Trezirea din belea a Poporului

Filat a-nnebunit de dragoste…pentru miliarde. Luleancă a-nnebunit de ideea că Filat este cel mai bun prim-mafiot al republicii de la naștere pîn-la nemoarte. Ioniță, despre care se zice că este creștin evanghelist baptist, a șterpelit șase milioane și Procuratura i-a pus la murat dosarul  din motive inexplicabile.

Acesta numește comisia parlamentară ce-o conduce „Comisia mea”, lui Filat îi zice „președintele meu”, care nu și-a trădat niciodată cetățenii, iar cînd vorbește, Ioniță  e atît de agresiv,  încît lesne poți crede că nu toți deputații au trecut și pe la psihiatru înainte de-a ajunge în legislativ. Numai toporul îi lipsește cînd îl admir  la televizor. Maya Sandu ne convinge  și ea că “Alte lucruri ESTE standartele pe intern.” Comentariile sunt de prisos. Niște mentalități PREA MATURE, cum ar zice Reșetnicov, frate de gîndire și de limbaj cu Deliu.

E vreme de seceriș politic și Negruță își pierde conștiința cînd vede 400 000 euro în față. Recean e  ferice doar cînd trăsnește cu capul de asfalt  și de perete  vreun om. Usatîi e sănătos tun doar cînd comasează toate spitalele în unul singur și cînd acceptă mita în spitalele ipotecate  drept normă  etică supremă  în stat. N-avem cum să nu fim de acord că Toți miniștrii și deputații-slugi la Palatul Țarului  de Lăpușna sunt aleși pe sprînceană. Nici nu clintesc la picoarele ȘĂFului lor. Și dacă tot partidul liberal-democrat e compus din asemenea pupinTuriști de va(r)ză necoaptă atunci miliardarul n-are decît să doarmă liniștit.

E geniu, e cel mai bun, e perfect, e imaculat, e Mesia, e noul Mîntuitor, cel al mileniului III, e Iisus Filat, e Dragostea întruchipată, e Duh Sfînt, e Unicul fără de greș!-iată ce vomită ionițele unui  partid pe sacoul de milioane al lui Candu, iată ce  covițăie  zilnic pe toate portalurile de știri, la RadioTV și-n  ziarele ce apar pe hîrtie   robii de pe plantațiile mafiotului fără măsură din univers.

…Deschid radioul. Acolo un artist al poporului înnebunit de atîta bun-simț liberal-democrat cîntă hitul internațional cu versurile: „Îngenuncheați la verdele-ți palat, Îți mulțumim că ne-ai furat Filat!” Țara aplaudă  în picioare, știindu-i versurile pe de rost, fapt ce nu poate decît să-l bucure pe țar. Cariera căruia se prăbușește. Lent, dar sigur. Un minciunos de geniu, ce trece la braț cu o curvă  de lux, care-i Banul, dacă și-a abandonat familia, își va abandona foarte repede  și țara. Și-n străinie nu-l va salva nici măcar Republica Democrat-Liberală IPTEH. Nici băncile elvețiene, care sunt obligate din 2013 să dea tuturor statelor lumii orice informații  despre conturile deținute de alde Filat. Nici beneficiarii de milioane sustrase prin metoda de Achiziții dirijată de țar prin telefon. Nici beneficiarii de mii de euro donați  unor copii, bani proveniți din contrabandele care zboară prin vămile statului fără de contenire. Cică acordați  din partea Familiei. Guvernatoare într-o republică, unde lozincile  principale  ale  viitoarelor alegeri anticipate vor trebui să fie “Moldova fără Filat! Moldova fără PLDM” și “Moldova fără sărăcie cu Filat la pușcărie!” Corect?

Aflu mai ieri că Filat  pentru deturnarea vectorului european a obținut de la Putin drepul  ca o companie de-a sa(de-a lăpușneanului) să fie intermediar între “Gazprom” și „Moldova-Gaz”. Precum avea și Lucinski un „Neftegasgrup”, condus de-un Cușnir. Astfel Filat va deveni, în foarte scurt, timp primul bimiliardar  al semiMoldovei! Pîn-la Republica Gazprom Moldova e doar un pas. Aici, unde tîrfele taie și spînzură, iar bărbații stau chitic și suspină pe-ascuns în batistă. O hurdughie de ratați și ratate, numai gata de înrolat în armia nebunului simț.

…Deschid televizorul. La un Jurnal aud alt hit internațional despre Filat, care sună astfel: „Eu fur miliardul, neîncetat,  Dar o țară mă laudă tare  Și mă ține la guvernare. Inexplicabil, ce popor handicapat!” Voronin nu cînta, oare, la fel? Cînta la trecut, pe cînd Filat acum cîntă și pune laba lunar pe un venit cash de 30 milioane de euro, strînși de Motan, tot el V. Bodiu. Și-i depozitează în băncile elvețiene. Divorțul și domicilierea copiilor țarului într-acolo nu a fost decît o simplă acoperire, ca să nu trezească suspiciuni desele sale plecări în Elveția cu avionul privat.

Din cele 30 milioane furate lunar 15  sunt adunate prin valetul Balițki de la Vămi, celelalte 15 se acumulează  din traficul de mărfuri, în special de spirt și țigări, din taxele de protecție de la diverși funcționari și afaceriști etc., care în circa patru ani s-au constituit într-un miliard. De lei, de dolari, de euro–ghiciți și Dvs. Sumă acumulată în strînsă  frățietate criminală cu traficanții separatiști, patronați de SEFciuk, marele său prieten de contrabande.

La Vamă există două taxe: un oficială și una neoficială, care intră direct în buzunarul țarului. Banii sunt exportați cash în partide a cîte 10-20 milioane de euro. Nu e străin de operațiune nici un banariuc, nici un sturza, care sunt valeții de încredere ai lui Filat. Cel cu 109 dosare aflate pe polița de mijloc a Procuraturii! Cel cu șase dosare puse la murat de prietenul său Băsescu la DNA! Cel , ce  și atunci cînd vede cai verzi pe pereți, tot crede că  de vină e Plahotniuc. Și Ghimpu, și Lupu, și Godea. Cel, ce e gata să aloce Băncii de Economii  200 milioane din Fondurile Guvernului în loc să restituie el personal 1,5 miliarde prădate de-acolo în complicitate cu valetul Motan, tot el V. Bodiu. Cel, care cînd preferă să dea raita-n muieri  își  schimbă numerele de înmatriculare ale mașinii din: „RM G 001” în numere de Bulgaria, Italia etc.

…Deschid site-ul unui portal de știri. Acolo citesc versurile unui alt hit internațional, care spune așa: „Mă doare stomacul. Nici leul. Nu știe de chinu-mi ciudat. Deschide, iubito, WC-ul, Mă duc să-l vomit pe Filat”. Și atunci, “Slavă Domnului”, strig, că același popor, prostit patru ani de Filat, dintr-o belea s-a trezit. În sfîrșit. În sfîrșit  s-a trezit!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*