Din jale se reîntrupează parlamentul

Condamnat la moarte, citeam undeva, un deținut a cerut clemență prin amânarea termenului pentru a decide care ar fi procedura optimă: prin ștreang, scaun electric sau eutanasiere clinică, mai puțin cianura care, spun experții de la Gold Corporation, a devenit total inofensivă. Și îi anunț pe lectorii răuvoitori că în cele mai de dinainte nu fac nici o trimitere la pușcăriabilii proaspăt înghesuiți în lojele din Casa Popolului odată cu punerea în funcție a mecanismului de redistribuire a voturilor. Or tocmai hulita ruletă a redistribuirilor a făcut imposibilul-posibil: PDL-ul și PPDD –ul au fost resuscitate ca partide parlamentare, Curtea Constituțională a trecut pe alt canal, imposibil de accesat,  președintele țării a purces creștinește pe calea iertărilor de conjunctură, ignatul politic fiind amânat la o dată ceva mai puțin virusată de spectrul sfârșitului lumii. Dar nu vă panicați: mayașii autohtoni, lojele autohtone, nu au renunțat însă la apocalipse.

Noul guvern, gonflat și el pentru un plus de vizibilitate, va continua  să ne alinieze la orice parametru european posibil (începând cu o cuvenită creștere a propriilor venituri), noile armonizări experimentale începând deja la ceilalți prin impozitele locale în creștere, prețul pe kilowat și m.c. de gaz metan. Vom fi anunțați însă, pe revers, că sub zăpezile, și ele în creștere, se estimează o producție mai bună la grâu și rapiță și la alte culturi, inclusiv la cea anunțată de ambasadorul SUA care, dintr-o malformație oculară necorectată la timp a așezat harta României în zona propriilor dominioane de peste ocean.

Pentru a ieși de sub nemernicia negativistă a unei părți a presei (trebuie să se facă ceva și cu asta) ne bucurăm al naibii de mult că avem tot mai mulți afaceriști în parlament, valoarea lor, insuficient vizibilă din declarațiile de avere, asigurând garanția unei explozii a locurilor de muncă, a restructurării irigațiilor și canalelor de circulație ergonomică de la București înspre și invers și, cu supra plus, trecerea mineritului pe acțiuni și participațiuni individuale ”ne va scoate din rahat”, cum se exprima un leader de opinie, iar dacă nu, la cantitatea în care înotăm până la gât vom rezolva definitiv problema unei agriculturi ecologice, sănătoase, dublarea aceasta dublându-se și pe alte direcții, chestii, probleme.

Există însă un minuscul, un nenorocit de ”dar” care înseamnă și ”însă, totuși, din păcate”: o singură legislatură este insuficientă pentru prea multe mărețe realizări, că nici ăia de-au făcut piramidele n-au reușit în doar patru ani ci ă-hă-hă. Cronofage, discuțiile privind regionalizarea, împărțirea rușfeturilor administrative, revederea Constituției, mai ales în ce privește cincinalurile prezidențiale sau reconversia de reprezentare parlamentară cu scara de 1 la maximum 80.000 (!), redistribuirea dobânzilor la dobânzi, etc. și altele, inclusiv problema minorităților sexuale și de tot felul,  legiferarea bordelurilor după modele funcționale pin Europa și multe alte chestii la fel de urgente – toate acestea vor obliga, posibil, să participăm la un nou referendul privind creșterea, dublarea perioadei de exercițiu al acualului parlament, guvern și cam atât, că până la tragerea la sorți a noului chiriaș de la Cotroceni mai este.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*