Manifestul DacoRomânia pentru Tezaur 100

Se apropie un veac de când Tezaurul – simbolul identității noastre naționale, depus la Kremlin în Rusia nu este redat pământului dacoromânesc. În conformitate cu legislația internațională, cu dreptul nostru istoric de stat antic dinainte de apariția Rusiei pe harta lumii, întru viitoarele relații de bună vecinătate Rusia, ca succesoare a Imperiului țarist și a URSS, Federația Rusă are datoria de a înapoia și ultimele rămășițe ale simbolurilor culturale și istorice, ale tuturor documentelor, colecțiilor, a aurului, bijuteriilor și altor artefacte dacoromânești de la inceputul istoriei DacoRomâniei și a Europei.

În spiritul relatiilor de prietenie existente între vecini apropiați, in ciuda vicisitudinilor istoriei, relațiile dintre popoarele rus și român se bazează de respect reciproc și înțelegere, chiar dacă monarhii sau guverne, clase politice mai mult sau mai puțin reprezentative ale popoarelor au înveninat relațiile dintre popoarele noastre, și un singur document dacă a rămas, sau un singur leu de aur dacă mai există, și acelea trebuie să reintre n patrimoniul național identitar al României europene.

Credem că fiind plămădiții din același trunchi european din națiunea matcă a Europei, cu aceeași credința creștin ortodoxă, marea națiune rusă liberă și demnă va restitui ceea ce nu-i aparține tot astfel și teritoriile din vatra dacoromânească, așa cum am cerut prin Manifestul 2012 și Tezaurul națiunii dacoromâne, Tezaur care nu este nici al Rusiei, nici al URSS, nici al statului român, ci al națiunii dacoromâne eterne, libere și suverane.

În calitate de organizație nonguvernamentală care se subordonează națiunii și nu statului român actual, Academia DacoRomână face apel către organizațiile nonguvernamentale ale națiunii Rusiei libere si suverane să sprijine aceasta acțiune în numele umanității. Dreptul la identitate națională, culturală și la patrimoniu istoric este un drept inalienabil, imprescriptibil și inderogabil.

În acest sens pentru a exprima voința demnă a unei națiuni în suferință am deschis o listă națională a dacoromânității de semnături care urmează a fi inaintate tuturor ong-urilor din Federația Rusă, precum și unor personalitați remarcabile ale culturii, științei și cercetări științifice ale artei și tradițiilor rusești spre a fi trimis statului rus.

Fie ca retrocedarea teritoriilor românești, precum și a tezaurului dacoromânității să stea la baza unui nou curs al relațiilor demne și sincere dintre națiunile noastre!

Tempus omnia vincit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*