţare la adresa capacităţilor sale nucleare? Cine mai ştie?

Cert este că noi vom fi luaţi în seamă în Europa atunci cînd corupţii şi vînzătorii ţării vor fi după gratii. De ce n-am intrat în Schengen pe vremea bravei guvernări Boc? Nu afirmau ei că sînt cei mai destoinici conducători? Bulgarii de ce nu sînt primiţi? Că doar nu sînt conduşi de premierul nostru. Intrarea n-a depins nici de Boc, nu depinde nici de Ponta, nici de noi. Şi apoi la ce bun şenghenul cu politica de compromis? Nici bulgarii, nici noi, românii, nu mai vrem să intrăm în acest şopron construit special mafioţi. Ar cam trebui să le amintim nemiţilor, cum, în retragere, loveau cu patul puştii peste mîini pe militarii români ca să nu se urce în camioanele lor, sau cum occidentalii au luat-o rău de tot în freză prin imperialism şi trufie. Tot despre acei nemţi vorbim? Ce se naşte din pisică dictator se numeşte. Oare de ce nu înţelege Angela că ursul cel mare se preface că doarme, iar noi de ce nu ne amintim că sute de ani Vestul ne-a trădat cu toate ocaziile. Ar fi bine ca Occidentul să-şi ia toate molurile, toate băncile, toţi cămătarii, escrocii, dezaxaţii sexual, furnizorii de otrăvuri, toată destrăbălarea, şi să se care de la noi. Numai dezastru au adus în ţară. Nu civilizaţie, nu progres. Noi avem nevoie de solidaritate, concurenţă loială, egalitate, fraternitate, justiţie, cultură, deci avem nevoie de Creştinism!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*