Câte tichii, atâtea scăfârlii!

”Bulzul” sau ”ursul” nu-i altceva decât o mămăligă sferică cu miez de brânză cât încape, deci o mămăligă globală cum se vrea și  Comunitatea Europeană. Din brânza de la mijloc un înalt funcționar german îi trage de urechi (pentru acuitatea auzului) pe bulgari și români în cestiunea libertății de mișcare europeană prin Germania a romilor foști țigani. Că, zice acela, etnia asta nu-i rezolvată economic, cultural, ceea ce, chiar dacă are dreptate, tot segregație se numește. Păi, zic și eu ca Păcală, ce fel de bulz mai este bulzul fără mămăligă și în condițiile în care brânza zice că mămăliga nu mai face nici o brânză deci bulzul nu mai e bulz. Altfel spus Comunitatea Europeană este multistatală (cu state neindependente și nesuverane cum gogește în mintea lui Traian a lui Băsescu), complementară și multiformă funcție de ce zice ăla sau celălalt și nu că așa ar și fi. Or, dacă respectiva persoană cade în damf imperial confundând timpuu și tâmpii, pregătind consilieri care să consilieze guvernele de margine ca teritorii ”de peste mări” înseamnă că ceva s-a întâmplat cu geografia, cu tectonica și, ca să moară poeții de ciudă, cu teutonica.

Și, ca să mi se acrească borșul în lipsă de borș, nu știu care nesimțit îmi aruncă în poșta electronică mârșavele închipuite dovezi ale presupusei dereglări morale ale dragului nostru euro-parlamentar Laszlo Tokes, cel care susține cu atâta tărie și în cea mai curată limbă neaoș maghiară cauza națiunii române. Și ce dacă mai confundă geografia sau ce dacă Laszlo și-a abandonat nevasta? A făcut-o legal, cu acte în regulă, cu plata tuturor timbrelor și taxelor cuvenite, deci ca cetățean corect și cu respect față de îndatoriri. Că ”și-a tras” de-o pițipoancă, o nurlie și tinerică consolatoare a singurătății sale euro-parlamentare? Dar câți alți parlamentari ba chiar și persoane mai dihai situate nu și-au hormonit astfel existența? Că la bordeluri e jale, mai ales de când cu pesta porcină sau aviară sau ce peste și tempeste or mai fi pe acolo și pe aici, plus că reformat-nereformat Tokes e totuși popă și e păcat de la Dumnezeu să-l băltâcărească un nimenea-nimeni prin tot felul de rețele de socializare.

În rest totul e bine. Dragul de Drag-nea continuă, în extensie personală, Anul Caragiale numărând ca pe steagurile lui Pristanda guvernămintele de la orizont de cireșart, punându-le fundițe și mâțișori în întâmpinarea noului val de abundențe din cele opt sau, naiba să le ia, câte regiuni de subdezvoltare victorioasă or ieși la alba-neagra guvernamentală.

Pe fractaliul monstrozităților publice descopăr, în premieră națională, primul declarant și unicul declarant al calității de cotizant lunar la un partid, de unde și concluzia că stăm bine și pe direcția asta de dezvoltare și chiar și pe alte direcții, că-s mult mai multe.

Și, ca să închei, un fervent parlamentar care, în lipsa unui titlu universitar, e conferențiar prin conferințe de presă săptămânale, face o statistică a gropilor urbane deși, prin redistribuire, ar fi obligat să se răstrângă la gropile din rural, de acolo de unde nu l-au votat suficient elctorații. Dar se vede că, fapt documentat științific, ca și ceilalți indivizi resuscitați, are o poftă nebună de a-și trăi noua identitate. Și cum naiba să nu te bucuri de viață, de nenorocirile din jur când lopătezi atâția lei în zoologia politicii române?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*