Ungaria internaționalizează problema Ardealului și a Tratatului de la Trianon

În primăvara lui 2013 se împlinesc 165 de ani de la acţiunile teroriste şi crimele săvârşite de Ungaria şi ungurii din Ardeal, când au omorât peste 40.000 de români şi au incendiat circa 300 de sate româneşti, cu tot cu biserici şi mănăstiri.

Urmaşii unui popor barbar, ungurii nu se dezmint şi s-au organizat pentru a-i sărbători pe criminali pe teritoriul Ungariei şi, mai ales în România, în Ardeal. După anul 1989, Ungaria şi U.D.M.R. au organizat în tot mai multe localităţi din Ardeal, în special acolo unde există monumente ale criminalilor şi teroriştilor unguri, numeroase manifestaţii antiromâneşti. În fiecare an, Ungaria şi U.D.M.R. şi-au sporit revendicările, urmând politica paşilor mărunţi şi obţinând de la Regimurile Iliescu, Constantinescu şi Băsescu noi şi noi privilegii. Scopul final al tuturor acţiunilor Ungariei şi numeroaselor organizaţii ale minoritarilor unguri din România îl constituie autonomia Ardealului şi anexarea la Ungaria. Scopul scuză mijloacele !

Numai pe teritoriul României se acceptă tacit şi sunt sărbătorite anual, mai ales în Ardeal, cele trei zile naţionale ale Ungariei. Din acest an, autorităţile de la Budapesta împreună cu U.D.M.R., Consiliul Naţional Secuiesc (C.N.S.), Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania (P.P.M.T.), Partidul Civic Maghiar (P.C.M.), Consiliul de Autonomie al Maghiarilor din Bazinul Carpatic, Garda Naţională Maghiară, Mişcarea Tinerilor Maghiari din cele 64 de Comitate, cu sprijinul bisericilor maghiare din România care aparţin de Statul Maghiar, au inventat încă o sărbătoare de 10 martie, aşa-zisa Zi a Martirilor Secui sau Ziua libertăţii secuieşti.

După 159 de ani, brusc Ungaria şi minoritarii unguri din România şi-au adus aminte că austriecii au executat câţiva secui, iar acum a venit vremea ca maghiarii să inventeze o zi specială când să ceară, puţin mai devreme de 15 martie, autonomia teritorială a Ardealului şi federalizarea României, sub pretextul regionalizării recomandată de la Bruxelles. Regimul Băsescu-Ponta dovedeşste exces de zel faţă de stăpânii de la Bruxelles şi a transformat recomandarea în prioritate guvernamentală pentru a veni în întâmpinarea  acţiunilor revizioniste ale Ungariei. În condiţiile în care rata sărăciei în România a trecut de 50% din totalul populaţiei, iar a sărăciei extreme este mai mare de 25 la sută, Guvernul Ponta II în loc să se ocupe de asigurarea locurilor de muncă şi creşterea nivelului de trai al cetăţenilor acordă importanţă artificială problemelor vizând regionalizarea ţării şi re-revizuirea Constituţiei.

La 10 martie a.c., de ziua inventată a martirilor secui, Ungaria a organizat numeroase acţiuni pe teritoriul său, în România şi în multe ţări din Europa şi America de Nord cu scopul internaţionalizării problemei autonomiei teritoriale a Ardealului şi a anulării Tratatului de la Trianon, pentru a anexa teritorii din Slovacia, Ucraina şi Serbia.

La Târgu Mureş a fost organizată, în după-amiaza zilei de 10 martie a.c., de către Ungaria, U.D.M.R., C.N.S., P.P.M.T., P.C.M. şi bisericile ungureşti o adunare publică şi un marş până la Prefectură, cu participarea a 3.000-5.000 de unguri. Ei au cerut: autonomia teritorială a aşa-zisului ţinut secuiesc şi a Ardealului; dezmembrarea României cu ocazia regionalizării; anularea Tratatului de la Trianon. Conform prevederilor legale pentru adunările publice, primarul Dorin Florea nu trebuia să aprobe manifestarea ungurilor la Târgu Mureş. Dacă a fost indus în eroare de către organizatori cu privire la scopul adunării publice, primarul avea obligaţia legală de a interzice adunarea respectivă din 10 martie a.c. Nu a făcut-o, iar prefectul nu l-a amendat. Primarul Dorin Florea le-a transmis un apel scris participanţilor la mitingul pentru autonomia Ardealului adresându-se astfel: ”Dragi susţinători ai Ţinutului Secuiesc, cred că astăzi, pe fondul discuţiilor privind reorganizarea administrativă a României… recunoaşterea Ţinutului Secuiesc ca regiune geografică…  Ţinutul Secuiesc poate deveni o mândrie a secuilor, a maghiarilor şi a românilor deopotrivă.”

Participanţii la adunarea publică de la Târgu Mureş au purtat drapele ale Ungariei, steaguri cu stema Ungariei Mari şi foarte multe steaguri ungureşti ale Ardealului, denumite în mod fals steaguri secuieşti.

