Bogdan Lascăr este fiul binecunoscutului doctor plastician Ioan Lascăr. S-a născut la Bacău în 1974 şi a absolvit în 1998 Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti, an în care a devenit şi resident al Uniunii Artiştilor Plastici din România. Timp de doi ani (2004-2006) a fost profesor asistent la Catedra de Sculptură al UNAB, iar din 2003 este Director de Creaţie al Clinicii de Chirurgie „Prof.Dr.Lascăr” din Bucureşti
În 1999 a avut prima expoziţie personală (130 de lucrări) în Sala „Constantin Brâncuşi” a Palatului Parlamentului, după care a urmat un vernisaj la galeriile bucureștene “Hanul cu tei”. La începutul anilor 2000 Bogdan Lascăr s-a remarcat cu “operele” sale de body-painting la diferite fashion-show-uri, a mai avut expoziţii personale şi de grup la Constanţa (în 2000, Muzeul de Artă, Sala „Atelier 35”) şi la Bucureşti. Avea să triumfe în Grecia, la Atena, unde a fost invitat să expună de către UNESCO Club of the Department of Piraeus and Islands şi a fost distins cu Medalia de Aur UNESCO.
Consacrarea a venit, în 2011, prin expoziția „Neurophysiologic – Opera of Shaping”, organizată în incinta Burj Khalifa Tower, Dubai, artistul cucerind Orientul cu o colecţie ieşită din tipare, care îmbină sculptura şi proiecţia de film. A fost primul eveniment de artă desfăşurat în clădirea Burj Kalifa, la hotel Armani, fiind prezenți peste 250 de înalţi diplomaţi (ambasadori, şefii celor 61 de Consulate Generale din Dubai), preşedinţii Departamentelor de Cultură şi Artă şi Directorii Generali ai Camerelor de Comerţ din Dubai şi din Sharjah, înalţi funcţionari ai Casei Rulerului Emiratului Dubai (şeicul Mohammed Bin Rashid Al Maktoum), oameni de afaceri, membri marcanţi ai comunitătii româneşti din Dubai. Au fost expuse 31 de lucrări de mari dimensiuni (5 m/3m, 4m/2m şi 2m/2m), însoţite de proiecţii de film. După vernisaj, lucrările aufost expuse și în incinta Dubai International Financial Centre (DIFC).
Astăzi, expoziția poate fi văzută și de români grație galeriei bucureștene „Elite Art Gallery”, vizitatorii putând admira sculptura ca extensie a proiecţiei de film, încadrată de rame îmbinând mai multe stiluri. Prin pânzele de mari dimensiuni şi proiecţiile de film din cadrul expoziţiei propuse, acesta ilustrează un concept propriu, inovator, cel al culturii neuro-fiziologice. Lucrările artistului se află în colecţii particulare din România, Germania, Grecia, USA, Anglia şi Brazilia, iar mai multe opere au ajuns în colecţia familiei regale din Dubai, fiind și singurul artist român cu o lucrare scoasă la licitaţie de casa Christie’s.
Expoziţia poate fi vizitată în perioada 18-30 martie, în fiecare zi de luni până vineri de la ora 11:00 la ora 19:00, iar sâmbătă de la ora 10:00 la ora 14:00, la Elite Art Gallery din strada Academiei, nr.15.
Lasă un răspuns