Colecția de iarnă a Casei Poporului

Ruşii nu scapă de poruncile Ţarului nici în dormitor. În discursul despre starea naţiunii şi-a îndemnat cetăţenii să facă mai mulţi copii, „pentru ca ţara să fie suverană şi puternică”. Între timp, în România, parlamentarii cu fotoliile în braţe continuă procesul de poluare a atmosferei, bancherii-cămătari şi bogătaşii din „top 300” afişează un tupeu nemărginit la sfîrşit de an. Se iau la întrecere cu fraudele bancare sau ameninţă cu „fuga capitalurilor”, dacă nu sînt lăsaţi să fraudeze în voie cetăţeanul. Ehei, să tot fie un an de cînd îmi băteam gura, într-un lung şir de editoriale, cu bancherii-cămătari şi fraudele din spatele ghişeelor. Iată, încă un dosar greu de fraudă în sînul băncilor; al doilea într-un timp scurt, de aproape 100 de milioane de euro, aduce în prim plan oameni de afaceri, directori de bănci şi justiţiari, posesori a milioane de euro, maşini de lux şi afaceri necurate.

Parcă n-am şti că singura cale de îmbogăţire rapidă în ziua de azi e să intri în politică sau să deţii controlul finanţelor, energiei, petrolului, aurului şi a altor resurse. E o reţetă eficientă, mai ales că sclavii docili ai ţării sînt cei mai disciplinaţi contribuabili. După anihilarea a 48 de persoane din grupul infracţional-bancar Stan-Ruse, DIICOT a destructurat zilele trecute altă grupare infracţională, constituită din 58 de persoane. Directori generali de bănci, directori comerciali, funcţionari bancari, notari şi judecători, care au săvîrşit infracţiuni cu consecinţe deosebit de grave (fals în înscrisuri sub semnătură privată şi spălare de bani),  sînt cercetaţi pentru o fraudă de peste 100 mil. euro. Foarte grav! Făcătorii de bani de sub aripa benere au o putere extraordinară!

Dar să ne întoarcem la aleşii noştri. Ultimul recensămînt anunţă o scădere drastică a populaţiei, în contrast evident cu numărul exemplarelor din colecţia de iarnă a Parlamentului României, care a crescut nejustificat. Reintră în Casa Poporului afacerile  în familie. „Mii de ONG-uri, sute de mii de SC-uri şi milioane de români, la jug de ani buni, în timp ce o mână de descreieraţi îşi bat joc de toate cele sfinte, de valorile materiale şi spirituale în care (măcar ar trebui să) credem…” (Marian Ilie). Naşi, fini, fii şi neveste de politicieni, soţi, fraţi şi surori îşi dau întîlnire în noul Legislativ cu trupa de parlamentari cu probleme de integritate şi cu grupul de senatori şi deputaţi „penali”, pardon, cu dosare penale, trimişi în judecată de către D.N.A., şi vor începe vînturatul banilor ţării, din buzunarul drept în buzunarul stîng. Tot ei vor vota legi care privesc Justiţia în faţa căreia ar fi trebuit mai întîi să-şi dovedească nevinovăţia. Fiind din nou pe funcţii, dosarele lor vor deveni mai albe decît zăpada.

Vin vremuri amare şi un an greu pentru buzunarele noastre, dragii mei! Impozitele pentru case şi maşini vor fi majorate între 16 şi 39 la sută. Nimănui nu-i pasă că mii de români nu mai au ce mînca. Cei de acolo, de sus, indiferent de culoare, au un singur scop: să facă bani pentru ei. Dacă pînă acum au avut de unde rupe din trupul economic al ţării, fără să lovească prea mult în populaţie, acum, cînd s-au dus coloşii pe cumetrii,  singurul mod de a scoate bani sînt birurile grele pe român. Baftă la toată lumea, sfîrsitul lumii nu va veni pe 21, dar capătul acestui an pare un sfîrşit al speranţelor de mai bine.

Frumos cadou pentru ţară de Crăciun! Nu-i aşa? 588 de parlamentari, aproape dublu faţă de cît au decis românii la referendumul din 2009. Din ce o să-i plătească? Din buzunarele noastre. Şi toţi vor păpică bună,  cazare confortabilă, căldurică de lux şi o pungă mare cu galbeni, fără să ridice un deget. Dacă meseria de parlamentar n-ar fi aşa gras plătită, ţara ar rămîne neguvernată. Ce va face românul cu atîtea scumpiri în 2013, cu salariile mizerabile şi cu o fabrică de politicieni în spinare? Avem prea mulţi, atît de mulţi, încît nu încap în cea mai mare clădire administrativă din lume. Mai mulţi parlamentari decît scaune în plen. Plusul va fi urcat la balcon, presupun. Şi aşa privesc nevoile ţării ca pe un spectacol. În loc să scadă numărul asistaţilor de lux, acesta creşte precum laptele uitat pe foc.  E criză doar pentru munca de jos. În Parlament sînt locuri de odihnă, de „ciolane” şi chiul, pe lefuri de nabab. Îmi fac degeaba griji că n-au loc în sală. Cînd va fi vorba de votul unei legi în sprijinul cetăţeanului, veţi vedea, scaunele vor fi goale.  Şi în 2013 viaţa românului va fi „mugur de fluier”, pentru că de 23 de ani avem aceeaşi semnătură pe bancnote, dirijată de reptilieni. Nimeni nu se ia de ea, nimeni nu vrea s-o schimbe, de parcă ar fi vorba de vreun extraterestru.

În 2012 au fost înregistrate recorduri ale slăbirii Leului, iar în lumea întreagă un record în privinţa numărului de jurnalişti încarceraţi, precizează raportul Comitetului pentru Protecţia Jurnaliştilor din New York. Pentru că tot a venit vorba de S.U.A., au ei, acolo, un Consiliul Naţional de Inteligenţă, care formulează scenarii sumbre pentru următorii 30 de ani. „Lumea va fi devastată de boli, foamete, furtuni geomagnetice, pandemii, atacuri cibernetice şi biologice devastatoare, iar resursele de hrană şi apă vor dispărea în anumite părţi ale globului.”  Ingenios acest Consiliu de inventat ştiri cu imagine privilegiată tărîmului American, de unde au plecat atîtea războaie şi atîtea rele pe planetă. Americanii din vîrf cred că lumea se va prăbuşi prin retragerea din amestecul treburilor interne ale statelor (de parcă n-ar fi distrus atîtea state pentru resursele lor) şi doar S.U.A. va rămîne o „Arcă a lui Noe” de neînlocuit.

Tot de „neînlocuit’” se cred guvernanţii noştri, „patrioţi”, „deştepţi”, „cumpătaţi”, „devotaţi” şi prudenţi, cînd vine vorba de propria agoniseală. În concluzie, care ar fi cel mai realist scenariu pentru 2013? Niciun partid parlamentar nu va face absolut nimic pentru cetăţean. Nimic nu mai e sigur. Nici măcar apocalipsa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*