Puţini români ştiu că, preşedintele Băsescu, prin Decretul nr.512 din 25 mai 2011, l-a decorat cu Ordinul „Meritul Cultural” în grad de „Cavaler” pe Szekeres Attila István, din Sfântu Gheorghe, membru al Societăţii Maghiare de Heraldică şi al Comisiei Naţionale de Heraldică a Academiei Române, pentru că a realizat stemele ungureşti ale judeţelor Covasna şi Harghita şi a contribuit la „fabricarea” steagului unguresc al Ardealului, cel care este arborat pe Parlamentul de la Budapesta şi pe multe instituţii publice din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş.

Participanţii la adunarea publică antiromânească şi antieuropeană de la Târgu Mureş s-au deplasat la Prefectura Mureş unde i-au înmânat portarului o petiţie cu pretenţiile ungurilor vizând anexarea Ardealului la Ungaria şi arborarea steagului unguresc al Ardealului.

În aceiaşi zi de 10 martie a.c., Ungaria a organizat manifestaţii pentru autonomia Ardealului la Budapesta, în oraşele ungare Szolnok, Keszthely şi Sárosptak, precum şi în faţa ambasadelor si consulatelor României din 35 mari oraşe, dintre care menţionăm: Washington, New York, Los Angeles, Cleveland, Otawa, Toronto, München, Londra, Viena, Haga, Helsinki, Bruxelles, Stuttgart, Zürich, Stockholm. Pe bannerele purtate de participanţi erau aceleaşi texte, respectiv: „Ţinutul Secuiesc nu aparţine României !”, „Să piară Trianonul !”, „Limba maghiară să fie limbă oficială în Ardeal !”, „Autonomia Ardealului !”. Participanţii la adunările din faţa reprezentanţelor diplomatice ale României au primit şi au fluturat steaguri ungureşti ale Ardealului.

Autorităţile de la Budapesta şi liderii minoritarilor unguri din România au declarat că anul 2013 este cu adevărat anul autonomiei Ardealului, iar la viitoarea împărţire administrativă a României să fie stabilită o regiune alcătuită din cele Opt Scaune Secuieşti. În acest scop, urmează să fie organizate de Ungaria şi U.D.M.R. referendumuri locale în judeţele Covasna, Harghita şi Mureş, iar în multe localităţi din Ardeal şi la Bruxelles vor avea loc numeroase acţiuni numite „satul autonomiei.”

În faţa acestei mari ofensive pe toate planurile a Ungariei şi organizaţiilor minoritarilor unguri din România, Regimul Băsescu-Ponta are reacţii palide. Premierul Ponta, sfătuit de consilierul personal Frunda György (lider al U.D.M.R.) a lăudat iniţiativa U.D.M.R. de a nu participa la adunarea pentru autonomia Ardealului, ţinută la Târgu Mureş. Este o farsă sau poantă de-a premierului. La adunarea publică de la Târgu Mureş au participat câteva mii de membri ai U.D.M.R. Liderii U.D.M.R. ştiu şi se laudă că au peste 80% şanse să obţină, împreună cu Ungaria, autonomia teritorială a Ardealului până la sfârşitul anului 2013 ! Îi ajută foarte mult blocarea intrării României în spaţiul Schengen şi, ca urmare, fenomenul de masă care i-a cuprins pe românii care cer şi obţin extrem de rapid şi gratuit cetăţenia ungară, în maxim o lună de zile.

Acţiunile Ungariei vizând anexarea Ardealului au fost suţinute de guvernele post-decembriste de la Bucureşti care au promovat şi aplicat legile vizând retrocedarea în natură a proprietăţilor cerute de  bisericile maghiare. Conducătorii Ungariei şi liderii U.D.M.R. susţin că şansele de a obţine autonomia teritorială a Ardealului cresc la peste 95% dacă Guvernul Ponta II  îşi angajează, în 19 martie a.c., răspunderea în Parlament pe proiectul de lege privind finalizarea procesului de restituire în natură a clădirilor, terenurilor şi pădurilor revendicate de persoanle fizice şi juridice maghiare. În actualul context politic internaţional şi în faţa pericolului iminent de dezmembrare teritorială a României, demersul GuvernuluiPonta II riscă să devină un act de Trădare Naţională!

Liderii U.D.M.R. se laudă că Ungaria este susţinută în acţiunile vizănd autonomia teritorială a Ardealului de către Germania, Franţa, Marea Britanie, Olanda şi Finlanda. Dacă ungurii nu mai ratează scenariul cu cei 18 morţi pregătit şi desfăşurat în martie 1990 la Târgu Mureş  atunci pericolul vizând sfârtecarea României va deveni în acest an mai mare decât în vara anului 1940.

În faţa pericolului unguresc, este necesar ca toate partidele politice şi alte organizaţii care apără Interesul Naţional să aibă întâlniri cu preşedintele României, preşedinţii Senatului şi Camerei Deputaţilor, precum şi cu primul-ministru Victor Viorel Ponta, iar ulterior să fie adoptat un Program Naţional pentru apărarea integrităţii teritoriale a României.

Treziţi-vă români şi ieşiţi în stradă, la manifestări paşnice, pentru apărarea integrităţii teritoriale a României!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*