„Dincolo de vis”

Suntem în fața celei de a doua expoziții de pictură suprarealistă realizată de Elena Calapereanu și care a venit ca o continuare firească a primei serii de tablouri suprarealiste, „Între vis și realitate”, realizată în urmă cu doi ani, sub îndrumarea artiștilor Rodica și Constantin Sultana, la Atelierul de Creație Sultana.

De data aceasta, ca într-o adevărată magie, pictorița a ales foaierul Universității Populare „Ioan I. Dalles”, din București, iar vernisajul s-a petrecut sub „bagheta” cunoscutului magician Andrei Teașcă.

În cadrul expoziției „Dincolo de vis” , artista își reconfirmă acel stil propriu inedit, sub lumina reflectoarelor fiind aduse peste 50 de tablouri realizate în tempera și ulei pe pânză, cu diferite dimensiuni și teme. Și chiar dacă lucrările excelează în tematicile abordate, pictorița recunoște cu modestie că este încă la început de drum. Pentru că, așa cum afirmă, „pictura a început prin a fi un hobby în care s-a refugiat pentru a ieși din rutina zilnică”.

Astfel, cu numai trei ani în urmp, Elena Calapreanu s-a înscris la cursul de pictură organizat de către Atelierul de Creație „Sultana”. S-a dovedit o alegere cu adevărat magică, minunații artiști pe care i-a întânit acolo îndrumând-o în lumea picturii și ajutând-o să deprindă nu doar tehnci de realizare a picturii, ci și modul de relaționare cu lucrarea.

Primii pași au fost aceia de a picta după lucrările lui Monet și Cezane, apoi după fotografiile din albumul personal, fotografii făcute în localitatea Breaza de lângă Făgăraș, acestea conturând de altfel și primele sale piesaje.

A urmat „suprarealismul”, plecând de la obiectele aflate la îndemână (mouse-ul, un dovleac, pantofii, o scoică, o păpușă matrioska), moment în care a simțit că orele alocate pentru cursul de pictură nu mai erau suficiente și a început să lucreze și acasă. Prima expoziție a venit în 2011, un test prin care a vrut să arate că niciodată nu este prea târziu să începi ceva nou.

Între munca de birou și viața de familie, între zi și noapte, „între vis și realitate” – așa s-ar putea descrie curajul Elenei Calapereanu, pictor debutant, de a-si da frau liber imaginației la o vârstă la care cei mai mulți dintre noi au și uitat, poate, de acest concept.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*