Povestea celor doi Vladimiri părăsiți de Dumnezeu

Într-o  țară, vai de capul ei, aflat, dintr-o eroare  a istoriei, în fruntea guvernului, 90 la sută dintre cetățeni se declară ortodocsi, dar închid ochii și acceptă în fruntea unei mitropolii un curvar, general kgb, pistolar și putred de bogat. Haideți să-i zicem Vladimir.

În aceeași țară, capul divanului de miniștri  e un gangster, dublu agent de securitate, un divorțat și-un bisexual  insațiabil. Să-i zicem și acestuia Vladimir, ca să nu se supere cumva, fiindcă  măscărici mai fudul, mai mîndru și mai pălit de damblaua aroganței aceste plaiuri de la nașterea mîntuitorului Christos și pînă azi n-au  cunoscut. Primului Vladimir îi pupă toți mîinile, ca lui Mesia. Ca unui ÎnaltPreasfințit. Ca unui rege al Binelui. Celui de-al doilea Vladimir unii îi zic: Ludovic, Regele-Soare, unii: Regele Gol, iar majoritatea alegătorilor îl  cred ceea ce, de fapt, și este:  un Dănilă Prepeleac al semiMoldovei.

Și acești doi Vladimiri, atunci cînd o cere interesul  personal și minoritățile sexuale, se înțeleg. Vă ofer doar un exemplu. Cînd primul dintre miniștri  visa să plece  în Rusia, unde urma să  se facă preș în fața  lui Medvedev, un pic și în fața lui Putin, la Soci, a luat de  l-a chemat la el pe mitropolit și l-a rugat respectuos să zboare de urgență la Moskova și în perioada cînd urma să ajungă și el acolo să-i organizeze o întîlnire cu patriarhul “preasfintei Rusii”.

I-a achitat toate cheltuielile necesare plus o diurnă grasă, dar dintr-odată  nu știu ce-i veni, că-și întrebă pe loc mitropolitul: “Ce vor: euro sau dolari?”Cel care a primit cashul nu a văzut niciodată atîțea bani adunați grămadă în numerar, într-un moment, în biroul primului dintre miniștri. Acea deplasare a   mitropolitului l-a costat pe gangsterul poporului moldovenesc din fruntea guvernului doar… 35 000 de… dolari.

O nimica toată pentru cîte milioane de dolari se descarcă zilnic în hambarele patriei Lui. Cel de s-a oferit să-l convingă pe patriarh să dea doar  mîna  cu Dănilă Prepeleac al semiMoldovei spera să se pricopsească măcar cu 10 000 de dolari. Vladimir Prepeleac a fost din cale afară de generos. Numai că mitropolitul n-a procedat creștinește. Patriarhul  așa și nu l-a primit pe Prepeleac, nici nu i-a transmis vreo medalie. Precum o făcuse  pentru  Voronin și Lupu. Dar nici mitropolitul  nu i-a mai restituit 35 000 de dolari lui Prepeleac.

Oare cîți bani o fi plătit Regele Gol  pentru cele două întîlniri de cinci secunde, pe care i le-au oferit cu foaaaaaaaaaarte maaaaaare generozitate  Medvedev și Putin. Și cui? Oare cîți bani i se vor da mitropolitului în septembrie 2013 pentru venirea patriarhului la Chișinău?

Noapte bună, repubklica mea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*