Jurnalistul Dacian Dumitrescu, un patriot în toate fibrele ființei

Confrate de breaslă și colaborator al ziarului Națiunea, Dacian  Dumitrescu din București este redactor-șef adjunct al publicației Romanian Breaking News Press, accesibilă prin  www.rbnpress.info, o agenție on-line de știri care preia și publică în flux informații despre  comunitățile de români trăitori în micile Românii istorice rupte cu nemernicie de trupul Țării Mamă. Fiind un împătimit și redutabil autodidact al Istoriei României, cercetător și documentarist pasionat, punându-se mai ales în slujba educației tinerelor generații pentru dezvăluirea adevăratei istorii a Neamului, Dacian Dumitrescu a creat în 2010 site-ul istoric www.romaniacarnavalului.com.

Din anul înființării și pînă în  prezent a scanat și  publicat  pe  acest site peste 800 de  lucrări și  materiale de referință din perioada 1859-1944, precum și numeroase documente de arhivă, rare și extrem de rare, despre zbuciumata și controversata noastră istorie cel mai adesea încețoșată și falsificată, dar și despre provinciile istorice smulse din carnea Româneie Mari de pe pâmântul multimilenar al Daciei străbune.

În fapt, inimosul coleg publică zilnic câte un ziar vechi de colecție, iar în fiecare sâmbătă câte o carte veche sau rară. Materialele de pe site sunt postate în „scribd”, ceea ce dă posibilitatea descărcării acestora în mod gratuit de catre toți românii de pretutindeni. De pildă, Sâmbătă 2 februarie 2013 a publicat digital cartea  marelui  și  regretatului patriot  Cristea Sandu Timoc, „Vlahii sunt Români” editată la Timișoara în 1997 într-un tiraj simbolic. Marele român Cristea Sandu Timoc a lucrat la Ambasada României din  Belgrad în perioada Celui de al  Doilea Razboi Mondial, din  însărcinarea Mareșalului  Ion  Antonescu, tocmai pentru a studia și cunoaște de aproape problemele romanilor- timoceni. Exemplele ar putea continua pe mii de pagini… Recomand(ăm) cu respect și admirație acest  site precum și publicația RBN Press, tuturor  românilor, nu celor pasionați de istorie. Iar Dacian Dumitrescu poate fi simțit, intuit și înțeles în structura lui indistructibilă de român, ți de jurnalist militant, de atitudine, doar și cititnd, de exemplu, manifestul pe care l-a scris dintr-o suflare de tastatură, indignat, revoltat și mușcat de durere pentru Țara Românească blasfemiată cu tupeu șovin pe sticla televizoarelor, în seara zilei de 6 februarie 2013, de către ambasadorul Ungariei la București:

Halucinant! Șocant!  Sfidător! Absolut incredibil…! Mă  uit de o oră și  jumătate la TV și nu îmi vine să cred ceea ce văd: începând cu ora 21 .00, la  Realitatea Tv  și  Romania Tv  a  apărut în direct, zâmbind sfidător, ambasadorul Ungariei la  București, Oskar Fuzus. Întrebat despre declarația iritantă a unui secretar de stat al MAE de la Budapesta, care a susținut că „secuii au dreptul să arboreze steagurile secuiști în instituțiile Statului Român din Ținutul Secuiesc”, ambasadorul Ungariei și-a permis să susțină că, de  fapt, „Ungaria  sprijină autonomia teritorială a Ținutului Secuiesc, pe criterii  etnice” .

Degeaba  au  încercat  invitații din studiou – politicieni, ziariști și analști români să întoarcă  afirmațiile  pe toate  „fețele ” ca  să îl determine pe demnitarul ungur să se răzgândească. Nu a catadicsit  nici în ruptul  capului să îsi dreaghă și să își ia vorbel e napoi. Degeaba  a încercat și fostul ministru Adrian Cioroianu să sugereze că  „poate domnul ambasador este obosit și de aceea face astfel de declarții”… Ambasadorul, cu un aer superior și fălos -a repetat cu ostentație declarațiile inițiale .Mai mult, la ora 21.30, stupoare! Ambasadorul ungur apare cu un alt interviu la România TV, repetând cuvânt cu cuvânt (de parcă și-a învățat pe dinafară discursul provocator ) tot ce declarase la Realitatea TV: ” Da, Ungaria susține autonomia teritorială pe criterii etnice a Ținutului Secuiesc”. În plus, la acest al doilea post TV, diplomatul ungur a adăugat că „România ar trebui să modifice articolul 1 al Constituției, care prevede că România este „stat național și unitar” și că ar trebui să se scrie că ” România este stat multietnic „.

Și, mai departe în articolul-manifest care circulă pe rețelel de socializare și în diferite publicații, Dacian Dumitrescu îl acuză în termeni duri  pe provocatorul și iresponsabilul  ambasador care a avut îndrăzneala să susțină că ”Ungaria acordă cetățenie maghiară nu doar maghiarilor din Transilvania și românilor din familiile mixte, dar și românilor din Transilvania.” Scopul acestei politici suspecte de acordare a cetățeniei „pe bandă rulantă” inclusiv pentru românii  transilvăneni – arată jurnalistul – este crearea unei anumite „mase critice de 3-4 milioane de romani și unguri cu cetățenie maghiară în Transilvania, pentru ca după aceea, autoritățile maghiare să ceară oficial forurilor internaționale secesionarea Transilvaniei de România și alipirea la Ungaria! „

Având în vedere poziția Budapestei din 1918 și până în zilele noastre, explică mai departe Dacian Dumitrescu, ungurii  ies la rampă cu astfel de declarații virulente, de fiecare dată când România vorbește răspicat despre reîntregirea națională între granițele istorice lărgite prin re – Unirea celor două state Românești, ceea ce supără reflex Răsăritul, iar la comandă Ungaria se repede cu afurisisme iredentiste scoțând de la naftalina istoriei contra-făcute sperietoarea cu autonomia teritorială a Ținutului Secuiesc .

”Totul după un scenariu foarte  pus la punct la Moscova încă de pe vremea  lui  Tătuca Stalin… Un fel de ”aveți grijă, românilor, cum deschideți gura despre Basarabia și Bucovina, noi, cei de la Moscova, vom reactiva imediat agentura rusă din Ungaria care va pune banda autonomia teritorială a  Ținutlui Secuiesc și secesiunea Transilvaniei…”

Ca un bun analist și moralist mânat din sentimente profund patriotice, Dacian Dumitrescu sancționează în finalul manifestului fie lipsa de reacție, fie reacția pripită, șovăielnică a Bucureștiului, prin MAE și celelalte instituții, la declarațiile incendiare ale ambasadorului maghiar la București, expresie a unui dublu șantaj, maghiar și rus.

Închei pledoaria colegială afirmând că presa română are mare nevoie de astfel de ziariști, publicații și site-uri care să lumineze mintea și să anime sentimentele de adevărat românism ale congenerilor noștri amenințați cu dezrădăcinarea și împrăștierea fatală în lumea ostilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*