Marin Moraru, Justin Capră, Ion Coja, Florian Colceag, Florin Chilian, Andrei Sever Mureșan și editorii ziarului Națiunea pe scena Galei Naționale a Copiilor Supradotați!

În prezența reprezentanților din toate generațiile, în seara zilei de luni, 25 februarie a.c., la Sala Dalles din București, s-a desfășurat prima gală a copiilor români supradotați, manifestare inițiată de IRSCA Gifted Education și susținută spiritual și material de către patriotul și omul de afaceri Andrei Sever Mureșan, președintele Fundației „Andrei Mureșanu – Deșteaptă-te române”, în parteneriat cu Grupul de Presă Alcero-Națiunea. Pentru Națiunea a fost, în fapt, al doilea eveniment important pe scena Universității Populare ”Ioan I. Dalles”, după spectacolul din vara anului trecut care a omagiat ”Ziua Imnului” și la care, cenaclul literar-artistic ”Rezonanțe Românești” patronat de trustul de presă Națiunea în parteneriat cu Fundația ”Andrei Mureșanu – Deșteaptă-te române”,  a avut oaspeți de scenă dragi printre care și continuatori de  marcă ai fenomenului spiritual „Flacăra”.

Premieră a unui eveniment inedit la care au participat numeroase personalități ale culturii, artei și științei, ”Gala Națională a Copiilor Supradotați” a fost organizată de ISCRA Gifted Education sub președinția remarcabilului prof. dr. Florian Colceag, avându-i drept moderatori pe tânărul director Kristof Lajos și pe mai tânărul lui colaborator, Liviu Anghel.

Alături de aceștia, din partea Fundației ”Andrei Mureșanu – Deșteaptă-te române” a moderat actrița Mihaela Gaicu în prezența președintelui fundației și a invitaților acestuia, între care celebrul actor Marin Moraru și nu mai puțin celebrul prof. dr. Ion Coja. Trustul de presă Alcero-Națiunea a fost reprezentat de către co-patronii acestuia, jurnaliștii și scriitorii Cezar A. Mihalache și Romeo Tarhon. A mai fost prezent domnul Marian Tabără, unul dintre co-sponsorii manifestării, cunoscut exeget al fenomenologiei ligvistice sacre a limbii române, recent mediatizat de către eminentul realizator TV Oreste Teodorescu. Au onorat, de asemenea, cu prezența și cu alocuțiuni care au mers la sufletul numerosului public foarte tânăr, tânăr și mai puțin tânăr, celebrul inventator Justin Capră, îndrăgitul cant-autor Florin Chilian și alte personalități.

Această gala a reprezentat un gest necesar, de susținere și recunoaștere a potențialului valoric național celei mai tinere generații, rezervorul viu fără de care România  ar fi văduvită de un viitor onorabil în care năzuim și pe care, după 23 de ani de decepție, decadență, deculturalizare și deznațioanalizare, nădăjduim că doar copiii și nepoții noștri îl mai pot salva.

Evenimentul a fost animat de către copiii talentați, invitați pe scenă să se prezinte, să își demonstreze artistic sau științific calitățile și să primească felicitări, premii, diplome, insigne, și cărți din partea IRSCA și a Fundației ”Andrei Mureșanu – Deșteaptă-te române”, precum și aplauze din partea părinților și a invitaților.

Cuvintele marelui actor Marin Moraru, care a înmânat premiul special pentru fotografie tânărului Tinca Filip Răzvan, un aparat foto profesionist acordat de către Fundația Andrei Mureșanu – Deșteaptă-te române”, ale profesorului Florian Colceag, ale profesorului Ion Coja, ale inginerului Justin Capră, ale muzicologului Florin Chilian și ale altor persoanlități, dar mai ales ale copiilor, îndrumătorilor și părinților, au emoționat prin sentimentele transmise, nuanțându-se necesitatea sprijinirii nu doar a copiilor cu dezabilități, ci și, sau mai ales, a copiilor având calități excepționale.

Manifestarea a și fost un prilej emoționant pentru editorii Națiunii de a înmâna inventatorului și pilotului Justin Virgilius Capră o Diplomă de excelență, „pentru sprijinul pe care îl acordă tinerilor inventatori români în afirmarea acestora în lume, dar și pentru zidirile metaforice despre destinul românilor pe care le promovează în conferințele domniei sale”, și a-i acorda o Diplomă actriței Mihaela Gaicu, „pentru debut publicistic și participarea ca actriță la spectacolele de muzică și poezie în cadrul cenaclului Rezonanțe românești al Grupului de presă Alcero-Națiunea”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*