Bla, bla…

Desen de Adrian DragomirescuDialog lângă fosta Fabrică de țigarete. Pe fond, clădirea cu ziduri groase de jumătate de metru, decopertată, încă pe verticală în ciuda fierăriei și tăblăriei mișcate peste drum, la un centru de achiziții de fier vechi, că inoxul a fost demult pulverizat prin Europa. Mai apare, complementar, un bodyguard care păzește poarta laterală și mașina unui șef, cum și cei patru-cinci câini care ar fi fost de rasă dacă n-ar fi fost maidanezi.

Individul din fața mea mă întreabă de sănătate, de Băsescu, Antonescu și de Iliescu, patronul buticului de peste drum. E jale că e închis. Buticul. Păcat, zice ăla, de Traian. Golan, golan da-i totuși primarul țării. Ce dacă mai stă un an, doi la Cotroceni? Ăilalți au fost mai breji? Pe mine, mai zice individul, chiar mă pasionează răs-suspendatul. Fachir, domnule! N-a fost în stare de nimic dar mereu ne-a convins de contrariu. Fachir. Ce dacă a pus-o pe fiică-sa în Parlamentul Euuropean? Nu era aia, ar fi fost o altă pațachină dar mult mai puțin prezidențială. Că sângele apă nu se face cum nici țigări Mărășești din ruina asta.

Și ăla bolborosește chestii peste chestii de mă-ntorc să n-apară vreunul de la CNA, DNA, tralala sau vreun șef de ziar, că s-a umplut țărișoara de crâșme, buticuri și presă mai ceva ca parlamentul de traseiști. Hait! Cred că din lipsă de DDT, că-i cancerigen, ne paște o nouă epidemie de pureci, de sictir și bășcălie autohtonă

Iar ăla, cu ochii pe intrarea închisă a crâșmei, continuă de n-are aer. Am auzit -zice –  că ăștia de s-au cumetrit cu Casa Bobolului și-au tras asigurări de senatori și deputați pe viață. Și ca să nu fie prea puțini s-au înmulțit ca paramecii. Plus că au venit ăia de la Elodia. De-acum să vezi circ. Că Băsescu n-are ce face, c-ar face. Frecții. Și-a tras pensie pe încă un an de zile, pensie activă, că, cică, nu-l mai doare nici în pupă – ca fost căpitan – de ce-or să dezghioace ăia din guvern, că de debarcat n-au cum, că nu se merită. Că nu-i guvernu lui cum nici țara parcă nu mai e a lui.

În rest, dacă deschide domn Iliescu, dar nu cred, că-i pe faliment, dai și tu de-o votcă. Chiar așa, de unde te știu că parcă te știu de undeva… Cumva ai candidat pe-aici, pin cartier? Aha. Nu face nimic, numa să deschidă la Iliescu. Că și ăsta ar fi candidat dar era în impact de nume, că mai fuse unul, tot Iliescu, dar ăla era cu Ion pe când ăsta e Ghiță. Iar Ion a fost mai ghiță ca ghiță, că de aia nu guiță, dacă înțelegi cum e cu impactu pe public. Și, fiincă ești simpatic, hai la Blegea să bem un vin fiert.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*