Un partid ce-a-nnebunit de tot???

Aflu că recent signorii Crudu și Sobari au devenit  eroi ai unor dosare penale. Tocmai cînd  toată R. Moldova gîndea că aceștia ar fi vinovații pentru delapidarea a două milioane de euro din bugetul Statului menit să achiziționeze autobuze necesare școlilor “optimizate” de Șleahtițchi, Sandu și Filat! Nați-o bună că ți-am dres-o, lume, soro, lume! Odată cu demiterea lui Crudu, acesta ne spune că la mijloc ar fi cu totul și cu totul altceva, chipurile niște bani ai UNICEF-ului și nicidecum cele două milioane de euro duse pe gura Primului vostru ministru. Cu participarea directă a  circarilor  lui, evident. Cum vă  mai sună azi în urechi: „STOP COMUNISM! Verde pentru Moldova?”. Să procure oare un ministru PLDM autobuze la preț  dublu prin Agenția Achiziții Publice, conduse de PLDM,  printr-o firmă nestrăină PLDM-ului, dar fără acordul și beneficiul primar al lui Filat?

Lumea vuiește și  vrea să știe unde sunt două milioane de euro, fiindcă de „optimizare” ministerială s-a săturat, de reformele zeiței MAYAșilor – la fel, și numai de Filea – nu, nu  și iar nu, pentru că el a fost, este și pururi va fi în brațele politiconului Țăranu, a politicoconilor  și cocoanelor lui pînă-n 2014, cel puțin. Nu știm cu ce  și cu cine s-a ocupat  Maya la Banca Mondială, dar timpul aflării sale în postul de ministru demonstrează  cu lux de amănunte că inteligență n-are, careva aptitudini elementare – nu s-au depistat, iar de  caracter și  bon-ton – nici că se poate auzi și vedea  într-un chip și trup, care se topește ca gheața în fața bustului mergător Filat.

Monumentală ipostază: zeița Maya îngenunchind  mai jos de buricul  unui mafiot de rang universal? Cu ce scop, iubitico? Prin ce mijloace, „tandra și dulcea mea fiară?” La ce bun să înmărmurești  într-o poziție mai mult decît  jenantă, de parcă ai și fi cea despre care  nu doar bănuim? Tu, o zeiță porNostalgică  și  el, ce e mai mult decît  un zeu  al semiMoldovei. E  chiar președintele unui partid. Care, printr-un ministru de-al său, i-a transferat ilegal 400 000 euro membrului de partid  Sandulatii, iar după   deconspirarea  faptei  odioase ministrul n-a fost demis, nici mustrat măcar, suma n-a fost returnată bugetului și numai fostul ministru al tineretului și sportului de pe netimpul lui Lucinski a fost foooooooarte aspru pedepsit, fiind exclus din… PLDM. Ce pedeapsă capitală pe capul unui om, ce s-a ales  cu cel puțin 100 000 euro.

Dintr-o banală și ordinară spargere a bugetului Țării lor, a PLDM-istilor tandemului de clowni LuLeancă-Filat. După  desecretizarea  mafiei  autobuzelor nu  cred că va  mai restitui  cineva două milioane de euro  furate din bugetul  Ministerului  Educației. Cum nici pe timpul lui Voronin nimeni  n-a fost pedepsit  pentru  BMW-urile cumpărate la șapte prețuri de la un miculeț, care azi e mare prieten  deja cu… Filat.

…Citeam zilele trecute  un interviu cu Ștefan Creangă, directorul  Agenției naționale pentru  Achiziții Publice. Excelența  Sa, aproape triumfător, ca un gladiator sadea, turuia  că a fost șantajat prin telefon de anumiți demnitari ca să  faciliteze o firmă  sau alta în procesul de achiziții. Și, tot el, zicea  că  n-a cedat cu nici un centimetru. „Deschide geamul, Creangă putredă ce ești!” – strigă tanti Aglaia, precupeața  de la Piața Centrală. „Piticanie neroadă, ce ești, de unde atîta minciună în tărtăcuța ta fără nici o  circumvoluțiune!” – exclamă un muncitor necalificat din strada Columna. Faptul  că s-au achiziționat autobuze la un preț dublu decît cel existent în lume demonstrează că  Ștefan cel  Creangă nu s-a ales cu nici un euro din cele două milioane furate din haznaua de stat? Chiar să ne aibă de analfabeți  pe toți această creangă? Putrejune, nu altceva… Ca și Streleț, ce justifică  salariul de 150.000 lei lunar și plata a cinci milioane lei în caz de eliberare din post a zeiței  de TUTUN-CTC… Oare de ce o face un vice-președinte  de partid? Partid, în care prima vioară e un divorțat și-un afemeiat de meserie, ce pescuiește  cu cel  mai bogat om din republică, mai și contrabandist de geniu, unde adjunctul său din Guvern  e și dînsul un Bastion  de imoralitate, ajunsă  stemă, drapel  și imn al societății moldave!

Partid, în care liderul e pasionat la culme de o Alisa Pescariu, un modelingtot de  19 ani, tot ea ex-secretară  a sa,  acum reprezentîndu-și fără brio și cu fundul gol șeful  la un concurs  mondial de frumusețe. Ea nefiind decît o ciocănitoare din multele membre  ale rețelei  de “modelinguri”, dirijată de un tînăr președinte de raion, tot el cumătru cu “al Dvs, iubit prim-ministru”. „Rotaru-Rotaru – îmi strigă în urechi Liza Cotruță, îți spune ceva acest lider arhicunoscut de toate cîntărețele, dansatoarele  și  actrițele din povestea de success a lui Filat? Care e, în realitate, doar o rețea de prostituție pentru un partid de guvernămînt?” O, lume, lume și iar lume… Cu pldm-ist renume!

Să-ți aperi drăcește femelele ce ridică salarii cosmice de la o întreprindere de stat, unde majoritatea angajaților primește patru-cinci mii lei lunar e o batjocură crasă la adresa întregului electorat. Dar la “Franzeluța” cum e? Dar la “Banca de Economii”, cu Bodiu cu tot? Dar la celelalte întreprinderi aflate în subordinea lui Buimacoff? Și nu doar a lui… Trageți  sapa, măi flăcăi, mai departe, duceți  jugul, fetelor neracolate încă, pentru un  guvern, condus de-un  faraon de partid, ce-a-nnebunit de tot, de tot, de tot..?!?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*